آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۳۶۷۵

شهرک‌سازی؛ راهکار وزارت راه و شهرسازی برای توسعه مسکن

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به دستورالعمل‌ها و مصوبات اخیر در حوزه شهرک‌سازی و بلندمرتبه‌سازی در استان‌های مختلف از جمله استان‌های شمالی، این سیاست را راهکاری زودبازده برای تحقق اهداف تعیین‌شده دانست.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نشست هم‌اندیشی تشکل‌های حرفه‌ای بخش مسکن و ساختمان با حضور فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، و معاونان این وزارتخانه برگزار شد. در این نشست، رؤسای انجمن‌های انبوه‌سازی استان‌ها، دغدغه‌ها و مشکلات حوزه مسکن و ساختمان را مطرح کردند.

 

مسائلی از جمله تخصیص اراضی، ضوابط شهرسازی، نوسازی بافت فرسوده، مشکلات تأمین مالی و پرداخت تسهیلات بانکی، طراحی بهینه ساختمان و کمبود نیروی انسانی حرفه‌ای از جمله موضوعاتی بود که توسط نمایندگان تشکل‌ها مطرح شد.

 

فرزانه صادق پس از شنیدن این موارد، با اشاره به «دستورالعمل طراحی، ساخت و بهره‌برداری»، بر لزوم توجه جدی به بخش بهره‌برداری تأکید کرد و از حاضران خواست با ارائه نظرات خود، وزارت راه و شهرسازی را در اصلاح رویه‌های گذشته یاری دهند.

 

وی همچنین با تشریح ابعاد توسعه شهری از منظر انبوه‌سازی در ارتفاع و سطح، بازآفرینی بافت فرسوده و ارائه مشوق‌ها، به موضوع افزایش محدوده شهری برای تنظیم بازار زمین اشاره کرد.

 

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به دستورالعمل‌ها و مصوبات اخیر در حوزه شهرک‌سازی و بلندمرتبه‌سازی در استان‌های مختلف از جمله استان‌های شمالی، این سیاست را راهکاری زودبازده برای تحقق اهداف تعیین‌شده دانست. وی همچنین از تنظیم مصوبه شهرک‌های تخصصی برای ارائه خدمات ویژه به مردم خبر داد.

 

وی با اعلام آماده بودن دستورالعمل مشارکت مدنی، از تشکل‌های حرفه‌ای خواست با ارائه پیشنهاد، وزارتخانه را در تسهیل فرآیند‌ها همراهی کنند. او همچنین هدف از تصویب بسته استیجار در شورای‌عالی مسکن را ایجاد بستر اجاره‌داری حرفه‌ای از سوی دولت برای تنظیم‌گری و تسهیل‌گری بازار اجاره عنوان کرد.

 

در ادامه نشست، حبیب‌الله طاهرخانی، معاون مسکن و ساختمان، از تشکیل کارگروه رفع موانع تولید مسکن خبر داد و با تأکید بر تدوین چارچوب‌های قانونی و مقرراتی، خواستار هم‌سویی دیدگاه بخش خصوصی و دولت برای حل چالش‌های این حوزه شد.

 

همچنین ایرج رهبر، رئیس انجمن صنفی کارفرمایی انبوه‌سازان مسکن و ساختمان استان تهران، با اشاره به لزوم ساخت «صنعت‌شهرها» توسط کارخانه‌ها برای تأمین مسکن کارکنان، خواستار مشارکت سایر وزارتخانه‌ها در حوزه مسکن و استفاده از ظرفیت ساخت‌وساز برای اشتغال‌زایی و جلوگیری از مهاجرت شد.

 

در ادامه، پژمان جوزی، رئیس انجمن صنعت ساختمان، راهکار‌های برون‌رفت از مشکلات این حوزه را شامل روان‌سازی سرمایه‌گذاری، شناخت توسعه‌گر و اصلاح قوانین دانست. وی شرط روان‌سازی را تدوین مشوق‌های سرمایه‌گذاری، نبود رقابت دولت با بخش خصوصی، و تسهیل آغاز پروژه‌ها عنوان کرد.

 

در پایان این نشست، وزیر راه و شهرسازی ابراز امیدواری کرد که با همکاری و مشارکت فعال تشکل‌های حرفه‌ای، توسعه واقعی در بخش مسکن و ساختمان کشور محقق شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار