
۲۲۹۰ حکم جایگزین حبس در قزوین صادر شد

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام علی مظفری روز شنبه اظهار کرد: اجرای عدالت نباید تنها بر اساس معیارهای سختگیرانه و مجازاتهای سنگین باشد، بلکه باید بهگونهای باشد که در عین حفظ نظم اجتماعی، زمینههای بازتوانی و بازپروری مجرمان را نیز فراهم کند.
حجت الاسلام مظفری ادامه داد: بر اساس سند تحول قضایی و با هدف کاهش جمعیت کیفری، اصلاح رفتار و بازگشت به جامعه، حفظ کرامت انسانی و جلوگیری از اثرات منفی زندان، کاهش هزینه نگهداری در کنار بهرهمندی جامعه از خدمات عمومی آنها و تسهیل فرآیند بازگشت به زندگی عادی، بر استفاده از احکام جایگزین حبس در محاکم قضایی تاکید شده است.
به گفته این مسئول، در سال گذشته با هدف کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی، بازاجتماعی کردن مجرمان و بازگشت زندانیان به خانواده، استفاده از ارفاقات قانونی بر اساس تبصره ۲ ماده ۸۰ آییننامه سازمان زندانها برای چهار هزار و ۴۳۴ نفر از واجدین شرایط در استان قزوین فراهم شده است.
حجت الاسلام مظفری عنوان کرد: این ارفاقات شامل مرخصی، انتقال به زندان نیمهباز، اعزام به کار در خارج از زندان، ملاقات حضوری یا خصوصی، نظام نیمه آزادی، آزادی مشروط، آزادی تحت نظارت سامانههای الکترونیکی (پابند) و خدمات پس از خروج است.
معاون فناوری اطلاعات و برنامهریزی دادگستری کل استان قزوین در پایان افزود: تمامی ارفاقات قانونی ذکر شده در این تبصره شامل محکومینی است که دارای شرایط لازم بوده و محکومین دارای جرائم خشن نمی توانند از مزایای آن بهره مند شوند.