به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، چیزی به سفر رئیس جمهور به خوزستان نمانده و در این ساعات پایانی مطالبات مردمی از سوی اهالی رسانه مطرح میشود، اما یکی از موضوعاتی که طی هفتههای اخیر چندین بار در رسانه بازتاب داشت اعتراضات صنفی کارگران هفت تپه بود. ما برای شنیدن مطالباتشان با چند نفر از این کارگران گفتوگو کردیم.
یکی از کارگران در گفتوگو با خبرنگارخبرگزاری دانشجو گفت: در سال ۱۳۸۶ اولین اعتراض کارگری شرکت هفت تپه در خصوص دیرکرد حقوق رقم خورد ولی بازهم حقوقها پرداخت میشد و حداقل میدانستیم طرف حساب ما دولت است و امنیت شغلی داشتیم.
وی افزود: در زمانی که شرکت هفتتپه به بخش خصوصی واگذار شد مشکلات شرکت یکی پس از دیگری هویدا میشد و روز به روز زیرساختهای شرکت رو به نابودی میرفت و کارگرانی که به وضع موجود اعتراض داشتند با برخورد مدیران رو به رو میشدند و هرجوری که میخواستند با ما رفتار میکردند و اگر چیزی میگفتیم اخراج میشدیم.
این فعال کارگری ادامه داد: در دوران خصوصی سازی، حقوقها قطره چکانی شده بود و هر سه ماه چهارماهی یکبار حقوق میدادند و مزایای کارگران را قطع کرده بودند و زندگی بر ما سخت شده بود.
یکی دیگر از کارگران هفتتپه در گفتوگو با ما بیان کرد: در دوران خصوصی سازی زندگیمان لبریز غم شده بود، و هیچ کسی کارگران هفتتپه را خندان نمیدید.
وی با بغضی که در صدایش بود ادامه داد: غم و اندوه واژه حقیری در مقابل سختیهایی بود که ما میکشیدیم، شرم دارم که بگویم ولی باید همه بدانند، در دوران خصوصی سازی و واگذاری رانتی و نادرست شرکت به بخش خصوصی شرمنده زن و بچه هایمان شدیم. هر سه چهار ماهی یکبار حقوق میدادند و ما حتی توان خرید نان را نیز نداشتیم.
وی افزود: نانواییها نان را به کارگران هفتتپه نسیه میدادند و ارزاق خود را نیز نسیه از سوپرمارکتها تهیه میکردیم. چه روزهایی که گرسنه میخوابیدیم و نصفه شب با صدای گریه فرزندمان که گرسنگی به او فشار آورده بود بیدار میشدیم.
یکی از فعالین کارگری شرکت هفتتپه در گفتوگو با ما بیان کرد: در زمان ریاست شهیدرئیسی بر دستگاه قضا ایشان به این موضوع ورود کردند و کم کم به انتخابات نزدیک شدیم و بعد از انتخابات با تلاشهای این شهید بزرگوار شرکت دوباره به دولت بازگشت.
وی ادامه داد: بعد از واگذاری به دولت حقوقها به موقع پرداخت میشود و حداقل چیزی که ما با کمک این شهید بزرگوار بدست آوردیم این است که امنیت شغلی داریم.
وی افزود: اعتراضات کارگری هفتتپه صنفی است و هیچ کسی حق سوء استفاده از مطالبات ما را ندارد و اگر کسی میخواهد به ما کمک کند از راه قانون ما را حمایت کند.
وی خواسته و مطالبه به حق کارگران هفت تپه را واگذاری قطعی شرکت هفتتپه به طرح توسعه هفت (هفت شرکت و طرح نیشکر زیر نظر شرکت توسعه نیشکر خوزستان) دانست و گفت: هفت تپه به عنوان اولین شرکت تولید شکر در ایران حق بزرگی به گردن صنعت نیشکر کشور دارد و به گونهای مادر وارانه بقیه شرکتها را حمایت کرده تا به موفقیت برسند.
وی افزود: هم اکنون حال این مادر (شرکت هفتتپه) ناخوش احوال است و باید با واگذاری این شرکت به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی دوباره احیا شود.
گفتنی است؛ شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به عنوان اولین تولید کننده شکر از نیشکر در ایران در هجدهم آذرماه سال ۱۳۴۰ با وسعتی بیش از ۲۴ هزار و ۹۰۰ هکتار در نزدیکی شهر شوش و در فاصله ۱۰۰ کیلومتری شمال اهواز افتتاح گردید.
شرکت کشت و صنعت هفت تپه در کنار تولید شکر از ساقهٔ نیشکر، در کارخانههای کاغذ پارس (تولید کاغذ با استفاده از تفالهٔ نیشکر موسوم به «باگاس، Bagasse»، شرکت حریر خوزستان (تولید کاغذ بهداشتی یا تیشو)، شرکتهای خوراک دام و طیور، ملاس و … در این منطقه مشغول به فعالیت میباشد.
بر اساس اعلام سازمان خصوصی سازی، این شرکت در سال ۸۳ و ۹۳ در لیست واگذاری قرار گرفت، اما به دلیل اینکه خریداری نداشت واگذاری آن به نتیجه نرسید و در ادامه این شرکت در سال ۹۴ سه مرتبه در مرحله واگذاری قرار گرفت که سرانجام در مرحله سوم از طریق مزایده به بخش خصوصی (شرکت شرکت دریای نور زئوس) واگذار شد.
این واگذاری که در دولت دوازدهم انجام شده بود در اصل ضربه سختی به ریشه این کارخانه عظیم و مهم زد و بیشترین ضربه متوجه کارگران زحمت کش این کارخانه شد که هنوز هم اثرات منفی آن در زندگی برخی از کارگران شرکت مشاهده میشود.
بیشتر بخوانید:
زخم هفت تپه سر باز کرد/ احتمال شروع دوباره تجمعات کارگری
تجمع کارگران هفت تپه به سومین روز کشید/ اعتراض به مزایده مجدد و سازمان خصوصی سازی
اعتراض کارگران هفت تپه به ششمین روز رسید
با تعلل واگذاری هفت تپه، در اعتراضات بعدی کارگران به آنها خواهیم پیوست
در پایان با بررسیهای خبرنگار خبرگزاری دانشجو و با توجه به اعتراضات اخیر و مصاحبه با کارگران و فعالین کارگری، دغدغههای فعلی کارگران الحاق شرکت هفت تپه به طرح (موسوم به هفت طرح توسعه) و واگذاری به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی و تامین امنیت شغلی آنها میباشد که امیدواریم در سفر این هفته ریاست جمهوری به خوزستان مورد بررسی قرار گیرد و خواسته به حق این زحمتکشان حوزه کارگری به نتیجه برسد.