آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۸۱۴۴
در گفت‌و‌گو با دانشجو

صمصامی: سیاست‌های غلط ارزی عامل تضعیف پول ملی و تشدید تورم بوده است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از سیاست‌های بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در سال گذشته گفت: افزایش ناگهانی نرخ ارز نیما و تشویق فعالیت‌های غیرمولد، موجب تشدید تورم و تضعیف پول ملی شد.

حسین صمصامی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو با اشاره به سیاست‌های اقتصادی سال گذشته، از عملکرد بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در حوزه مدیریت نرخ ارز انتقاد کرد و گفت: بزرگ‌ترین عامل تضعیف پول ملی، اجرای سیاست‌های اشتباه بوده است. سال گذشته با فشار وزارت اقتصاد، نرخ ارز نیما از ۴۴ هزار تومان به ۶۸ تا ۶۹ هزار تومان افزایش یافت که همین مسئله موجی از تورم ایجاد و انتظارات تورمی را به شدت تحریک کرد.

وی با بیان اینکه این سیاست‌ها موجب هجوم مردم به بازار‌های سرمایه‌ای برای حفظ قدرت خریدشان شد، افزود: به‌جای اعمال سیاست‌های بازدارنده و جذاب‌سازی بخش مولد اقتصاد، مسیر برای رشد بخش غیرمولد هموار شد. دولت نه‌تنها مانع این روند نشد، بلکه با فروش سکه و راه‌اندازی پلتفرم‌های طلا، به تشویق این فعالیت‌ها پرداخت.

صمصامی تصریح کرد: هیچ تلاشی برای جذاب کردن بخش مولد انجام نشد، در حالی که باید سیاست‌ها به‌گونه‌ای طراحی می‌شدند که منابع به سمت تولید سوق پیدا کنند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین از تدوین بیانیه‌ای با امضای ۱۰۴ نماینده خبر داد و گفت: این بیانیه در واقع نقشه راهی برای تحقق شعار سال است و ما در مجلس جلساتی برای عملیاتی کردن آن داشته‌ایم.

وی درباره اصلاح قوانین اقتصادی نیز اظهار داشت: قانون مالیات بر سوداگری در سال‌های آینده می‌تواند مؤثر باشد، اما زیرساخت‌های اطلاعاتی کافی برای اجرای آن وجود ندارد. از طرفی، نرخ مالیات تعیین‌شده در قانون، یعنی حدود ۳۰ درصد، بازدارنده نیست و باید اصلاح شود.

صمصامی در پایان تأکید کرد: اصلاح قانون مالیات بر سوداگری در کوتاه‌مدت اثر قابل‌توجهی نخواهد داشت، اما در بلندمدت و با فراهم‌سازی زیرساخت‌ها، می‌تواند در مسیر هدایت سرمایه به سمت تولید مؤثر واقع شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار