آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۱۸۷۷
مدیر کل بیمه سلامت استان کرمان در پاسخ به دانشجو:

کمبود ٣٤ پزشک خانواده در جنوب استان کرمان/دانشگاه علوم پزشکی جیرفت باید فراخوان جذب بدهد

مدیر کل بیمه سلامت استان کرمان اعلام کرد: به منظور احرای کامل طرح پزشک خانواده در ٨ شهرستان جنوب استان کرمان با کمبود ٣٤ پزشک مواجه هستیم و دانشگاه علوم پزشکی جیرفت باید در این خصوص اقدام و اطلاعیه فراخوان جذب پزشک منتشر کند.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، محمد جعفری مدیر کل بیمه سلامت استان کرمان در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار دانشجو در مورد چالش‌های اجرای طرح پزشک خانواده در جنوب استان کرمان، اعلام کرد: به منظور اجرای کامل طرح پزشک خانواده در ٨ شهرستان جنوب استان کرمان (جیرفت، کهنوج عنبرآباد، منوجان، قلعه گنج، جازموریان، رودبارجنوب و فاریاب) با کمبود ٣٤ پزشک مواجه هستیم و دانشگاه علوم پزشکی جیرفت باید در این خصوص اقدام و اطلاعیه فراخوان جذب پزشک منتشر کند.

وی تاکید کرد: به منظور خدمت رسانی بهتر به مردم جنوب استان کرمان که جزو مناطق محروم نیز هستند، دانشگاه علوم پزشکی کرمان باید در خصوص جذب پزشک اقدام کند تا اقدامات حوزه پزشک خانواده در جنوب استان کرمان با توجه به ضرورت‌های موجود توسعه یابد.

مدیر کل بیمه سلامت استان کرمان اعلام کرد: بالاترین حقوق‌ها در بین اعضای پزشکان طرح پزشک خانواده را به پزشک عمومی خانواده در جنوب استان کرمان به مبلغ ماهیانه ٧٠ میلیون تومان پرداخت می‌کنیم و از مرخصی ماهانه ١٠ روز نیز برخوردار هستند.

او گفت: در ٨ شهرستان جنوبی استان کرمان جمعا ٦٥٠ هزار نفر در نقاط عشایری، روستایی و شهری مشمول طرح پزشک خانواده وجود دارد و در حال حاضر حدود ٢٤٠ نفر پزشک در جنوب استان فعالیت دارند.

وی افزود: در شهرستان‌های شرقی و شمالی کرمان نیز با کمبود ٨ پزشک خانواده رو‌به‌رو هستیم که باید دانشگاه هتی علوم پزشکی کرمان و بم نسبت به جذب نیرو اقدام نمایند.

شروعی سالم ، آینده‌ای بهتر

جعفری در ادامه شعار سازمان بهداشت جهانی را برای امسال "شروعی سالم آینده‌ای بهتر" اعلام کرد و افزود: این شعار شامل کلیه ابعاد و مراحل زندگی حتی قبل از تولد نیز می‌شود و آحاد جامعه باید نسبت به آن آگاه و عامل باشند، تا شرایط زندگی و شاخص‌های سلامت بهتر شود.

او اظهار کرد: بیمه سلامت استان کرمان با جمعیت یک میلیون و ٨٠٠ بیمه شده و طرف قرارداد بودن ١٩٠٠ موسسه درمانی فعال در سطح استان، روزانه با ٢٥ هزار بار مراجعه بیمه شدگان برای استفاده از خدمات درمانی مواجه است.

هزینه کرد روزانه ١١ میلیارد تومان

مدیر کل بیمه سلامت استان کرمان گفت: طی سال قبل روزانه ١١ میلیارد تومان خرج بیمه شدگان سلامت در استان کرمان شده است که این عدد نشان دهنده حجم مراجعه و انتظار بیمه شدگان است.

او توضیح داد: پارسال بیش از ٣ هزار میلیارد و ٧٠٠ میلیون تومان هزینه درمانی در استان داشتیم که یک همت در بخش دارو، دو همت خرج بیماران بستری و بقیه خرج سایر موارد سرپایی شده است.

وی افزود: اعتبار مورد نیاز برای بیماران استان کرمان طی سالجاری ٦ همت است که امیدوارم بتوانیم به روال گذشته به موقع این اعتبار را تامین کنیم تا روند خدمات سلامت مردم دچار اختلال نشود.

عمق بخشی به خدمات درمانی و بیمه‌ای

جعفری بیان کرد: یکی از استراتژی‌های مهم سال جدید عمق بخشی به خدمات درمانی و بیمه‌ای از طریق تقویت نظام ارجاع و سیستم پزشک خانواده می‌باشد.

او گفت:در حال حاضر در ٢٥ شهرستان استان کرمان بیش از ٨٠٠ نفر پزشک، دندانپزشک و ماما خانواده در بخش‌های عشایری روستایی و شهر‌های زیر ٢٠ هزار نفر به یک میلیون و ٣٠٠ هزار نفر جمعیت خدمات را ارائه می‌کنند.

مدیر کل بیمه سلامت استان کرمان اعلام کرد: پزشکان خانواده در نقاط محروم و کم برخوردار و حاشیه شهرها، بیمه درمانی رایگان همراه با مطب پزشک خانواده با ارزان‌ترین قیمت در مطب‌های خصوصی نیز ارائه خدمت می‌دهند.

لزوم افزایش سواد سلامتی در خانواده‌ها

او با اشاره به اینکه سواد سلامتی در خانواده‌ها را باید بالا ببریم، گفت: برای پوشش بیمه رایگان ساکنان شهر‌های بالای ٢٠ هزار نفر به روش غیرحضوری بیمه نامه صادر می‌کنیم و برای دسترسی بهتر مردم با مطب‌های خصوصی پزشک خانواده قرارداد داریم.

وی با بیان اینکه خانواده‌ها باید ابتدا به پزشک خانواده مراجعه کنند، اظهار کرد: امیدوارم با کمک دانشگاه‌های علوم پزشکی و مشارکت مردم بتوانیم بسته پزشکی خانواده را در جهت رفاه مردم تقویت کنیم، ٨٥ درصد نیاز‌های خانواده توسط پزشک خانواده قابل دسترسی است.

رشد تعرفه‌های پزشکی

مدیر کل بیمه سلامت استان کرمان گفت: تعرفه‌های پزشکی امسال رشد خیلی زیادی کرده و قبل از سال جدید ابلاغ شد و کمیته تعرفه استان نیز آن را ابلاغ کرده است، که لازم اجرا است و همه پزشکان باید آن را رعایت نمایند و هیچ پزشکی نباید از آن تخطی نموده و احیانا بالاتر از مبلغ را از مردم دریافت نماید؛ مردم باید مطالبه گری شان بالا باشد و موارد تخلف را به مراجع ذیصلاح گزارش نمایند؛ دریافت پول زیر میزی توسط پزشکان حرام و خلاف قانون است.

او اعلام کرد: ویزیت پزشک عمومی ٨٠ درصد و متخصص ٦٠ درصد رشد کرده است؛ ویزیت پزشک متخصص ٣٢٠ هزار تومان است که اگر فرد بیمه پایه داشته باشد می‌شود ٢٣٦ تومان و سهم بیمه‌های پایه ٨٤ هزار تومان است؛ در کلینیک‌ها و مطب‌های دولتی ٧٠ درصد حق ویزیت را بیمه پایه می‌دهد.

وی گفت: ویزیت پزشک عمومی در مراکز دولتی ٨٦ هزار تومان است که با فرانشیز ٢٦ هزار تومان پرداخت می‌شود و در مطب‌های خصوصی ٢٣٠ هزار تومان است که با فرانشیز ١٧٠ هزار تومان پرداخت می‌شود.

جعفری افزود: هم اکنون ٣٠ هزار خانواده شهدا و ایثارگر نیز از طریق بنیاد شهید رایگان بیمه سلامت شده‌اند.

اهمیت موضوع خودمراقبتی

مدیر کل بیمه سلامت استان کرمان با اشاره به اهمیت موضوع خودمراقبتی توسط مردم، اعلام کرد: مصرف مکمل‌ها، مدیریت خواب، تغذیه سالم، تحرک کافی، پرهیز از استرس از جمله اصول خودمراقبتی است که باید به آن توجه کرد.

وی توصیه کرد: مردم جهت پرداخت هزینه کمتر برای دریافت خدمت درمانی، در مرحله اول به مراکز جامع سلامت دولتی مراجعه و در صورت نیاز به متخصص نیز به کلینیک‌های دولتی مراجه کنند.

خدمت دهی به ۹ هزار تبعه خارجی

او در مورد اتباع خارجی نیز گفت: اتباع مجاز طبق قرداد بین ما و کمیساریای پناهندگان، اطلاعاتشان در بیمه سلامت بارگزاری می‌شود 
و در دو قسمت اقشار آسیب پذیر و غیر آسیب پذیر که کمیساریا تایید می‌کند، خدمات ارائه می‌دهد.

وی تاکید کرد:خدمت دهی به اتباعی ارائه می‌شود که مجاز بوده و در سامانه ثبت شده باشند؛ در سطح کشور یک میلیون نفر اتباع و در استان کرمان ٩ هزار نفر اتباع خارجی در سامانه بیمه سلامت ثبت هستند؛ نرخ حق بیمه برای هر فرد اتباع خارجی سالانه ٤ میلیون و ٣٣٠ هزار تومان است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار