آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۰۶۶۳

کارگروه ژنتیک باستان و تبارشناسی تشکیل شد

کارگروه ژنتیک باستان و تبارشناسی در مرکز پژوهشی ژنتیک انسانی کوثر با مشارکت پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی به‌صورت رسمی تشکیل شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پرستو عرفان‌منش، دبیر کارگروه ژنتیک باستان و تبارشناسی و کارشناس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی ـ فرهنگی، با اعلام این خبر گفت: آثار تاریخی ـ فرهنگی علوم باستان‌شناسی و مطالعات باستانی همواره در تلاش بوده‌اند تا زوایای پنهان گذشته انسان را روشن کنند. در این مسیر، ابزار‌های گوناگونی به کمک این علم آمده‌اند و به‌ویژه در دهه‌های اخیر، باستان‌شناسی با بهره‌گیری از علوم و فناوری‌های نوین، از جمله ژنتیک و زیست‌فناوری، توانمندی‌های جدیدی کسب کرده است. مطالعات ژنتیکی می‌توانند اطلاعات بی‌نظیری در اختیار پژوهشگران قرار دهند که از این داده‌ها می‌توان به نتایج ارزشمندی مانند تبار انسان‌ها، مسیر‌های مهاجرت، اختلاط و گسستگی اقوام، میزان قرابت انسان‌ها و جوامع با یکدیگر، نسب‌شناسی، و تشخیص بیماری‌های ژنتیکی دست یافت.

او افزود: با توجه به اهمیت این حوزه در کشور و سطح علمی ایران در عرصه داخلی و بین‌المللی، حدود ۱۱ سال است که فعالیت‌های علمی به‌صورت رسمی در پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی ـ فرهنگی آغاز شده است. این فعالیت‌ها با همکاری نهاد‌های علمی برجسته کشور از جمله انستیتو پاستور ایران، انجمن ژنتیک ایران، انجمن بیوتکنولوژی ایران، مرکز پژوهشی ژنتیک کوثر، مرکز ژنتیک انسانی بقیه‌الله اعظم، و دانشگاه‌های معتبر داخلی و خارجی انجام گرفته است.

عرفان‌منش اظهارکرد: در دوران پاندمی کرونا، پژوهشکده حفاظت و مرمت پنج دوره تخصصی علمی در حوزه زیست‌باستان‌شناسی برگزار کرد که دبیری علمی آنها بر عهده این پژوهشکده بود. این دوره‌ها با همکاری مراکز علمی و دانشگاهی ایران و یک دوره بین‌المللی با مشارکت شبکه علوم آزمایشگاهی کشور و نهاد‌های علمی داخلی و خارجی برگزار شد. در این برنامه‌ها، موضوعات مختلف علمی و روش‌های آزمایشگاهی به‌روز دنیا در زمینه زیست‌باستان‌شناسی برای دانشجویان و پژوهشگران ارائه شد.

کارشناس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی ـ فرهنگی افزود: نخستین پنل تخصصی ژنتیک باستان و تبارشناسی با همکاری پژوهشکده حفاظت و مرمت در پنجمین کنگره بین‌المللی و هفدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران (۱۵ تا ۱۷ اسفند ۱۴۰۱) برگزار شد و در این همایش بین‌المللی، اولین پنل رسمی در این زمینه شکل گرفت. در این رویداد، یک پنل تخصصی و دو کارگاه برگزار شد. در ادامه، در پنجمین همایش بین‌المللی و سیزدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی (۱۶ تا ۱۸ مهر ۱۴۰۲)، یک پنل تخصصی و دو کارگاه دیگر برگزار شد.

همچنین در نشست بین‌المللی، نخستین کارگروه تخصصی ژنتیک و تبارشناسی به‌صورت رسمی در مرکز پژوهشی ژنتیک انسانی کوثر به ریاست محمود تولایی، استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج)، تشکیل شد. در این کارگروه، پرستو عرفان‌منش به‌عنوان نماینده رسمی علمی و اجرایی از سوی پژوهشکده حفاظت و مرمت حضور دارند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار