
نوبخت: هدف کشور اول منطقه بودن یک ضرورت برای ایران است

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدباقر نوبخت در آیین گرامیداشت چهل و ششمین سالروز فرمان تاریخی امام (ره) برای تاسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، اظهار کرد:۲۰ سال است که هر مسئولی در توصیف افق ۴۰۴ واژگانی را بیان میکرد که ایران کشوری توسعه یافته درجایگاه، فناوری، علم و... خواهد بود. امروز به این افق رسیدهایم؟
وی افزود: این هدف همچنان یک ضرورت برای جمهوری اسلامی است که با این امکانات در جایگاه علم و فناوری منطقه قرار بگیرد و کشور توسعه یافتهای شود. این اهداف حتی با تاخیر باید پیگیری شود.
وی تصریح کرد: نباید ناامید شویم. برخی برای ما موانعی را ایجاد کردند و نباید به نکوهش خودمان بپردازیم که چرا به هدف نرسیدیم.
وی تاکید کرد: باید در تعریف و تبیین واژه توسعه با هم اشتراک نظر داشته باشیم. اگر تصور این است که توسعه رشد ۸ درصدی است، این یک نگاه تک بعدی به این مبحث است.
رییس اسبق سازمان برنامه یادآور شد:از جنگ جهانی دوم واژه توسعه وارد ادبیات اقتصادی شد که با رشد متفاوت است. باید تکلیف خود را در جمهوری اسلامی با توسعه مشخص کنیم. توسعه مفهوم جامعتر برای ما خواهد داشت و آن توجه به انسان است. اینها از امکاناتی محروم هستند و اگر به توسعه در حد زیربناها بدون توجه به انسانها بپردازیم کار بسیار اشتباهی را انجام دادهایم.
وی در ادامه بیان کرد: ساخت ۱۲۰ هزار واحد مسکونی را در یک توافق با بنیاد مسکن، سپاه و کمیته امداد تفاهم کرده بودیم تا در راستای توسعه مدنظر رهبر انقلاب اسلامی حرکت کنیم. عدهای در کشور هستند که حتی امکان آنکه تعاونی بیاید مقداری پول بدهد تا خانه دار شوند، اینها یعنی محرومان این توان را هم ندارند.
وی تاکید کرد: سازمان برنامه باید به عنوان متولی توسعه کشور این منابع را تامین کند.