آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۷۱۳۳
در گفت و گو با دانشجو

ظهره‌وند: مذاکره با آمریکا باید بر اساس شفافیت و احترام متقابل باشد +فیلم

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: مذاکره باید با رعایت اصول منافع ملی و بر اساس شفافیت و احترام متقابل باشد و در غیر این صورت، مذاکره با آمریکا به‌هیچ‌وجه قابل قبول نخواهد بود.

ابوالفضل ظهره‌ وند عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به روند مذاکرات با آمریکا گفت :  مفهوم مذاکره به‌طور دقیق برای افکار عمومی روشن شود زیرا مذاکره برای همه مفهومی مثبت دارد. در مذاکرات، هر طرف ملاحظات خود را مطرح می‌کند و ممکن است در یک نقطه به توافق برسد یا نرسد. در این صورت، طرفین می‌توانند از میز مذاکره خارج شوند.

وی با انتقاد از رویکرد آمریکا در مذاکرات، افزود: آنچه که اکنون مطرح است، طرح یک توافق از پیش تعیین شده است که مطابق خواسته‌های رئیس‌جمهور سابق آمریکا، دونالد ترامپ، تنظیم شده است. در این طرح، ایران تنها به‌عنوان طرفی برای امضای یک توافق‌نامه تسلیم‌گونه حاضر می‌شود و هیچ جایی برای چانه‌زنی ندارد.»

وی همچنین با مقایسه وضعیت ایران با کشور‌های در شرایط بحرانی، مانند اوکراین اظهار داشت : این رویکرد به‌هیچ‌وجه در شأن جمهوری اسلامی ایران نیست.

این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به سیاست‌های گذشته آمریکا در قبال ایران، گفت: آمریکایی‌ها از سال ۱۳۳۲ و کودتای علیه دولت ملی دکتر محمد مصدق تا به امروز هیچ‌گاه از فشار‌ها و ترفند‌های خود دست برنداشته‌اند. در صورتی که آمریکا بخواهد در سیاست‌های خود تغییرات اساسی ایجاد کند، باید ابتدا بدعهدی‌های خود را بپذیرد و سپس فهرستی از مشکلات و چالش‌ها را بررسی کنیم.

کد ویدیو

ظهره‌ وند در خصوص تغییرات استراتژی هسته‌ای ایران و احتمال مذاکره مستقیم با آمریکا نیز تصریح کرد:  ما در جمهوری اسلامی ایران همواره تأکید کرده‌ایم که مذاکره با آمریکا تنها در صورتی ممکن است که این کشور ابتدا از بدعهدی‌های خود توبه کرده و شرایط مشخصی برای مذاکرات فراهم کند. در حال حاضر، هرگونه مذاکره غیرمستقیم که در قالب فضاسازی‌های آمریکا مطرح می‌شود، باید با دقت بررسی شود.

وی افزود: اگر پیشنهادات و مواضع آمریکا قابل توجه باشد، می‌توان بر اساس آن تصمیم‌گیری کرد که آیا مذاکره کنیم یا خیر. اما اگر این پیشنهادات مطابق با منافع ملی ما نباشد، هیچ مشکلی برای ترک مذاکرات و پیگیری دیگر راه‌ها وجود ندارد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس  تأکید کرد: مذاکره باید با رعایت اصول منافع ملی و بر اساس شفافیت و احترام متقابل باشد و در غیر این صورت، مذاکره با آمریکا به‌هیچ‌وجه قابل قبول نخواهد بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار