به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی زینیوند در بخشی از یک گفتگو درباره احتمال تصمیم به تشکیل حزب از سوی رئیسجمهور در دوره دولت چهاردهم گفت: با روحیاتی که آقای پزشکیان سراغ داریم، قطعا خودشان به سمت تشکیل حزب نمیروند، اگرچه کار منفی نیست تشکیل حزب، ولی نظر کارشناسی خود بنده است؛ نه معاون سیاسی، اگر حزب فارغ از قدرت و آن قدرتی که رئیس جمهور در اختیارش گذاشته است به روال طبیعی در یک دورهای شکل بگیرد و اثرگذاری داشته باشد، حزب موفق تری خواهد بود با این که حزبی با اثرگذاری رئیسجمهور و اثری که میگذارد شکل بگیرد.
وی در عین حال ادامه داد: ولی من زمزمههایی شنیدم و مراجعاتی به خودم وجود دارد که مثلا حزب وفاق ملی تشکیل دهند، اینها طبیعی است و در دل دولت شکل میگیرند ولی خود آقای رئیسجمهور و افراد اطراف خود آقای رئیسجمهور خبری ندارم و با شناختی که دارم بعید میدانم که چنین اتفاقی بیافتد.
وی همچنین درباره جایگاه احزاب در دولت چهاردهم گفت: ما سیاست قطعی مان تقویت احزاب است، بدون اینکه چه دیدگاهی دارند احزاب، دفتر سیاسی، حوزه معاونت سیاسی خانه امن و قابل اعتماد و اتکایی برای همه احزاب قانونی خواهد بود. اعتقادم این است که وقتی به حزبی مجوز قانونی دادیم باید همه بسترهای لازم را فراهم کنیم که آن حزب به آرامی کارش را انجام دهد. در انتخابات زمینهاش را فراهم کنیم.
معاون سیاسی وزیر کشور یادآور شد: اگر احزابی که مجوز قانونی میگیرند به سمت تخلف و نقض قانون بروند، کمیسیون ماده ۱۰ احزاب بررسی خواهد کرد. تخلف هم باید بر اساس قانون و نه بر اساس سلیقه بررسی شود. اینگونه نیست که اگر در دولت یک سری احزاب پشتیبان رئیسجمهور هستند به آنها بیشتر توجه کنم، مطلقا وزارت کشور چنین دیدگاهی ندارد، تاکید رئیس جمهور به بنده این بوده است که وزارت کشور هیچگونه تبعیضی بین احزاب قائل نباشد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: توسعه احزاب و تعامل بیشتر با احزاب و استفاده از ظرفیت احزاب در دستورکارماست، اگر به لحاظ قانونی، قانون احزاب تسهیل گری لازم را نداشته باشد، حتما با هماهنگی مجلس به سمت اصلاحاتی برای تقویت احزاب و تعامل و استفاده از ظرفیت احزاب برای اداره کشور پیش میرویم.
وی با بیان اینکه «با قانون فعلی و دستورالعمل و سخنرانی احزاب تقویت نمیشوند» تاکید کرد: باید زمینههایی فراهم کنیم که اولا عضویت در احزاب برای افراد در هر جناح و گروهی هزینهزا نباشد و با آرامش فعالیت کنند و در مرحله بعد هم احزاب خودشان را در صحنه سیاسی کشورشان سهیم بدانند، اگر زمینهای برای فعالیت احزاب نباشد آن حزب انگیزهای ندارد.
معاون سیاسی وزیر کشور پیشنهاد داد: شاید اگر بتوانیم انتخابات را در بعضی از شهرهای بزرگ تناسبی کنیم مثل خیلی از جاهای دنیا، انگیزه و اثرگذاری احزاب تقویت شود.