به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام محمدحسین پورثانی در جلسه ستاد راهبری نظام مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی دانش آموزان که در دفتر وزیر برگزار شد با اظهار امیدواری از گفتمان سازی موضوع نماد و کاهش آسیبهای اجتماعی در سطح آموزش و پرورش و مدارس گفت: تاکنون فعالیتهای خوبی با همکاری استانها در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی انجام شده است. تلاش داریم با انجام اقدامات مطلوب از بروز آسیبهای اجتماعی در مدارس و در بین دانش آموزان، جلوگیری کنیم.
وی همچنین درباره میزان پیشرفت غربالگری تا روز گذشته بیان کرد: درصد مشارکت استانها در غربالگری به ترتیب، شهرستانهای استان تهران ۷۸.۳ درصد، هرمزگان ۷۲.۷ درصد و کهگیلویه و بویر احمد ۷۲.۷ درصد است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: در ادامه با تاکید بر رصد و پایش آسیبهای اجتماعی در استانها افزود: در رصد و پایش مشارکت استانها تا روز گذشته مطلوب بوده است؛ سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و مازندران از جمله استانهای ابتدایی در مشارکت رصد و پایش آسیبها هستند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به برگزاری جلسه با حضور وزیر آموزش و پرورش به صورت هفتگی و مستمر، اظهار کرد: یکی از ارکان اصلی برگزاری این جلسه، طرح و برنامه موضوع آسیب هاست که در ۳۲ برنامه هدف در سراسر کشور، آسیبهای اجتماعی شناسایی شده است تا با انجام اقدامات مؤثر، از این موارد جلوگیری کنیم.
وی با بیان مشارکت و همکاری تمام معاونتهای آموزش و پرورش در این برنامه گفت: نماد یک کار بزرگی است که غربالگری ۵۰ درصد دانش آموزان و بالغ بر ۸ میلیون دانش آموز وظیفه آموزش و پرورش است بعد از غربالگری مصاحبه تشخیصی انجام میشود و پس از آن، مراحل ارجاع و مداخله وجود دارد.
پورثانی تصریح کرد: تاکنون ۴۳ هزار کانون یاریگران زندگی تشکیل شده است که در تلاش برای راه اندازی ۱۲ هزار کانون هستیم همچنین ۳۲ خانه یاریگران زندگی در کشور با حمایت وزیر آموزش و پرورش راه اندازی شده که این امر نیز ابتکار خوبی است.
به گفته معاون وزیر اختتامیه جشنواره نوجوان سالم نیز امسال در یزد برگزار شد که امسال نیز با تاکید بر فعالیتهای دانش آموزی حوزه پیشگیری برگزار میشود.
گفتنی است در این جلسه برخی از استانها به ارائه گزارش فعالیت خود، پیرامون موضوع شناسایی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی پرداختند.