به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، آیین بزرگداشت آیت الله سید احمد خوانساری همراه با برپایی نمایشگاه زندگینامه از آثار ایشان در مسجد سید عزیز الله واقع در بازار تهران برگزار میشود.
این مراسم، فردا همراه با نماز ظهر و عصر آغاز میشود و با سخنرانی حجت الاسلام موسوی مطلق و مداحی حاج مهدی پور آصفی ادامه مییابد.
سید احمد خوانساری از مراجع تقلید شیعه در قرن چهاردهم قمری بود. وی از شاگردان آخوند خراسانی، سید محمدکاظم طباطبایی یزدی، میرزای نائینی و آقا ضیاء عراقی، و از معدود مراجعی بود که در دوران مرجعیت خود در حوزههای علمیه معروف نبود و قبل از مرجعیت ساکن تهران شده بود. مرجعیت او بعد از درگذشت آیت الله بروجردی آغاز شد.
آیت الله خوانساری به پارسایی و سادهزیستی معروف بود. سیره سیاسی وی، دارای فراز و نشیبی بود که به تدریج از مخالفت آشکار با سیاستهای رژیم شاه و اعلام صریح مواضع خود، به نوعی احتیاط و میانهروی سوق یافت. در سال ۱۳۴۸ که حجت الاسلام سید یحیی سجادی امام جماعت مسجد سید عزیزالله واقع در بازار تهران درگذشت، تاجران و بازاریان از آیت الله بروجردی خواستند که شخص باکفایتی را به عنوان امام جماعت مسجد معرفی کند. به این ترتیب آیت الله خوانساری به توصیه آیت الله بروجردی و به اصرار فراوان مردم به تهران رفت. ایشان از همین سال تا پایان عمر در این مسجد به اقامه نماز، تدریس فقه و اداره امور دینی پرداخت. آیت الله خوانساری در مدت اقامت در تهران، این مسجد را به محلی برای اقدامات سیاسی و اجتماعی تبدیل نمود. اولین اقدام مهم سیاسی ایشان، صدور اعلامیه مشترکی همراه با سید محمد بهبهانی علیه لایحه انجمنهای ایالتی-ولایتی بود. پس از آن، به دنبال عدم توجه حکومت پهلوی به اعتراض علما نسبت به این لایحه، چند نفر از علمای تهران، تصمیم گرفتند در این مسجد تحصن کنند و مردم را نیز به این تحصن و تجمع اعتراضی دعوت کردند.