به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نیرمالا سیتارامان، وزیر دارایی هند، روز شنبه، در بودجه سالانه، اعلام کرد دولت برای افزایش تولید داخلی، عوارض واردات بر برخی قطعات کلیدی مورد استفاده برای تولید تلفنهای همراه را حذف کرده است.
تولید لوازم الکترونیکی در هند طی شش سال گذشته، بیش از دو برابر شده و به ۱۱۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ رسید و این کشور اکنون به دومین تولیدکننده بزرگ تلفن همراه در جهان تبدیل شده است.
طبق گزارش شرکت تحقیقاتی «کانترپوینت» (Counterpoint)، اپل با ۲۳ درصد سهم از کل درآمد در سال ۲۰۲۴، در جایگاه نخست بازار گوشیهای هوشمند هند قرار گرفت و پس از آن سامسونگ با سهم ۲۲ درصد، ایستاد.
این فهرست شامل اجزایی برای مونتاژ تلفن همراه مانند مونتاژ برد مدار چاپی، قطعات ماژولهای دوربین و کابلهای یو اس بی است که قبلا عوارض ۲.۵ درصدی داشتند.
این اقدام به هند کمک میکند آشوب به پا شده در تجارت جهانی به دلیل تهدیدهای تعرفهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را پشت سر بگذارد. در حالی که ترامپ امیدوار است سیاستهای «اول آمریکا»، واحدهای تولیدی بیشتری را به آمریکا جذب کند، هند به دنبال بهره برداری از تنشهای تجاری میان آمریکا و چین برای افزایش سهم خود از زنجیرههای تامین جهانی است.
رویترز در سال گذشته گزارش کرده وزارت فناوری اطلاعات هند هشدار داده که در صورت عدم کاهش تعرفهها برای جذب شرکتهای جهانی، هند در رقابت صادرات گوشیهای هوشمند در مقابل چین و ویتنام، شکست خواهد خورد.
سیتارامان در بودجه سال گذشته خود، از بازنگری در ساختار نرخ عوارض گمرکی کشور با هدف منطقی و ساده سازی تعرفهها برای سهولت تجارت خبر داده بود. بازبینی تعرفه همچنین با هدف حذف ساختارهای تعرفه معکوس یا مواردی که در آنها تعرفه مواد خام یا کالاهای واسطهای، از محصولات نهایی که برای تولید آنها استفاده میشود، بالاتر است، انجام میشود.
بر اساس گزارش رویترز، ساختار تعرفه پیچیده هند، اغلب به عنوان یک عامل بازدارنده برای تولید کارآمد داخلی و عامل اختلافات، ذکر میشود.