کد خبر:۱۲۴۶۲۲۳
ظرفیت پالایشگاهی کشور ۱۸۰ هزار بشکه بیشتر میشود
معاون اجرایی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: با بهرهبرداری از پالایشگاههای آدیش و مهرخلیجفارس، ظرفیت پالایشی کشور ۱۸۰ هزار بشکه در روز افزایش مییابد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بررسی وضعیت صنعت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی موضوع میز اقتصاد امروز شبکه خبر بود. علیرضا آرمان مقدم، معاون اجرایی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، با بیان اینکه درحال حاضر دو میلیون و ۳۷۰ هزار بشکه در روز نفت خام و میعانات گازی در کشور فرآورش میشود، در مورد میزان تولید بنزین و گازوئیل کشور گفت: در نیمه دوم امسال، ظرفیت تولید بنزین کشور در بخش پالایشگاهی و ظرفیت تولید گازوئیل کشور به ترتیب به عدد ۱۰۸ و ۱۱۵ میلیون لیتر در روز رسید.
وی افزود: اما مسئلهای که در آینده نگران آن هستیم، شرایط مصرفی است که به نظر میرسد مردم هم خیلی در این موضوع مقصر نیستند.
آرمانمقدم در ادامه در خصوص سرمایه گذاری در حوزه پالایشگاهی کشور گفت: ما به دنبال این هستیم تا سرمایههای موجود به جای تقسیم در طرحهای مختلف، صرف یک طرح شود تا آن طرح به نتیجه برسد.
معاون اجرایی مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآرودههای نفتی در پاسخ به این سوال که طرحهای پالایشی کشور تا کنون چقدر پیشرفت داشتند، گفت: به جز طرح پالایشگاه مروارید مکران، دیگر طرحها تقریبا پیشرفتی حدود دو الی سه درصد داشتهاند که علت آن نیز چالش سرمایهگذاری است.
وی افزود: یک پتروپلایشگاه ۳۰۰ هزار بشکهای بین ۸ تا ۱۲ میلیارد دلار به سرمایهگذاری نیاز دارد یعنی به ازای هر بشکه نفت خام بین ۲۰ تا ۴۰ هزار دلار باید سرمایه گذاری شود و حتی اگر این طرح به دو فاز تقسیم شود و بخواهیم بتدا فاز اول را اجرایی کنیم و سپس به سراغ فاز بعدی برویم، همچنان هزینه یک فاز مبلغ زیادی است که تامین آن به راحتی امکان پذیر نیست.
آرمانمقدم درخصوص دیگر طرحهای صنعت پالایشگاهی گفت: در مکران طرحی به نام مروارید مکران در دست اجرا است که حدود ده درصد پیشرفت داشته است، اما عملیات اجرایی برای احداث واحدهای اصلی هنوز شروع نشده است، همچنین پالایشگاه آدیش با خوراک میعانات گازی بیشتر از ۹۰ درصد پیشرفت داشته است و طرحهای کیفیساز نیز در پالایشگاه تهران به بهرهبرداری خواهند رسید.
وی تشریح کرد: گرچه هدف از اجرایی شدن این پالایشگاه تولید نفتا بوده است نه تولید بنزین، با این وجود با بهرهبرداری از پالایشگاه آدیش ۶۰ هزار بشکه در روز به ظرفیت پالایشی کشور ۶۰ اضافه میشود و میتوانیم تا ۳ میلیون لیتر در روز نیز گازوئیل دریافت کنیم.
آرمانمقدم اعلام کرد: انتظار میرود پالایشگاه آدیش و پالایشگاه مهر خلیج فارس تا پایان امسال اجرایی شوند که در این صورت امسال ۱۸۰ هزار بشکه در روز به ظرفیت پالایشگاهی کشور افزوده میشود.
معاون اجرایی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی درباره برنامهها این شرکت برای جلوگیری از واردات بنزین گفت: طبق برنامه هفتم هدفگذاری این است که به تولید ۱۲۹ و ۱۳۰ میلیون لیتر تولید بنزین و گازوئیل در پایان برنامه هفتم برسیم و در پالایشگاهها موجود برای افزایش تولید طرحهایی تعریف مانند افزایش تولید ۸ میلیون لیتر با تبدیل نفتکوره به فرآوردههای سبک در پالایشگاه اصفهان تعریف شده است، همچنین پالایشگاه جدیدی مانند پالایشگاه جاوید انرژی قشم در دست احداث است.
وی افزود: اما در حوزه مصرف نیز باید ورود کرد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.