به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، احمد اسماعیل زاده مدیر کل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت بر اهمیت تغذیه در کاهش استرس و بهبود سلامت روان اشاره کرد و گفت: گنجاندن میوهها، سبزیجات و منابع غذایی گیاهی در رژیم روزانه، به دلیل دارا بودن ترکیبات مفید، میتواند به کاهش استرس و کنترل اشتها کمک کند. همچنین، امگا ۳ که در روغنهای گیاهی، ماهی و غذاهای دریایی یافت میشود، نقش مؤثری در کاهش استرس و کنترل وزن دارد.
وی افزود: برای تقویت سیستم ایمنی، مصرف آنتیاکسیدانهای موجود در میوهها، سبزیجات و حبوبات، کاهش مصرف نمک، قند و چربیهای مضر ضروری است. هرچه این مواد را کمتر مصرف کنیم، سیستم ایمنی قویتری خواهیم داشت.
وی در مورد تغذیه مناسب در شرایط آلودگی هوا، گفت: نوشیدن مایعات و آب به میزان کافی در اولویت است. مصرف میوهها و سبزیجات به دلیل آنتیاکسیدانهای فراوان، ماهی به دلیل امگا ۳، حبوبات و حداقل ۲ تا ۳ واحد لبنیات در روز توصیه میشود.
مدیر کل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: افرادی که به دلیل فعالیت روزانه بالا به دنبال افزایش انرژی هستند، بهجای مصرف بیشازحد قهوه و شکلات، بهتر است رژیم غذایی متنوعی شامل میوهها، سبزیجات، حبوبات، غلات، پروتئینها و لبنیات داشته باشند. همچنین، کاهش وزن تدریجی و تأمین مواد مغذی موردنیاز بدن از طریق تغذیه سالم میتواند خستگی را کاهش دهد. در صورت ادامه احساس کرختی، بررسی کمبودهای تغذیهای و مصرف مکملهای موردنیاز ضروری است.