به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محسن رشید فرخی روز شنبه با تاکید بر اینکه خرمای مورد نیاز کشور تامین است و کمبودی در این زمینه نداریم، افزود: ایران با تولید حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصول خرما در سطح زیرکشت ۳۰۰ هزار هکتار، دومین کشور تولید کننده این محصول در جهان به شمار میرود.
وی با بیان اینکه ایران از لحاظ تنوع ارقام خرما رتبه نخست دنیا را داراست که میتواند همه سلیقهها را تحت پوشش قرار دهد، اظهار داشت: مصر رتبه نخست تولید خرما جهان را داراست.
رئیس انجمن ملی خرما ایران تصریحکرد: همچنین امسال حدود ۳۵۰ هزار تن محصول خرما معادل ۳۰ درصد تولید داخلی در حوالی ماه مبارک رمضان به کشورهای مسلمان صادر میشود که حدود ۴۰۰ میلیون دلار ارزآوری به همراه خواهد داشت.
رشید فرخی گفت: بخش عمده خرمای ایران به کشورهای آسیای شرق دور، CIS، هند، اتحادیه اروپا و روسیه صادر میشود.
وی تصریح کرد: هر ساله ۷۰ درصد خرما تولیدی کشور به مصرف داخلی میرسد که فقط ۴۰ درصد آن در ماه مبارک رمضان مصرف میشود.
رئیس انجمن ملی خرما ایران افزود: اکنون خرما در ۱۳ استان کشور به طور عمده در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خوزستان، بوشهر، فارس و کرمان تولید میشود.
رشید فرخی، قیمت خرما را ناشی از عرضه و تقاضا دانست و اظهار داشت: محصول خرمای ماه مبارک رمضان با ورود وزارت جهاد کشاورزی و سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران به وفور در فروشگاههای زنجیرهای و میادین میوه و تره بار و بازار تامین شده است.