کد خبر:۱۲۲۱۶۶۸

نامه انتقادی صمصامی به کمیسیون اقتصادی درباره نوسانات ارزی

نماینده تهران در مجلس با انتقاد از گزارش کمیسیون اقتصادی درباره نرخ ارز تاکید کرد: متاسفانه این گزارش حاوی تحلیل‌های غلطی در مورد دلایل افزایش نرخ ارز است که بیم آن می‌رود سیاست‌گذار را در چاله تصمیمات غلط سرگردان کند.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین صمصامی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با انتشار نامه‌ای ضمن انتقاد از سیاست‌های ارزی وزارت اقتصاد و بانک مرکزی راه‌کار‌هایی را برای برون‌رفت از وضعیت فعلی پیشنهاد داد. در بخشی از نامه نماینده تهران آمده است: افزایش پیاپی نرخ ارز که با هدف کاهش رانت ادعایی (اختلاف نرخ ارز نیما از نرخ بازار آزاد قاچاق) در ماه‌های گذشته انجام شده، نه تنها موجب کاهش این رانت نشد، بلکه باعث گران شدن قیمت کالا‌ها و کوچکتر شدن سفره مردم شده است.

از یک طرف بیش از ۶۰ درصد از واردات کشور با نرخ نیمایی است و از طرف دیگر به دلیل آنکه مواد اولیه تولید در بورس کالا بر اساس نرخ ارز نیمایی قیمت‌گذاری می‌شود و این نرخ نیز هفتگی به روز می‌گردد، افزایش‌های جهش‌وار در نرخ ارز نیما در چند ماه آنی در قیمت کالا‌ها و سفره مردم ظاهر خواهد شد و معیشت مردم را با مشکلات شدیدی مواجه خواهد کرد.

متاسفانه با توجه به جمع‌بندی انجام شده در جلسه غیرعلنی ماه گذشته مجلس شورای اسلامی که با حضور وزیر اقتصاد، رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد، مسئولین اجرایی مانعی در تداوم سیاست غلط ارزی خود در کاهش ارزش پول ملی ندیدند و بدون توجه به آثار مخرب آن بر سفره و معیشت مردم، با قوت سیاست اشتباه ارزی را ادامه دادند.

همچنین در کمال تاسف گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس نیز این روند غلط را تایید کرد. به طوری که این گزارش حاوی پیش‌فرض‌ها و تحلیل‌های غلطی در مورد دلایل افزایش نرخ ارز به ویژه پس از راه‌اندازی سامانه ارز تجاری بود که بیم آن می‌رود سیاست‌گذار را در چاله تصمیمات غلط سرگردان نموده و قدرت تصمیم‌گیری صحیح و تغییر رویکرد را از وی سلب کند. از این رو به پیوست گزارشی حاوی ۲۴ بند شامل اشکالات اساسی گزارش کمیسیون اقتصادی تقدیم می‌شود و در ادامه راه‌کار‌های پیشنهادی نیز ارائه شده است.

گزارش ۲۴ بندی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس را در اینجا بخوانید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار