کد خبر:۱۲۳۲۲۵۷
دانشجو گزارش می‌دهد؛

تفسیر «تسنیم» از نگاه رهبر انقلاب اسلامی

«تسنیم»؛ مجلداتی از تفاسیر آیات نورانی قرآن کریم است، که با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی تفسیر مایه افتخار شیعه و حوزه علمیه است.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، تفسیر «تسنیم» ماحصل چهل سال علم‌آموزی و کلاس درس تفسیر آیت‌الله جوادی آملی در حوزه علمیه قم است. امری نیکو که از مهر 1395 توسط این عالم برجسته شیعی آغاز شد و تا پایان فروردین 1399 به طول انجامید. همین ممارست و تلاش بی‌شائبه آیت‌الله جوادی آملی در تفسیر آیات نورانی مصحف شریف، در تعبیر بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی کاری ارزشمند و مایه فخر شیعه و حوزه علمیه شمرده شده است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیداری که با دست‌اندرکاران برگزاری همایش بین‌المللی تفسیر «تسنیم» داشتند این اثر 80 جلدی را سرشار از مطالب دانستنی و قابل استفاده و در واقع یک دائرة المعارف جامع دانستند.

ایشان بیان کردند: «راجع به آیت‌الله آقای جوادی، به نظر من حوزه واقعاً وام‌دار ایشان است؛ ایشان کار بزرگی انجام دادند. اینکه انسان از یک جای کوچکی شروع کند تفسیر قرآن را و چهل سال آن را ادامه بدهد، این کار آسانی نیست؛ البته فعالیت‌های آیت‌الله جوادی آملی در زمینه علوم عقلی و نقلی و کارهای فقهی، فلسفی و عرفانی ایشان همگی مهم و درخور تقدیر است اما هیچکدام قابل مقایسه با کار تفسیر قرآن ایشان نیست.»

ایشان پس از بررسی و تفقدی که بر یکی از مجلدهای تفسیر «تسنیم» داشتند، فرمودند: «برای اینکه این استفاده خوب انجام بگیرد، به نظر من این تفسیر احتیاج دارد به یک فهرست فنّی کامل. من نمیدانم حالا در این زمینه کاری شده یا نه. تفسیر، فهرست لازم دارد؛ این تفسیر، فهرست فنّی لازم دارد تا هم موضوعات بیان بشود، هم ترتیب حروف با [ترتیب] الفبایی ملاحظه بشود که اگر انسان مثلاً فرض کنید که راجع به فلان موضوع میخواهد بداند در این تفسیر چه هست، بتواند بزودی پیدا کند آنها را و استفاده کند. بنابراین هم تفسیر است، هم به یک معنا دایرةالمعارف است. بنابراین انصافاً‌ تفسیر تسنیم جزو افتخارات شیعه است، جزو افتخارات حوزه است و ما خدا را شکر میکنیم بر اینکه این کار انجام گرفت.»

رهبر معظم انقلاب اسلامی، تکمیل ترجمه عربی تفسیر «تسنیم» برای استفاده از آن در جهان اسلام را ضروری خواندند و از آیت‌الله جوادی آملی و گروه محققان این تفسیر تشکر و قدردانی کردند. سخن مهمی که بارها ایشان در دیدارهایشان با نویسندگان، شاعران، علماء و ... پیرو ترجمه فارسی به زبان‌های عربی و دیگر ملل اشاره و تأکید کردند. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با ابراز تأسف از کم‌توجهی به مقوله تفسیر در حوزه‌های علمیه، یاد علامه طباطبایی صاحب تفسیر المیزان به عنوان بنیان‌گذار توجه به تفسیر و مفاهیم قرآنی در حوزه علمیه را گرامی داشتند و یادآور شدند: برگزاری حدود ۲۰۰ درس تفسیر قرآن در حوزه علمیه قم، مژده و خبر خوبی است که باید این رویکرد را تقویت و پایدار کرد.

توجه ویژه حوزه علمیه به تفسیر قرآن، فهرست بندی موضوعات و بررسی اصول فنی تفسیر «تسنیم» از جمله نکات مهمی بودند که رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار چند ساعت‌ به آن‌ها اشاره کردند. 

در ابتدای این دیدار، آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور گزارشی از برگزاری همایش تفسیر «تسنیم» و ویژگی‌ها و رویکردهای ممتاز این تفسیر از جمله رویکرد موضوعی و تقریبی و نگاه روز آن ارائه کرد و همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین سعید جوادی آملی رئیس موسسه «اِسراء» نیز در این دیدار درباره شیوه نگارش و تنظیم تفسیر تسنیم و گروه‌های تحقیقی و پژوهشی که در این زمینه همراه بوده اند،گزارشی بیان و سلام آیت‌الله جوادی آملی به رهبر انقلاب اسلامی را ابلاغ کرد.

گفتنی است؛ تفسیر «تسنیم» به روش مؤلف، ذکر آیه یا آیات مورد نظر و بررسی آنها طی چهار مرحله‌ است: «گزیده تفسیر»، «تفسیر آیه»، «لطایف و اشارات» و «بحث روایی» بوده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار