به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بانک مرکزی در اطلاعیهای جدید اعلام کرد: پیرو اطلاعیههای قبلی در خصوص تعمیق بازار یکپارچه ارز و طراحی بازار مذکور بر اساس سازوکار عرضه و تقاضا به استحضار میرساند که از آغاز به کار بازار مذکور (۱۴۰۳/۰۹/۲۴) تا روز پنجشنبه مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۰۶، بالغ بر یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار توسط عرضهکنندگان و به ارزهای مختلف در بازار مذکور عرضه و معامله شده است.
این میزان از معاملات نشان دهنده رشد معناداری نسبت به میانگین معاملات هفتههای گذشته از ابتدای سال تاکنون بوده است. بهگونهای که میزان معاملات انجام شده در بازار مذکور در هفته گذشته نسبت به میانگین هفتگی از ابتدای سال تاکنون، رشد قابل توجهی بالغ بر ۴۸ درصد داشته است.
این حجم از عرضه و معاملات در بازار ارز تجاری موجب افزایش تأمین ارز مورد نیاز وارداتی کشور شده است بهگونهای که تخصیصهای معتبر تأمین نشده از میانگین سالهای گذشته بسیار کمتر شده است.
برنامه ریزی بانک مرکزی در راستای توسعه بازار ارز تجاری کشور، رشد مستمر افزایش میزان عرضه و تأمین ارز مورد نیاز واردات کشور تا پایان سال میباشد.
خاطرنشان میسازد، با سازوکارهای طراحی شده، نوسانات نرخ ارز در این بازار از ۹ درصد در روز نخست توسعه یکپارچهسازی بازار ارز تجاری، بتدریج کاهش یافته و در روزهای اخیر به کمتر از ۰.۲ درصد رسیده است.
همچنین برنامهریزی شده است نیازهای ارزی بهصورت اسکناس و در چهارچوب مصارف ارزی خدماتی از طریق سامانه ارز خدماتی مرکز مبادله ارز و طلای ایران با نرخ ارز بازار ارز تجاری تأمین شود و با نزدیک شدن به پایان سال شمسی و تعطیلات سال نو، عرضه ارز بهمنظور گردشگری افزایش مییابد.
مجدداً تأکید میشود نرخهای اعلامی در شبکههای اجتماعی و یا سایر مجاری غیررسمی، مبنایی در تأمین ارز تجاری و خدماتی کشور نبوده و این نرخها بیش از آنکه مبنای تجارت کشور باشند، مبنای سوداگری و سفتهبازی بوده و از این نظر واجد ریسکهای بزرگ نوسانی هستند. از این رو شکننده و غیرقابل اعتماد میباشند.