به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، از شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ خط تولید کلاف فولادی سرمد ابرکوه با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در یزد به بهره داری میرسد. با افتتاح شرکت «تجلی توسعه معادن و فلزات» گامی بلند در راستای تحقق اهداف خود برمی دارد. این پروژه که با سرمایهگذاری ۳۰ میلیون یورویی و تلاش شبانهروزی متخصصان شرکت محقق شده است، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده بالا و اشتغالزایی، نشان از توانمندی بالای صنعت فولاد کشور در غلبه بر چالشها و دستیابی به خودکفایی دارد. این دستاورد بزرگ، نویدبخش آیندهای روشن برای شرکت «تجلی» و صنعت فولاد کشور است.
مرتضی علی اکبری مدیر عامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات و سهامدار ۴۸ درصدی فولاد سرمد ابرکوه با اشاره به اینکه شرکت با وجود همه موانع و با تکیه بر توان متخصصان داخلی و تلاش شبانهروزی کارکنان شرکت موفق شد، پروژه کلاف سرمد ابرکوه را به سرانجام برساند، گفت: با توجه به ارزش افزوده بالای محصول کلاف، این پروژه میتواند تأثیر قابل توجهی بر عملکرد مالی شرکت «تجلی» به عنوان سهامدار در سالهای آینده داشته باشد.
وی ادامه داد: این پروژه با ظرفیت تولید ۴۵۰ هزار تن کلاف در سال، در عمل نخستین پروژه هلدینگ سرمایه گذاری شده توسط «تجلی توسعه معادن و فلزات» است که تکمیل شده و وارد فاز بهره برداری تجاری میشود.
مدیر عامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات گفت: خط تولید کلاف فولادی با همکاری شرکت ایتالیایی در سال ۱۳۹۶ آغاز شد و پس از گذشت سالها با واردات بخشی از تجهیزات و تکمیل آن توسط پروژه مجدداً از سر گرفته شد و در نهایت در شهریور ماه ۱۴۰۳ با موفقیت تست گرم آن انجام شد.
علی اکبری افزود: این پروژه با سرمایهگذاری ۳۰ میلیون یورویی، زمینه اشتغالزایی مستقیم برای بیش از ۵۰ نفر را فراهم کرده است.
وی ادامه داد: اجرای ۷ هزار و ۲۰۰ متر مکعب بتنریزی، ساخت و نصب ۳۰۰ تن اسکلت فلزی، ساخت ۹۲۱ تن تجهیزات مکانیکی و نصب ۸۰۰ تن از آن، خرید و نصب ۲۳۵۰۰ دایا اینچ لوله و ۱۲۰ کیلومتر کابل، از جمله اقداماتی است که علیرغم وجود چالشهای مختلف از جمله تامین مالی و انتقال تکنولوژی، با موفقیت به انجام رسیده است.
علی اکبری گفت: این کارخانه میتواند در سال آینده سود تجلی را با تغییرات به سزایی همراه سازد و توانایی تولید مفتول و سیم فولادی از سایز ۵.۵ تا ۱۶ میلیمتر از نوع ساده و آجدار را خواهد داشت.
مدیر عامل «تجلی» با بیان اینکه؛ برای شرکت «آهن و فولاد سرمد ابرکوه»، دو پروژه مهم دیگر نیز تعریف شده، تصریح کرد: پروژه تولید آهن اسفنجی به ظرفیت ۱.۲ میلیون تن در سال و پروژه تولید ۶۰۰ هزار تن فولاد در سال هستند که به ترتیب به میزان ۴۸درصد و ۶۸درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برآورد شده که تا پایان ۱۴۰۴ به بهره برداری برسند.
علی اکبری با اشاره به سودآوری خوب شرکت فولاد سرمد ابرکوه به تلاش برای ورود این شرکت به بازار سرمایه اشاره کردن در این زمینه گفت: در مراحل عرضه اولیه سهام فولاد سرمد ابرکوه برنامههایی در دست اقدام است.
انتظار میرود که این شرکت در آینده نزدیک به بورس اوراق بهادار وارد شود و زمان دقیق ورود این شرکت به بورس منوط به فراهم بودن شرایط مناسب در بازار خواهد بود.
وی در پایان گفت: فولاد سرمد ابرکوه به عنوان نخستین پروژه تجلی توسعه معادن و فلزات بوده و امیدواریم در سالهای آینده با پروژههای دیگری در جهت اعتلای شرکت و سود آوری آن گامهای موثری برداشته شود.
وی اثرات مالی این رویداد بر «تجلی» را این گونه اعلام کرد: حاشیه سود تولید ملیگرد ۶ تا ۷ درصد است حال آن که حاشیه سود تولید کلاف تا ۱۶ درصد تخمین زده میشود و این گونه که میتوان تحلیل کرد که بهره برداری از خط تولید کلاف گرم فولاد سرمد ابرکوه حاشیه سود این شرکت را میتواند دو برابر کند و از آن جا که ۴۸ درصد از سهام این شرکت متعلق به «تجلی» است ما به تناسب سهامداری در این شرکت از سود فولاد سرمد به عنوان شرکت سرمایه پذیر بهرهمند خواهیم شد.