کد خبر:۱۲۳۴۹۷۰

اعلام آمادگی ۱۵ کشور برای حضور در نمایشگاه بین المللی قرآن ایران

رئیس سی‌ودومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با اشاره به آغاز به کار نمایشگاه قرآن از پانزدهم اسفند، گفت: در این دوره از نمایشگاه قرآن ۱۵ کشور، برای حضور اعلام آمادگی کرده‌اند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی رئیس سی‌ودومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم امروز در نشست خبری نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم که در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد برگزار شد، با تشریح جزئیات نمایشگاه قرآن، گفت: هدف اصلی ما از برپایی این نمایشگاه، شناسایی، عرضه و نمایش دستاورد‌ها و توانمندی‌های قرآنی کشور است.

ارباب سلیمانی ادامه داد: سی و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از ۱۵ اسفند آغاز می‌شود و تا ۲۶ این ماه در مصلی تهران دایر خواهد بود. ساعت بازدید از نمایشگاه هم از ساعت ۱۶ تا ۲۳ در روز‌های عادی و ۱۴ تا ۲۳ در روز‌های تعطیل است.

وی با اشاره به شعار امسال نمایشگاه قرآن افزود: شعار امسال نمایشگاه قرآن «قرآن راه زندگی است»، برای انتخاب این شعار فرایندی دو مرحله‌ای طراحی شد، در مرحله اول فراخوان پیشنهاد شعار منتشر شد و در ادامه شعار‌های دریافتی در کارگروهی بررسی و پالایش شد تا در نهایت شعار در چند محور به شورای سیاستگذاری نمایشگاه قرآن ارائه و شعار «قرآن راه زندگی» انتخاب شد.

رئیس نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم گفت: برای برپایی نمایشگاه دو شورای محتوایی و برنامه و بودجه برنامه‌ریزی شد، در شورای محتوایی تکیه بر کیفیت و خلاقیت بود و در شورای برنامه هم تلاش شد کار‌های اجرایی در ارتباط با کسانی که داوطلب حضور در نمایشگاه هستند، انجام گیرد.

ارباب سلیمانی اضافه کرد: سال ۱۴۰۳ تنها سالی است که در یک سال شمسی دو نمایشگاه قرآن برگزار می‌شود، علت این موضوع هم این است که نمایشگاه قرآن بر اساس تقویم قمری برنامه‌ریزی می‌شود.

وی اظهار کرد: نمایشگاه سی و دوم رویکرد‌های مختلفی را مد نظر دارد که مهم‌ترین رویکرد بحث خانواده و نوجوانان هستند.

 ۱۲۰ ناشر بیش از چهار هزار عنوان کتاب را به نمایشگاه می‌آورند

رئیس نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم گفت: امسال با توجه به برپایی نماز جمعه در مصلی تهران و برپایی نمایشگاه عفیفانه در مصلی، محدودیت‌هایی برای فضای استقرار ایجاد شده است بنابراین این دوره وسعت نمایشگاه در حدود ۲۰ هزار متر مربع است. در این وسعت ۲۰ هزار متر مربعی، ۳۷ بخشِ محتوایی و اجرایی دایر شده است که ۲۷ بخش را موسسات شاخص مردمی دایر می‌کنند.

ارباب‌سلیمانی تصریح کرد: در این دوره از نمایشگاه قرآن، ۱۵ سازمان و نهاد حاکمیتی در بخش سازمان‌ها استقرار پیدا می‌کنند و ۴۰ موسسه مردمی نیز در بخش مردمی حضور فعال دارند. همچنین بیش از ۱۲۰ ناشر بیش از چهار هزار عنوان کتاب را به نمایشگاه آورده‌اند.

رونمایی از ۹ اثر جدید با مضامین قرآن و عترت

وی در ادامه به رونمایی از ۹ اثر جدید با مضامین قرآن و عترت در نمایشگاه اشاره کرد و گفت: علاوه بر این، در ایام برپایی نمایشگاه ۵۸ نشست تخصصی و ۲۶ محفل قرآنی تدارک دیده شده است.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اعلام آمادگی ۱۵ کشور برای حضور در بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن اشاره کرد و افزود: امیداوریم در نهایت شاهد حضور و عرضه محصولات و تولیدات قرآنی این کشور‌ها در نمایشگاه باشیم.

ارباب سلیمانی با اشاره به همایش تجلیل از خادمان قرآن افزود: این همایش همواره در روز‌های پایانی نمایشگاه و در ادوار مختلف اجرا شده است، امسال نیز مطابق با سنوات گذشته این آیین در روز‌های پایانی نمایشگاه و با حضور رئیس جمهور برگزار خواهد شد.

وی با برشمردن برخی ویژگی‌های نمایشگاه قرآن اظهار کرد: نخستین ویژگی این دوره از نمایشگاه پررنگ شدن بخش عترت در کنار قرآن است. نکته دیگر پرداختن به موضوع قرآن و مقاومت است.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امسال دو معاونت قرآن و عترت و امور فرهنگی وزارت ارشاد در کنار هم در برپایی نمایشگاه همکاری دارند و این همکاری بر اساس تقسیم کار مشخص صورت گرفته است. امور اجرایی نمایشگاه را موسسه خانه کتاب که وابسته به معاونت فرهنگی وزارت ارشاد است انجام می‌دهد.

ارباب سلیمانی اضافه کرد: به دلیل شرایط مالی کشور و محدودیت‌های اعتباری، اصل صرفه‌جویی در هزینه‌ها مورد توجه قرار گرفته است و این موضوع باعث کاهش هزینه‌های نمایشگاه امسال نسبت به سال قبل شده است. این کاهش هزینه در حالی انجام شده که قیمت‌ها روند رو به رشدی داشته است.

وی گفت: یکی دیگر از ویژگی‌های نمایشگاه قرآن حضور اعتاب مقدسه در این نمایشگاه برای نخستین بار است، در این دوره از ظرفیت اعتاب مقدسه هم استفاده می‌شود.

رئیس نمایشگاه قرآن در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره استفاده از فناوری‌های نوینی همچون واقعیت افزوده، اپلیکیشن‌ها و هوش مصنوعی در این نمایشگاه، گفت: در این رویداد قرآنی استفاده از فناوری‌های نوین را مورد توجه قرار داده‌ایم و بخش هوش مصنوعی بخشی مجزا در نمایشگاه است.

ارباب سلیمانی همچنین در باره رونمایی از آثار شاخص در نمایشگاه امسال، گفت: امسال به صورت روزانه یک رونمایی خواهیم داشت. یکی از این آثار کتابی با عنوان ترجمه هندی قرآن کریم خواهد بود. همچنین در بخش تسنیم نیز هماهنگ شده اثر فاخر آیت‌الله العظمی جوادی آملی در معرض نمایش قرار بگیرد و رونمایی از این اثر را نیز داشته باشیم.

نشست خبری سی و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم امروز سیزدهم اسفند در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب‌سلیمانی، رئیس نمایشگاه قرآن و معاون قرآنی وزیر ارشاد و اصغر امیرنیا، دبیر شورای برنامه‌ریزی نمایشگاه قرآن برگزار شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار