
تولید فرآوردههای گوشتی با خمیر مرغ غیربهداشتی در شیراز

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، کارشناسان بهداشت و تعزیرات حکومتی با حضور در چند واحد فرآوری گوشت در شهرک صنعتی شیراز، روند تولید سوسیس و کالباس را بررسی کردند.
دکتر داوری، کارشناس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: براساس قوانین سازمان غذا و دارو، استفاده از خمیر مرغ با درصدهای مشخص در برخی فرآوردههای گوشتی مجاز است، اما تولید بیضابطه این ماده در کشتارگاهها سبب شد سازمان بازرسی استفاده از آن را در استان فارس ممنوع کند.
خمیر مرغ در واقع از اسکلت باقیمانده لاشه مرغ تهیه میشود؛ بخشی که باید معدوم شود، اما در برخی کارگاهها با چربی و افزودنیها مخلوط شده و در تولید سوسیس و کالباس بهکار میرود.
جهرمی، مسئول فنی یک شرکت فرآوردههای گوشتی تأکید کرد: در بعضی محصولات تا ۶۰ درصد خمیر مرغ استفاده میشود.
محمدیخواه، قاضی تعزیرات حکومتی نیز هشدار داد: استفاده از اسکلتهای معیوب و ضایعات مانند خونمردگیها یا پا و دم مرغ در فرآیند تولید، سلامت مصرفکنندگان را تهدید میکند.
اکنون فرآوردههایی که در بازار با قیمت هر کیلوگرم ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان به فروش میرسند، ممکن است در چنین شرایطی تولید شده باشند و کارشناسان بهداشتی مصرف حداقلی یا پرهیز کامل از این محصولات را توصیه میکنند.