آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۴۷۶۱
گزارش|

اعتراض مردم و ائمه جمعه سیستان به قبوض میلیونی و قطعی مکرر برق

این روز‌ها در کل کشور قطعی برق یکی از مهمترین گلایه‌ها و انتقادات مردم می‌باشد، اما شدت این موضوع در شمال سیستان و بلوچستان بسیار بیشتر از جا‌های دیگر است و فرار از پاسخگویی و سوءمدیریت مدیران همچنین قبوض میلیونی برق بر این عصبانیت افزوده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، امین کمالی؛ مردم شهرستان‌های شمال سیستان و بلوچستان طی هفته‌های گذشته بار‌ها به نشانه اعتراض درخصوص صدور قبوض میلیونی برق، قطعی مکرر و سوءمدیریت مدیر شرکت برق زابل اقدام به تجمع در مقابل این اداره کردند و خواستار پیگیری گلایه‌ها و انتقاداتشان توسط مسئولین مرتبط، فرماندار و نمایندگان شدند.

یکی از کسبه شهرستان زابل و از منتقدین عملکرد شرکت برق زابل گفت: من ساکن روستا هستم و در بازار مغازه دارم، و قبض برق خانه‌ام ۴ میلیون تومان آمده است و در طول روز هم برق در بازار قطع می‌شود، من پول قبض برق، کرایه مغازه و... را از کجا بدهم وقتی نه آب داریم، نه برق داریم نه طرح رزاق داریم، ما برویم از این منطقه؟

Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration 0:00
Loaded: 0%
0:00
Progress: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
 
1x
کد ویدیو

یکی دیگر از شهروندان منتقد مقابل شرکت برق زابل گفت: صبح و عصر هرلحظه برق قطع می‌شود، من یک پیرزن تنها هستم و یخچالم سوخته است، حال چگونه برای خودم یخچال بخرم؟ خانه همسایه کناری من برق‌ها اتصال کرد و سوخت و انگار نه انگار، اداره برق هم پاسخگو نیست. پول برق برای من که یک پیرزن هستم ۶۰۰ هزا تومان آمده است.نه برق داریم نه طرح رزاق داریم، ما مجبورین برویم از این منطقه؟ زنده هستیم ولی فرقی با مرده‌ها نداریم.

یکی دیگر از منتقدین هم نسبت به زمان بندی قطع برق و نحوه اطلاع رسانی انتقاد داشت و گفت: من و تیمم فعالیت جهادی و فرهنگی انجام می‌دهیم و شاید هفته‌ها زمان ببرد تا یک برنامه را هماهنگ و برنامه ریزی کنیم و مهمان دعوت کنیم، اما تنها چند ساعت قبل برگزاری برنامه شرکت برق در اطلاعیه‌ای اعلام می‌کند که برق فلان مناطق در فلان ساعت قطع می‌شود و اصلا هم توجهی نمی‌شود که شاید برای یک برنامه هفته‌ها زحمت کشیده شده باشد و وقتی می‌گوییم که چرا چند روز قبل یا اول هرهفته قطعی هارا اعلام نمی‌کنید جوابگو نیستند.

تشکیل کارگروه بررسی قبوض مشترکین معترض

در مقابل پودینه مدیر شرکت برق شهرستان زابل در پاسخ به انتقادات مردمی مدعی شده است که نتایج بررسی‌های تیم بازرسی شرکت برق زابل از منازل برخی مشترکین نشان داده است که استفاده از وسایل برقی پرمصرف و غیراستاندارد در بسیاری از منازل، عامل اصلی افزایش هزینه قبوض برق مشترکین است.

پودینه همچنین از تشکیل کارگروه بررسی صورتحساب قبوض مشترکین معترض توسط شرکت برق استان خبر داده است که منتقدین این موضوع را تنها زمان خریدن برای پاک صورت مسئله بیان کردند و خواستار نحوه محاسبه قبوض برق این منطقه با ضریب و تعرفه سابق تا زمان گازرسانی کامل به تمام خانه‌ها شدند.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration 0:00
Loaded: 0%
0:00
Progress: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
 
1x
کد ویدیو
 

نزدیک به ۱۵۰ هزار نفر از مشترکین سیستان و بلوچستان صورت حساب نامتعارف دارند

محمد رئیسی مدیرعامل برق استان با بیان اینکه ۱۵ درصد مشترکان استان صورتحساب متعارف ندارند گفت: ۸۴۷ هزار صورتحساب طی آخرین دوره در سیستان و بلوچستان صادر شده و بیش از ۷۰۲ هزار صورتحساب زیر ۱۰میلیون ریال و از این تعداد، ۴۳۳ هزار صورتحساب، زیر یک میلیون ریال است؛ همچنین صورتحساب تمامی مشترکان زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی سیستان و بلوچستان که تا میزان الگوی مصرف تعیین شده مصرف داشته‌اند، «رایگان» محاسبه شده است.

رئیسی با اشاره به اینکه ۳ درصد مشترکین استان قبوض نجومی دریافت کردند گفت: تعرفه‌های بخش خانگی در ۲ بخش تعرفه مشترکان کم مصرف (در حد الگو) و مشترکان پرمصرف (با مصرف بالاتر از الگو) به تفکیک مناطق مختلف عادی و گرمسیری (تحت تأثیر دما و رطوبت) محاسبه می‌شود. تعرفه برق به صورت عادی و گرمسیری یک تا چهار تقسیم بندی می‌شود که با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی، نوع الگوی هر منطقه مشخص می‌شود.

وی درخصوص نحوه محاسبه تعرفه برق در کل کشور، اظهار کرد: تعرفه برق به صورت عادی و گرمسیری یک تا چهار تقسیم بندی می‌شود که با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی، نوع الگوی هر منطقه مشخص می‌شود و الگوی مصرف برق ماهیانه تابستان در مناطق غیر گرمسیر (به عنوان مثال زاهدان) ۴۵۰ کیلووات ساعت در ماه است که با شروع فصل سرما این عدد به ۲۰۰ کیلووات در ماه کاهش می‌یابد. مشترکانی که مصرف برق آن‌ها بیش از الگو باشد در صورتی که مصرف خود را کنترل نکنند، مشمول تعرفه‌های بالاتر که پلکانی، افزایشی و نزدیک هزینه‌های تامین برق است، خواهند شد.

رئیسی در انتها از مردم خواست بجای برق از گاز و نفت برای گرمایش استفاده کنند و افزود: با توجه به اینکه در فصل سرما باید از حامل‌های انرژی مانند گاز و نفت سفید جهت گرمایش بهره برده و یارانه دولت در این بخش در نظر گرفته شده بنابراین استفاده از برق به عنوان انرژی جایگزین به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

این مصاحبه مدیرعامل شرکت نفت استان بلافاصله آتش خشم منتقدین را برافروخت و بسیاری آن را غیرمنطقی و بدون درنظر گرفتن شرایط سخت مردم سیستان بیان کردند و تاکید داشتند که چگونه در منطقه‌ای که اکثر محلات و روستاهایش گازکشی نشده و سهمیه نفتش نسبت به سال‌های قبل نصف شده و سروقت دست مردم نمی‌رسد مدیرعامل شرکت برق استان به خود اجازه می‌دهد بجای پیگیری مشکلات و گلایه‌های مردم از مرکز اینگونه مصاحبه کند.

 

ائمه جمعه سیستان هم نسبت به این موضوع انتقادات جدی را در خطبه‌های نماز جمعه بیان کردند و خواستار پیگیری فوری و حل مشکل مردم بجای مصاحبه‌های بی نتیجه شدند.

 

مردم زابل با یارانه زندگی می‌کنند و توان پرداخت قبوض برق نجومی را ندارند

حجت الاسلام والمسلمین پوراندخت امام جمعه زابل گفت: در هفته‌های گذشته هم در نمازجمعه تاکید کردیم که مردم سیستان برای زنده ماندن تلاش می‌کنند و با یارانه زندگی می‌کنند و توان پرداخت قبوض نجومی برق را ندارند؛ دولت و نمایندگان به موضوع قبوض برق ورود کنند و مشکل مردم را حل کنند.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration 0:00
Loaded: 0%
0:00
Progress: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
 
1x
کد ویدیو
 

قطعی‌های برق به مانند دهه شصت!

حجت الاسلام راشکی امام جمعه زهک هم قطعی‌های بی حساب و کتاب سیستان را با دهه شصت مقایسه کرد و گفت: با این قطعی مکرر برق داریم دوباره به دهه شصت و هفتاد برمی‌گردیم. ما در این دهه‌های اخیر به این شدت قطعی برق نداشتیم هیچ موقع، خدا رحمت کنه شهید خدمت، شهید آیت‌الله رئیسی را که تمام هم و غم‌شان بر این بود که مردم دچار مشکل نشوند تا جایی که حتی در تابستان ما قطعی برق نداشتیم. اما این روز‌ها باز دوباره برایمان قطعی‌های مکرر برق در دهه شصت یادآوری شد. آن هم حال که در آستانه ماه مبارک رمضان و در آستانه سال نو می‌باشیم و دولت قطعاً باید تدابیر بیشتری بیاندیشد که این قطعی برق کمتر شود.

امام جمعه شهرستان زهک در ادامه با اشاره به قبوض نجومی گفت: حالا اینها به یک طرف، باز از طرف دیگر قبض‌های نجومی برق که در این دوره آخر آمد. خیلی‌ها گلایه می‌کنند و شکایت دارند. یعنی ما ماه قبل هم استفاده از همین لوازم برق را داشتیم. ولی در دوره قبل قبض ما متفاوت بود. چرا در این دوره بعضی از افراد قبض‌ها را نشان دادند که چندین برابر شده است؟ دیگر تا چه حد این مردم باید صبر داشته باشند؟ قطعی برق از یک طرف، خراب شدن لوازم خانگی و لوازم برقی از یک طرف، و از طرف دیگر قبض‌های نجومی از یه طرف.‌

اعتراض مردم و ائمه جمعه سیستان به قبوض میلیونی و قطعی مکرر برق

وی افزود: ای کاش خدمات دهی به میزان بود. بعد حالا طلبکار می‌شوند و می‌گویند قبض‌های برق را پرداخت کنید. ولی از این طرف خدمات وجود ندارد. مشکلات وجود دارد. از مردم طلبکار می‌شوند برای قبض‌های نجومی! خواهشی که ما داریم از دولت و خصوصاً اداره برق، این است که نسبت به این شکایت‌هایی که دارند پیرامون این قبض‌های نجومی رسیدگی بیشتری داشته باشند. واقعاً داد مردم در آمده است.

راشکی با تاکید بر اینکه تعرفه برق مردم سیستان را نباید به مانند سایر مناطق کشور سنجید گفت: خواهشی که ما از دولت و مردم و مخصوصاً نمایندگان داریم این است که باید پیگیر این قضیه باشند. مردم منطقه سیستان را مثل جا‌های دیگر ایران نبینند. جا‌های دیگر ایران شما نگاه می‌کنید امکانات فراوان وجود دارد. گاز لوله‌کشی در همه منازل وجود دارد. خیلی امکانات دیگر وجود دارد که در منطقه سیستان اینها وجود ندارد. بعد از حیث برق باید برق مردم سیستان با جا‌های دیگر یکی باشد.

 

مسئولان باید در بحث مدیریت برق توجه ویژه‌ای را داشته باشند

حجت الاسلام والمسلمین اربابی امام جمعه شهر بنجار درخطبه‌های نماز جمعه به این موضوع پرداخت و گفت: هفته گذشته همایش اولین نماز جمعه سیستان در ۱۴۸ سال قبل در شهر بنجار و یادواره شهدای را داشتیم، اما علیرغم زحمات همه که جای تشکر دارد، انتقاد ما به اداره برق شهرستان زابل باقی می‌ماند، چرا که با توجه به این موضوع که این یادواره در شورای اداری شهرستان زابل مطرح شده بود و تصویب شده بود و مدیران شرکت برق هم از این یادواره و همایش اطلاع داشتند و همچنین این یادواره به صورت زنده نیز از شبکه هامون و شبکه خبر ۲ نیز پخش می‌شد متاسفانه شاهد بودیم که برق سالن و شهربنجار قطع شد و عملا برنامه از مدار خارج شد حالا شما فکرکنید تا چه میزان برنامه‌های مردم با این نحوه مدیریت برق تحت تاثیر قرار می‌گیرد؟!

امام جمعه بنجار هم به مانند سایر ائمه جمعه با اشاره به قبوض نجومی برق و عدم پاسخگویی مسئولین ادامه داد: متاسفانه وقتی قبوض افراد مختلف را نگاه می‌کنیم انسان با این ارقام در قبوض و درآمد خانواده بهت زده می‌شود، مسئولان باید به طور واضح به مردم بگویند اگر گران کرده‌اند توضیح دهند و اگر اشتباه محاسباتی داشته‌اند باز هم بگویند؛ اما متاسفانه هیچکس پاسخگو نیست تنها قشر ضعیف و آسیب پذیرجامعه آسیب می‌بیند و گلایه جدی از قطعی‌های منظم و نامنظم داریم و مسئولان باید در بحث مدیریت برق توجه ویژه‌ای را داشته باشند.

اعتراض مردم و ائمه جمعه سیستان به قبوض میلیونی و قطعی مکرر برق

 

مدیریت و قطعی مکرر برق، قبوض نجومی و اطلاع‌رسانی ضعیف مردم را به ستوه آورده است

حجت الاسلام والمسلمین اشرفیان امام جمعه شهرستان نیمروز هم در نماز جمعه به گلایه‌های مردمی از مشکل قطعی‌های مکرر برق اشاره کرد و گفت: موضوع مدیریت برق مردم را به ستوه آورده، از قطعی‌های مکرر و قبض‌های نجومی تا الان که اطلاع رسانی هم ضعیف شده، بی نظمی به اوج رسیده مردم هم قطعی برق دارند، هم بعضی اوقات اطلاع رسانی به موقع و درست انجام نمی‌شود، هم قبض میلیونی پرداخت می‌کنند و هم خسارت خرابی وسایل برقی دارند.

اشرفیان ادامه داد: کمر مردم زیر بار فقر و بیکاری و نگرانی خم شده، کدام خانواده و حتی کدام کارمند می‌تواند از پس این قبض‌های نجومی میلیونی برآید؟ اعلام شده بعضی قبوض غیرمتعارف پیگیری شده، اکثر قبوض نامتعارف هست اکثر مردم اعتراض دارند، این مدیریت شایسته‌ای نیست؛ پاسخگویی به مردم و اطلاع رسانی قبلی به موقع هم باید با دقت بیشتر صورت بگیرد.

اعتراض مردم و ائمه جمعه سیستان به قبوض میلیونی و قطعی مکرر برق

اشرفیان افزود: شما می‌بینید نماز جمعه هم درتاریکی برگزار می‌شود، نماز جمعه را که نمی‌شود قبل اذان یا هرساعتی که برق آمد برگزار کرد، مگر عزیزان نمی‌دانند روز جمعه این ساعت برگزاری نماز جمعه است؟ دین و دنیای مردم را خراب نکنید، کار و کاسبی و زندگی مردم ازیک طرف، نمازجمعه و برنامه‌های دینی و فرهنگی هم از قطعی برق در امان نیست!

امام جمعه نیمروز در انتها با اشاره به ظرفیت مغفول مانده توربین‌های بادی و پنل‌های خورشیدی گفت: گفتند مصرف برق را کمتر کنید، اما نگفتند اصلا مصرف نکنید یا با اجازه ما مصرف کنید.

ظرفیت پنل‌های خورشیدی و ظرفیت توربین‌های بادی میل نادر الان باید به درد مردم برسد، مگر قرار نبود تولیدی برق پنل‌های خورشیدی و یاتوربین‌های بادی وارد مدار مصرف شود و مشکل ناترازی برق در خود منطقه حل شود؟ این همه هزینه‌هایی که برای پنل‌های خورشیدی وبرای توریین‌هایی بادی انجام شد باید درشرایط بحرانی امروز به داد مردم برسد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار