طرح نوین تغذیه دانشجویی کیفیت و تنوع غذایی را افزایش میدهد/ یارانه تغذیه دانشجویی حذف نمیشود

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از روابط عمومی سازمان امور دانشجویان، امامعلیپور مدیر کل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان در نشست دبیران شورای هماهنگی معاونان دانشجویی مناطق ده گانه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور گفت: با توجه به مشکلاتی که در حوزه تغذیه دانشجویی وجود داشت، سازمان امور دانشجویان کمیتهای راهبردی را تشکیل داد.
وی ادامه داد: این کمیته با بهرهگیری از نظرات جامعه دانشجویی، معاونین دانشجویی و مدیران دانشجویی یک طرحی تحت عنوان «طرح الگوی نوین تغذیه» تدوین کرد که شامل چهار فصل است که یکی از فصلهای آن «مدیریت هزینه» است.
امامعلیپور افزود: این طرح دی ماه سال گذشته در شورای معاونین وزارت علوم طرح و تصویب و سپس به سازمان امور دانشجویان ابلاغ شد تا به صورت آزمایشی درچند دانشگاه بزرگ اجرا شود، بنابراین مقرر شده است که طرح مذکور در ۶ دانشگاه از تهران و ۶ دانشگاه از استان و شهرهای مختلف اجرا شود.
وی تصریح کرد: متاسفانه برخی گمان میکنند که هدف از اجرای طرح نوین الگوی تغذیه دانشجویی این است که بخش خصوصی وارد شود و در نتیجه یارانهها حذف شوند و همه چیز خصوصیسازی شود.
وی در ادامه داد: اما این یک سوءتفاهم است. واقعیت این است که وقتی از تغذیه دانشجویی صحبت میکنیم، دو بخش اصلی داریم یکی رستورانهای دولتی و دیگری رستوران های مکمل که در کنار رستورانهای دولتی ایجاد میشود. در این رستوران های مکملی، تنوع و رضایت دانشجو مد نظر است، اما این به معنی حذف رستورانهای دولتی یا تغییر کمکهزینه تغذیه نیست.
امامعلی پور گفت: ما به دانشگاهها توصیه کردهایم که این طرح باید بهگونهای اجرا شود که کمکهزینه تغذیه بهطور دقیق کارشناسی شود و مبلغ آن مناسب باشد. اما در عین حال، هدف این نیست که یارانه تغذیه حذف شود. بلکه ما میخواهیم رستورانهای دولتی ارتقا پیدا کنند و در عین حال رقابت بین رستورانهای دولتی و مکمل به کیفیت غذا کمک کند.
مدیر کل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان افزود: برای سال تحصیلی آینده باید حداقل ۴۰ دانشگاه در این طرح حضور داشته باشند.
امامعلیپور با اشاره به اینکه مدیریت هزینه تنها ایجاد رستوران مکمل نیست بلکه مربوط به رستوران های دولتی نیز میشود؛ تصریح کرد: ما در واقع با این طرح قصد داریم علاوه برکاهش تصدی گری دانشگاهها، تنوع غذایی دانشجو و کیفت آن را افزایش دهیم.