پروازهای فرودگاه ساری از تابستان امسال به دلیل بهسازی باند متوقف میشود

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، اکبر حسنی با بیان اینکه باند فرودگاه ساری از نظر ایمنی به بهسازی نیاز دارد، اظهار کرد: برای فرودگاههای استان به ویژه فرودگاه ساری پروژههای بزرگی تعریف شده که با پشتیبانی و راهبری استاندار مازندران مسیر اجرای این طرحها به خوبی پیش میرود.
وی افزود: باندهای پرواز فرودگاهها با توجه به نشست و برخاست مستمر هواپیماها و اثرگذاری شرایط اقلیمی معمولا هر ۱۰ سال یک باید بهسازی شوند، اما باند فرودگاه ساری مدت زیادی است که بهسازی نشد. کارشناسان ایمنی شرکت فرودگاههای کشور از چند سال پیش تاکید داشتند که بهسازی این باند باید در دستور کار قرار گیرد و ادامه پرواز روی این باند بدون انجام طرح بهسازی به صلاح نیست.
این مسئول خاطرنشان کرد: مطالعات طرح توسط یک شرکت معتبر مهندسی در سال گذشته انجام شد و اکنون نیز در مرحله مناقصه قرار داریم. ارزیابی فنی، بازرگانی و کیفی پشتسر گذاشته شده و چند شرکت ارزیابی شدند. طبق برنامهریزیها در چند هفته آینده شرکت برنده مناقصه مشخص خواهد شد و از یکم تیر امسال عملیات بهسازی آغاز میشود.
مدیرکل فرودگاههای مازندران با بیان اینکه هزینه اجرای این طرح بهسازی باند فرودگاه ساری دستکم یکهزار میلیارد ریال برآورد شده است، گفت: با اجرای این طرح که شامل بهسازی باند و افزایش چراغهای اپروچ میشود، ایمنی در نشستن هواپیماها بیشتر میشود و ضریب ایمنی باند فرودگاه ساری به صورت قابل ملاحظهای افزایش مییابد.
حسنی با اشاره به در حال انجام بودن طرح زهکشی اطراف باند فرودگاه ساری افزود: در کنار طرح بهسازی باند فرودگاه که قرار است از تیر آغاز شود، سه طرح بزرگ زیرساختی دیگر نیز برای فرودگاه ساری تعریف شده که یکی از این طرحها مربوط به زهکشی اطراف باند است و با یکهزار میلیارد ریال اعتبار از مهر پارسال آغاز شد و در حال انجام است. اجرای این طرح اهمیت زیادی در پیشگیری از فرسودگی باند دارد.
این مسئول خاطرنشان کرد: پروژه سوم فرودگاه ساری، بهسازی حدود ۱۵ هزار متر مربع فضای ترمینالی است که در مرحله مطالعات قرار داد و پس از تکمیل مطالعات در ماههای آتی، عملیات اجرایی آن آغاز میشود تا ترمینالی مدرن و در شان مردم مازندران داشته باشیم.
مدیرکل فرودگاههای مازندران افزود: علاوه بر این سه طرح، یک طرح بزرگ دیگر برای ارتقای زیرساختهای هوانوردی این فرودگاه نیز با حمایت استاندار مازندران در حال پیگیری است که جزییات آن پس از نهایی شدن اطلاعرسانی خواهد شد.
حسنی گفت: پارسال ۱۵ پروژه متوسط و کوچک در این فرودگاه داشتیم، اما این چهار طرح در نظر گرفته شده برای فرودگاه ساری طرحهای بزرگی هستند که با اعتبارات کلان تعریف شدهاند و اعتبار آن توسط شرکت فرودگاههای کشور تامین میشود.
وی درباره سامانه کمکناوبری فرودگاه ساری نیز اظهار کرد: تجهیزات کمکناوبری فرودگاه ساری با نصب دستگاه ILS که سال گذشته به صورت کاملا ایرانی و با تلاش مهندسان فرودگاه ساری و شرکت فرودگاههای کشور انجام شد کامل شده است و فرودگاه ساری به لحاظ کمکناوبری کامل است.
مدیرکل فرودگاههای مازندران گفت: با حمایتهای استاندار مازندران در تلاش هستیم که با یک برنامه مدون فرودگاه ساری را برای نشست و برخاست هواپیماهای پهنپیکر آماده کنیم و امیدواریم که امسال بتوانیم بخش قابل توجهی از نتیجه این برنامهریزیها را مشاهده کنیم.