آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۶۴۰۴
هشدار عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی کرمان:

خسارت گرمای زودرس بهاره در کمین درختان پسته است

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی کرمان گفت: آبیاری باغ، افزایش رطوبت نسبی محیط از طریق محلول‌پاشی و آب‌پاشی و استفاده از سایبان‌ها می‌تواند باعث کاهش خسارت گرما در این فصل شود.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، علی اسماعیل‌پور عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان در مصاحبه‌ای بیان کرد: بر اساس پیش‌بینی برخی سایت‌های هواشناسی، افزایش دمای حداکثر هوا در برخی مناطق پسته‌کاری در طی روز‌های آینده در پیش است که این افزایش حدود ۶-۴ درجه بیشتر از میانگین بلندمدت است. 

او افزود: افزایش بیش از حد دما در زمان گلدهی و گرده‌افشانی پسته می‌تواند باعث اختلال در گرده‌افشانی، تشکیل میوه و تشکیل جوانه گل گردد که باعث عدم تولید جوانه گل و تولید بیش از حد جوانه رویشی می‌شود.

 اسماعیل‌پور افزود: دمای مناسب برای گرده‌افشانی پسته ۲۳-۱۵ درجه می‌باشد. دمای کمتر از ۴ درجه باعث سرمازدگی و دمای بالاتر از ۲۸ درجه باعث گرمازدگی می‌شود. دما‌های مابین آنها قابل‌تحمل ولی باعث کاهش راندمان می‌شود.

 وی اعلام کرد: میزان خسارت بستگی به مرحله رشد گیاه دارد و بیشترین خسارت متوجه درختانی است که در مرحله گلدهی هستند. میوه‌های ارزنی شکل و جوانه‌های بازنشده تحمل گرمایی بالاتری دارند و کمتر دچار خسارت می‌شوند.

 اسماعیل‌پور افزود: خسارت گل در درختان نر نیز وجود دارد که باعث خشک‌شدن و کاهش درصد جوانه‌زنی دانه گرده می‌گردد.

 عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان تصریح کرد: از سال ۹۷ (افزایش دما تا ۳۲ درجه در فروردین) به بعد خسارت گرمازدگی را به‌تنهایی یا همراه با خسارت سرمازدگی در باغات پسته داشته‌ایم که کمتر مورد توجه قرار گرفته است؛ لذا آبیاری باغ، افزایش رطوبت نسبی محیط از طریق محلول‌پاشی و آب‌پاشی، نگهداری علف‌های هرز و استفاده از سایبان‌ها می‌تواند باعث کاهش خسارت گرما در این فصل شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار