آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۹۲۳۸
در گفت‌و‌گو با دانشجو

زارعی: هیچ خوش‌بینی‌ به آمریکا نداریم/ آمریکا مشخص کند برای لغو تحریم‌ها چه تضمین‌هایی می‌دهد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: ما هیچ خوش‌بینی‌ به آمریکا نداریم، مگر آن‌که در عمل قدم‌هایی بردارد؛ باید مشخص کند چگونه تحریم‌ها را لغو می‌کند و چه تضمین‌هایی می‌دهد. همین مقدار کافی است.

مجتبی زارعی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو درباره روند اخیر مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا اظهار داشت: در حال حاضر، آقای عراقچی با حمایت کامل به مذاکرات اعزام شده‌اند و فضای کلی مذاکرات نیز مثبت ارزیابی می‌شود.

وی با تأکید بر هماهنگی حاکم بر فضای داخلی کشور تصریح کرد: ما این روند هماهنگ در کشور را مدیون کار طبیعی و تجربی رهبر انقلاب هستیم. کمتر خانه و حزبی را می‌توان در ایران پیدا کرد که این منطق عقلی و فطری را رد کند.

امروز در کشور هیچ معارض جدی برای این رویکرد وجود ندارد؛ حتی بخش‌هایی از جریان‌های شبه‌روشنفکری نیز به این نتیجه رسیده‌اند که ما نه زیر فشار مذاکره می‌کنیم و نه مذاکره‌ای از پیش تعیین‌شده را می‌پذیریم.

زارعی با اشاره به تفاوت این دور از مذاکرات با دوره‌های قبلی، افزود: در این مرحله، ابتدا درباره خود مذاکره صحبت کردیم؛ یعنی مذاکره درباره مذاکره داشتیم، نه مذاکره به هر قیمتی. این رویکرد یک شیوه جدید است. در مسقط ما مذاکرات مستقیم نداشتیم، بلکه درباره نحوه مذاکره، چارچینگی موضوعات و ادبیات آن گفت‌و‌گو شد.

او ادامه داد: ما تعیین کردیم که چه چیزی را مذاکره کنیم. طرف مقابل را در اتاق مذاکره نپذیرفتیم و با استفاده از واسطه‌ای که چهار بار بین دو اتاق رفت‌وآمد کرد، روند گفت‌و‌گو را پیش بردیم. اگر کشوری را پیدا می‌کنید که در مقابل آمریکا چنین صراحت و قدرتی در مذاکرات داشته باشد، معرفی کنید.

زارعی با اشاره به سابقه مذاکرات در دولت‌های گذشته، گفت: قبلاً بدون هماهنگی نظام، تماس‌هایی برقرار شد؛ از جمله تماس تلفنی رئیس‌جمهور وقت با اوباما، یا تبادل سوغاتی میان مقامات دو کشور. اما این اقدامات به نتیجه نرسید. این بار ما یک اقدام ترکیبی انجام دادیم.

وی با بیان اینکه آمریکا قصد داشت ایران را مخالف مذاکره و حامی جنگ نشان دهد، اظهار داشت: طرف آمریکایی همزمان با القای مخالفت ایران با مذاکره، تحرکات نظامی نظیر اعزام ناو‌ها به منطقه و پرواز هواپیما‌های B-۵۲ را انجام داد. در پاسخ، ایران یک ضدحمله ترکیبی انجام داد و موفق شد.

زارعی در پایان با تأکید بر بی‌اعتمادی به آمریکا خاطرنشان کرد: ما هیچ خوش‌بینی‌ای به آمریکا نداریم، مگر آن‌که در عمل قدم‌هایی بردارد؛ باید مشخص کند چگونه تحریم‌ها را لغو می‌کند و چه تضمین‌هایی می‌دهد. همین مقدار کافی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار