محمد صادق ابوالقاسمی بخشدار مرکزی یزد در نشست خبری خود در پاسخ به خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو گفت: بحث الحاق شهرداریهای شاهدیه، حمیدیا و دهیاری اکرمیه به شهرداری یزد مدتها است که در محافل مختلف مطرح میشود، اساس این بحث هم تبدیل شهر یزد به کلانشهر است.
وی گفت: پس از پایان دوره فعلی شورای اسلامی روستای اکرمیه، این روستا و بخشی از روستای عسکریه به شهرداری یزد ملحق میشود، در رابطه با الحاق شهرداری حمیدیا که جزو بخش مرکزی است هم ملاحظاتی وجود دارد، برخی معتقدند با الحاق حمیدیا به شهر یزد هم جمعیت این شهر به حد نصاب کلانشهر شدن نمیرسد و عملا هدف مورد نظر را محقق نمیکند، به نظر میرسد چنانچه الحاق حمیدیا به شهر یزد باعث تبدیل شهر یزد به یک کلانشهر بشود، اعضای شورای شهر حمیدیا و مسئولین مربوطه مقاومتی در این باره ندارند.
بیشتربخوانید: عامل ۱۲ درصد مرگها در استان یزد آلودگی هوا است
بخش مرکزی یزد گفت: نزدیک به دو سال است که به دو قسمت تبدیل شده و ۶ روستای آن جدا و در بخش اکرمآباد قرار گرفت و اکنون بخش مرکزی یزد نیز ۶ روستا دارد.
وی ادامه داد: بخش مرکزی یزد بالغ بر ۴۰ هزار نفر جمعیت دارد که با جمعیت برخی شهرستانهای استان برابری میکند و البته با ساختوساز مسکنهای ملی در این بخش به ساکنان و جمعیت این بخش بهزودی اضافه خواهد شد.
بخشدار مرکزی یزد با بیان اینکه در وهله اول جمعیت بهعنوان ظرفیت بخش مرکزی ید محسوب میشود، افزود: این بخش دارای نیروی انسانی خوب و بافت فرهنگی و مذهبی خاص خود است و اغلب روستاهای این بخش بافت فرهنگی خود را حفظ کردند.
وی ادامه داد: کشاورزی ظرفیت دیگر بخش مرکزی محسوب میشود بهگونهای که طبق گزارش جهاد کشاورزی یزد ۷۰ درصد گلخانههای استان در بخش مرکزی یزد و بخش اکرمآباد وجود دارند که صادرات آنها نیز از همین بخش انجام میگیرد.
ابوالقاسمی با اشاره به ظرفیت گردشگری تقریباً تمام روستاهای بخش مرکزی گفت: روستاهای بخش مرکزی از جمله فهرج، شحنه، احمدآباد مشیر و محمدآباد دارای ظرفیت گردشگری کشاورزی، تاریخی و کویرهای بکر است که در این زمینه اردوگاههای گردشگری در این کویر احداث شده است.
وی با اشاره به چالشهای بخش مرکزی عنوان کرد: بحث سرریز جمعیت شهر یزد به بخش مرکزی از خطرات فرهنگی برای این بخش است، متأسفانه اسکان اتباع که حاشیه روستاها و حریم شهر را تبدیل به حاشیهنشینی میکند و برنامهای برای آن بهصورت استانی و ملی تدوین نشده است از چالشهای جدی است.
ابوالقاسمی عنوان کرد: وجود سگهای ولگرد از دیگر چالشهای بخش مرکزی یزد است که خوشبختانه اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است و امسال بالغ بر ۲۵۰ قلاده سگ در این منطقه زندهگیری شده است و بخشی از این چالش حلوفصل شد.
بخشدار مرکزی یزد عنوان کرد: از سال ۱۳۹۹ که سامانه ستاد در سیستم وزارت کشور بهعنوان سیستم قراردادها راهاندازی شد زیرساختهای آن در بخش مرکزی راهاندازی شد و تمام قراردادها در سامانه ستاد به ثبت رسید و شفافسازی در این زمینه انجامگرفته است.
وی با اشاره به ساختوساز زیاد نهضت ملی مسکن در بخش مرکزی یزد گفت: ۷۰ درصد از پروژههای نهضت ملی مسکن استان در شهرستان یزد است که اکثر این پروژهها از جمله پروژه دانهسا، پروژه شهید محمدخانی و... نیز در بخش مرکزی قرار گرفته است و صدور پروانه و نظارت بر صدور پروانه واحدها نیز بیشتر در همین بخشداری مرکزی و شرکتتعاونی همیاری دهیاریها انجام شده است.
ابوالقاسمی با بیان اینکه در سه سال اخیر ورودیهای روستاهای بخش مرکزی یزد استانداردسازی شده است، گفت: علاوه بر اصلاح و بهسازی ورودیهای روستاهای بخش مرکزی یزد، فضای سبز نیز با درختهای مثمر و بزرگ از جمله نخلهای ۱۰ساله برای این ورودیها ایجاد شده، ضمن اینکه آب فضاهای سبز چهار روستای بخش مرکزی بهطورکلی از بخش آب شرب جدا شده است.
وی عنوان کرد: در سه سال گذشته بخش مرکزی یزد میزبان دو شهید گمنام بوده است که به همت دهیاریها محوطهسازی و مقبرهسازی در محل دفن این شهدای گمنام انجام شده است.
وی با اشاره به اقدامات و رویدادهای فرهنگی در بخش مرکزی یزد گفت: رویدادهای مردمی، فرهنگی و اجتماعی به طور مداوم شامل جشنوارههای مختلف غذا در بخش مرکزی انجام شده است و در حوزههای ورزشی نیز اقدامات متعددی از جمله ایجاد چمن مصنوعی برای بالابردن استانداردهای زیرساخت ورزشی و سرانه ورزشی در این منطقه انجامگرفته است.
وی با اشاره به چالش خشکسالی در بخش مرکزی یزد و سپس رکورددار شدن این بخش در بارندگی در استان یزد گفت: باتوجهبه اینکه مسیلهای بخش مرکزی یزد دستخوش تغییرات شده بود، پس از بارندگی ۱۴۰۱ اقدامات لازم برای باز شدن مسیلها انجام شد و بالغ بر ۲۳۰ چاه جذبی جدید نیز در بخش مرکزی ایجاد شد و چاههای قبلی نیز مرمت و لایروبی شد و اکنون تقریباً با بارندگی ۳۰ میلیمتری در این بخش هیچ نگرانی وجود ندارد.