کد خبر:۱۲۳۳۵۹۳

هنوز هیچ شرکتی موافقت اصولی برای تولید بنزین از متانول نگرفته است

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران گفت: تاکنون برای هیچ شرکتی موافقت اصولی در رابطه با تولید بنزین از متانول صادر نشده است.

هنوز هیچ شرکتی موافقت اصولی برای تولید بنزین از متانول نگرفته است

به گزارش گروه اقتصادی دانشجو، کارشناسان بخش انرژی و پتروشیمی کشور بر این باورند که مجموع ظرفیت پیش بینی شده ت. لید مناطق کشور در افق ۱۰ ساله ۴۰.۲۹۲ میلیون تن خواهد بود؛ از این رو تولید بالای محصول متانول در کشور، زمینه برای تولید بنزین به عنوان پرمصرف‌ترین محصول صنعت نفت کشور در واحد‌های پتروشیمی فراهم آورده است.

از آنجا که عمده صادرات متانول ایران به چین انجام می‌شود، پیشنهاد شده است بخشی از متانول تولیدی در ایران برای تولید بنزین که نیاز امروز کشور است به کار گرفته شود تا وابستگی کشور به واردات بنزین نیز کاهش یابد تا چالش ناترازی بنزین در کشور نیز مدیریت شود.

در این رابطه پانزدهم مهرماه امسال حسن عباس زاده که آن زمان سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی بود، اعلام کرد که پنج شرکت برای تولید بنزین از متانول تقاضای خود را در درگاه ملی مجوز‌ها ثبت کردند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره سرنوشت این شرکت‌ها برای تولید بنزین گفت: این طرح‌ها در قالب تبدیل متانول به بنزین (ام. تی جی) در حال پیگیری است و هنوز در حال بررسی شرکت‌های متقاضی هستیم.

وی با تاکید بر اینکه هنوز هیچ کدام موافقت اصولی دریافت نکرده‌اند، اظهار داشت: کشورمان در زمینه مصرف بنزین یکی از کشور‌های پرمصرف محسوب می‌شود به گونه‌ای که بنا به برخی آمار‌ها روزانه ۱۲۴ میلیون لیتر بنزین مصرف می‌شود.

راهی برای جبران ناترازی انرژی

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه این طرح یکی از راهکار‌ها برای جبران ناترازی سوخت در کشور است، افزود: یکی از راهکار‌هایی که برای جبران ناترازی سوخت کشور از سوی اندیشمندان مطرح شد و با توجه به اینکه ما ظرفیت تولید متانول هم در کشور داریم، تبدیل طرح‌های متانول یا‌ام. تی جی به بنزین است که آنها را پیگیر هستیم.

عباس زاده با بیان اینکه گرچه مصرف بنزین در کشور بالاست، اما می‌توان تولید بنزین در کشور را نیز افزایش داد، اظهار داشت: این کار در سایر کشور‌ها هم وجود دارد و در این زمینه کار‌های خیلی خوبی انجام شده است؛ برای مثال یک تیم سال قبل به یکی از کشور‌هایی که این تکنولوژی را دارد اعزام شد و از مراحل بازدید کرد و با صاحبان تکنولوژی صحبت شد و این فناوری را خیلی راحت در اختیار ما قرار خواهند داد.

وی خاطرنشان کرد: قرار شد در قالب آیین نامه تخفیفات پایه‌ای که هیات دولت خرداد امسال ابلاغ کرد، به این موضوع هم تخفیف دهیم و برای تبدیل متانول به بنزین حدود ۱۶ تا ۱۷ درصد تخفیف در نظر بگیریم تا بازدهی بهتری داشته باشد.

سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: از راه‌های مختلفی می‌توان این کار را کرد و اگر بخواهند این واحد‌ها را بسازند دستگاه‌های آن وجود دارد البته با رعایت استاندارد‌های انرژی که حتما در آوردن واحد‌های دست دوم شرکت ملی صنایع پتروشیمی دستورالعمل‌های خاصی دارد و باید حتما استاندارد‌های این شرکت در نظر گرفته شود.

عباس زاده خاطرنشان کرد: اگر از این طریق پیش برویم که به اعتقاد من سرمایه گذاران نیز تمایل دارند، تقریبا آنان می‌توانند ۱.۵ ساله دستگاه وارد و تولید بنزین را آغاز کنند، اما برای بومی سازی واحد‌های تولید بنزین حداقل به سه سال زمان نیاز است.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار