بهرهبرداران کشاورزی گلستان در دهه اخیر ۵ درصد بیشتر شدند
مهدی سعادت فر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: در سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳، تعداد ۴ میلیون و ۲۸۷ هزار بهرهبردار کشاورزی در کشور شناسایی شد که استان گلستان با ۱۳۰ هزار و ۲۹۸ بهرهبردار در جایگاه سیزدهم کشور قرار گرفت.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی گلستان افزود: بر اساس نتایج حاصله، استانهای کرمان، خراسانرضوی و مازندران در صدر و استانهای بوشهر، البرز و قم در انتهای جدول تفکیکی استانهای کشور، از حیث بهرهبرداران کشاورزی قرار گرفتند.
وی گفت: در مقایسه با سرشماری دهه گذشته تعداد بهرهبرداران کشاورزی در استان گلستان ۴.۹۲ درصد افزایش یافت که از این تعداد ۹۱ درصد مرد و ۹ درصد زن بودند.
سعادتفر ادامه داد: بررسی نتایج سرشماری کشاورزی در استان گلستان نشان میدهد که بخش زراعت با ۳۷.۶۲ بیشترین سهم بهرهبرداری را به خود اختصاص داده است و بخش باغداری با ۲۳.۵۸ درصد، پرورش طیور به روش سنتی با ۱۵.۴۶درصد، پروش دام سبک با ۱۱.۹۶ درصد، پرورش دام سنگین با ۹.۰۱درصد، پرورش زنبور عسل با ۱.۴۷ درصد، پرورش کرم ابریشم با ۰.۵۵ درصد، پرورش ماهی و میگو با ۰.۱۹ درصد و کشت گلخانهای با ۰.۱۴ درصد در رتبههای بعدی قرار دارند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گلستان ادامه داد: میزان تغییرات تعداد بهرهبرداران فعالیتهای کشاورزی در استان گستان نسبت به سرشماری دوره گذشته (سال ۱۳۹۳) نشان میدهد که این تغییرات در فعالیتهای زراعت، باغداری، کشت گلخانه، پرورش طیور به روش سنتی، پرورش زنبور عسل و پرورش ماهی و میگو افزایشی بوده و این تغییرات در فعالیتهای پرورش دام سنگین، پرورش دام سبک و پرورش کرم ابریشم کاهشی بوده است.
وی افزود: فعالیت گلخانه با ۴۷۳.۷۷ درصد بالاترین میزان رشد را به خود اختصاص داده است و فعالیت پرورش ماهی و میگو با ۸۶.۵۶ درصد در رتبهی بعدی قرار دارد.
سعادتفر با اشاره به نزولی بودن تعداد بهرهبرداران در برخی از رستههای نهگانه سرشماری گفت: در بخش پرورش دام سنگین با کاهش ۲۶.۴۴ درصدی و در بخش پرورش کرم ابریشم با کاهش ۱۶.۲۰ درصدی روبرو بودیم.
سعادتفر گفت: بر اساس آمارهای حاصله،استان گلستان در رستههای مختلف مشمول سرشماری کشاورزی جایگاههای مختلفی را کسب کرده است که در بخش کشت گلخانه رتبه شانزدهم و در رسته پرورش کرم ابریشم در رتبه چهارم کشور قرار دارد که به ترتیب بالاترین و پایینترین رتبه استان در رستههای مختلف کشاورزی تلقي میشود.