کد خبر:۱۲۰۸۵۷۸
نماینده مردم آبادان؛

مصرف بیشتر گازوئیل نسبت به نفت کوره از علل ناترازی سوخت بود

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در تشریح علل ناترازی در حوزه سوخت عنوان کرد: باید در تابستان نفت کوره به عنوان سوخت جایگزین به میزان بیشتری استفاده می‌شده و در مقابل نفت گاز بیشتری برای زمستان ذخیره می‌شد.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، جلیل مختار گفت: در جلسه‌ای با حضور معاونان وزرای نفت و نیرو گزارش‌هایی در رابطه با اقدامات انجام شده برای رفع ناترازی ارائه شد که براساس آن، خاموشی‌های ممتد به دلیل کاهش تولید گاز به میزان ۲ میلیارد متر مکعب بوده است، به‌همین دلیل نیروگاه‌ها با کمبود سوخت رو‌به‌رو شده‌اند.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عدم اجرای مصوبه شورای امنیت ملی (شعام) توسط وزارت نیرو مبنی بر مصرف نفت کوره به عنوان سوخت جایگزین گاز در تابستان، عامل دیگری برای به وجود آمدن این ناترازی است، البته تا امروز نیز به سقف مصرف گفته شده توسط شعام نرسیده است، در واقع باید مازوت را نسبت به سال قبل ۴ برابر مصرف می‌کردند، اما صرفاً دو برابر مصرف شده، به همین دلیل گازوئیل بیشتری سوزانده‌اند، در حالی که باید گازوئیل را برای زمستان ذخیره می‌کردند چراکه این شیوه‌ای همیشگی برای مقابله با ناترازی گاز در زمستان بوده است، اما با سوزاندن گازوئیل در تابستان و عدم اجرای مصوبه شعام این ناترازی رقم خورد.

وی با بیان اینکه به زعم نمایندگان و کارشناسان حاضر در جلسه ناترازی ایجاد شده ناشی از عدم مدیریت سوخت بوده است، افزود: به‌عنوان مثال باید ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون لیتر نفت کوره مصرف می‌شد، اما نفت‌گاز بیشتری مصرف شده است. ایجاد تنوع در منابع تولید برق همچون افزایش تولید تجدیدپذیر‌ها و کاهش استفاده از سوخت فسیلی، همچنین کاهش ۵ درصدی مصارف خانگی و اداری با هدف ذخیره ۳۰ میلیون متر مکعب گاز ازجمله راهکار‌هایی بود که نمایندگان در این جلسه ارائه کردند.

سخنگویی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در ادامه مطرح کرد: پایدار نگه داشتن تولید نفت‌گاز، ذخیره دائم سوخت و کاهش مصرف مدیریت خانگی و صنایع به‌صورت همزمان مسائلی بود که نمایندگان در این جلسه به مسئولان حوزه انرژی با هدف عبور هرچه سریعتر از معضل ناترازی تاکید کردند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار