سرهنگ غلامرضا صدفی رئیس پلیس راهور استان قم امروز در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، با اشاره به آمار تصادفات از سال ۱۴۰۰ تا ۷ ماهه نخست سال جاری اظهار کرد: مجموعه تصادفات رخ داده در سال ۱۴۰۰ در شهر قم به علاوه شهر کهک، جعفریه، سلفچگان و قنوات ۹۶ نفر بوده است که از این تعداد ۵۱ نفر؛ حدود ۵۰ درصد موتوسیکلت سوار بودند.
وی ادامه داد: براساس آمار پزشکی قانونی در موضوع تصادفات منجر به فوت و جرح در حوزه موتورسیکلت، استان قم وضعیت مناسبی نداریم. جای تأسف اینجاست که ۴۶ نفر از فوتیهای تصادفات موتورسیکلت در سال ۱۴۰۰ زیر ۱۸ سال بوده است.
رئیس پلیس راهور استان قم همچنین ابراز کرد: در سال ۱۴۰۰ با روند افزایش تصادفات منجر به فوت در شهرستانها نیز مواجه بودیم که تعداد ۱۱۴ نفر بوده است و از این تعداد ۵۱ نفر از آنان مربوط به راکبین موتور سیکلت بوده که ۴۹ نفر زیر ۱۸ سال سن داشتند.
فوت ۴۲ نفر راکب موتور در سال ۱۴۰۲/ کاهش ۳۱ درصدی تصادفات منجر به فوت در سال جاری
وی در ادامه با اشاره به آمار فوتیهای تصادفات راکبان موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ گفت: در این سال ۱۱۵ تصادف منجر به فوت داشتهایم که از این تعداد ۴۲ نفر راکب موتور سیکلت بوده است.
سرهنگ صدفی افزود: اقداماتی در سال گذشته در حوزه کاهش تصادفات منجر به فوت موتورسیکلت در استان قم انجام شده و شاهد روند کاهشی در این موضوع بودیم که این آمار در ۷ ماهه نخست امسال نیز ادامه دارد.
وی بیان کرد: در ۷ ماهه نخست سال جاری آمار تصادفات منجر به فوت بر اساس اعلام پزشکی قانونی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۳۱ درصدی معادل ۲۲ نفر مواجه بوده که از این تعداد ۱۵ نفر راکب موتورسیکلت بودهاند و ۱۲ نفر از آنان زیر ۱۸ سال سن داشتند.
رئیس پلیس راهور استان قم در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به اهمیت فرهنگسازی در حوزه رانندگی تصریح کرد: اقدامات فرهنگی قطعاً تأثیر صددرصدی در کاهش تصادفات دارد و اتوبوسی آموزشی که در قم برای آموزش فرهنگ ترافیکی راه اندازی شده؛ برای نخستین بار در کشور بوده و استانهای دیگر نیز از آن الگو برداری کردهاند.
سرهنگ صدفی با بیان اینکه نباید از نقش خانوادهها در موضوع سوارشدن دانش آموزان بر موتورسیکلت غافل شد و خانوادهها در این زمینه باید دقت لازم را داشته باشند و احساس خطر کنند افزود: اگر بخواهیم موضوع کاهش تصادفات موتورسیکلت در شهر قم را ساماندهی کنیم؛ باید احساس خطر را در خانوادهها بالا ببریم و نباید اجازه داد؛ فرزندانی که گواهینامه ندارند و حتی به سن قانونی برای دریافت گواهینامه نرسیدند، از این وسیله نقلیه استفاده کنند.
وی عنوان کرد: کارشناسان ما این آمادگی را دارند که در تمامی مدارس سطح استان قم و در جمع دانشآموزان و اولیا و مربیان حضور یابند و برای کاهش آمار تصادفات؛ آموزشهای لازم را ارائه دهند که این آموزشها در حال حاضر در مدارس قم به خصوص در مقطع تحصیلی دبیرستان در حال انجام است.
۳۱۰ هزار سیکلت موتور در قم شمارهگذاری شده است
سرهنگ صدفی در ادامه با بیان اینکه در سالهای گذشته موتورسیکلتها توقیف میشدند و این اموال مردم به پارکینگها انتقال داده میشد افزود: هم اکنون ۷ هزار دستگاه موتورسیکلت توقیفی در استان قم وجود دارد که کسی دنبال آن نمیآید و بلاصاحب هستند.
وی بیان کرد: در سامانه شماره گذاری استان قم ۳۱۰ هزار موتورسیکلت به صورت رسمی ثبت شده که البته ممکن است چندین هزار دستگاه موتورسیکلت حاضر در شهر قم نیز خارج از استان شماره گذاری شده باشند و احتمال تردد موتورهای بدون پلاک نیز وجود دارد.
سرهنگ صدفی اضافه کرد: بالغ بر ۱۰ هزار موتورسیکلت بلاصاحب موجود در پارکینگهای استان قم تحویل ستاد اجرایی فرمان امام داده شد تا پارکینگهای ما از این وضعیت خارج شوند و عدم مراجعه افراد برای ترخیص موتورسیکلت، نشان میدهد توقیف موتورسیکلت برای برخی افراد اهمیتی ندارد و به راحتی و صورت قسطی موتورسیکلت دیگری تهیه میکنند.
رئیس پلیس راهور استان قم در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به نقاط حادثهخیز شهر قم گفت: از جمله نقاط حادثه خیز قم تصادفات موتورسیکلتها در شهر قم بلوار صدوق، بلوار بوعلی، میدان صدوق، میدان مفید و بلوار شهید کریمی بوده که کمیتهای در این زمینه تشکیل شد و تمام موتور سیکلت سواران از ساعت مشخصی در شب به پارکینگ منتقل میشدند که در نهایت این امر سبب شد در این ساعت تصادفات منجر به فوت در این مناطق نداشته باشیم.
وی ادامه داد: در راستای کاهش تصادفات موتورسیکلتها که تأثیرگذار هم بوده موضوع غربالگری راکبین را دنبال کردیم و رانندگانی که تخلفات حادثه ساز داشتند وسیله آنان توقیف و آموزشهای لازم به آنان داده شد و در مقطعی از ساعت ۹ شب به بعد تیم کنترلی راهنمایی و رانندگی قم با تدبیر فرماندهی انتظامی استان در مناطقی که راکبین اقدامات نمایشی انجام میدهند حضور یافته و اعمال قانونی صورت میگیرد.
رئیس پلیس راهور استان قم در پایان تاکید کرد: توصیه ما این است که باید در حوزه فرهنگ سازی کاری جدی صورت گیرد و اگر قرار بود با توقیف موتورسیکلتها نتیجه بگیریم، زودتر از اینها نتیجه را میدیدیم و در سالهای گذشته سالانه بیش از ۴۰ هزار دستگاه موتورسیکلت در شهر قم توقیف میشد که این امر اثر بخشی لازم در کاهش تصادفات را نداشته است.