به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا مهری با بیان اینکه مهمترین دلیلی که برای برگزاری آئین شب یلدا وجود داشته، انجام صله ارحام، دورهمی با خویشاوندان، دوستان و بزرگترهای فامیل است که در ارتقا سطح روانی اجتماعی جامعه میتواند مؤثر باشد، خاطر نشان کرد: در این میان باید مراقب بود که با پرخوری و مصرف مواد غذایی نامناسب دچار مشکلات گوارشی و جسمی نشویم.
وی تصریح کرد: در شب یلدا برخی رفتارهای تغذیهای که باید مراقب آنها باشیم و بعضی از مواد غذایی هستند که برای گروههای خاص باید با احتیاط مصرف شود.
مهری با اشاره به توصیههای غذایی در مورد مواد غذایی در شب یلدا، یادآور شد: یکی از میوههایی که معمولاً در سفره شب یلدا وجود دارد، هندوانه است. با توجه به طبیعت سرد این میوه و اینکه این میوه در حقیقت میوه فصل زمستانی نیست، بهتر است در افراد سردمزاج مصرف نشود و یا به مقدار اندک تناول شود.
وی گفت: استفاده از سایر میوههای با مزاج سرد، مثل پرتقال و انار ترش هم در سرد مزاجها بهتر است با احتیاط و به مقدار کم باشد و در بیمارانی که فشارخون بالا دارند، هم استفاده از آجیل شور اصلاً توصیه نمیشود.
سرپرست مدیریت طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مواد غذایی که مصرف آنها در حد اعتدال در این شب مناسب است، شامل مغزی جات، نخودچی و کشمش، انجیر خشک و مغز تخمهها است، گفت: از جمله میوههای مناسب این شب هم میتوان به انار شیرین، سیب و مرکبات شیرین اشاره کرد. مصرف شلغم و لبو هم مناسب است.
وی در پایان اظهار کرد: استفاده از دمنوشهای لذیذی مانند به لیمو، بادرنجبویه یا چای زعفرانی هم در کنار صحبت دوستان و آشنایان در این شب طولانی میتواند نشاط آور باشد. خوب است حواسمان به این باشد که با طولانی کردن غیرضروری همنشینیها باعث به هم خوردن تعادل خواب و بیداری در افراد حساس نشویم.