آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۴۱۶۶

۴۴۸ هزار قرارداد مشارکتی در طرح مسکن‌های حمایتی/ پایش برخط طرح نهضت ملی مسکن با سامانه تم

معاون دفتر طرح ریزی و پایش طرح‌های مسکن گفت: از ابتدای اجرای طرح نهضت ملی مسکن تاکنون ۴۴۸ هزار قرارداد مشارکتی منعقد شده است که با برخط شدن سامانه تم می‌توان اطلاعات دقیقی از روند پیشرفت طرح نهضت ملی مسکن به دست آورد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، احسان مسعودی معاون دفتر طرح ریزی و پایش طرح‌های مسکن درنشست گزارش عملکرد طرح نهضت ملی مسکن گفت: سامانه تن از سال ۱۳۹۸ با شروع طرح اقدام ملی مسکن در دولت ۱۲ شروع به کار کرد و شروعی برای ارائه آمار مربوطه بوده است با ابلاغ قانون جهش تولید مسکن و شروع دولت سیزدهم همچنان این سامانه مورد استفاده قرار گرفت.

 

وی ادامه داد: این آمار توسط متولیان به روز نمی‌شد و قائل اتکا نبود و دست‌اندر کاران آمار را به صورت دستی اخذ می‌کردند که در برخی مواقع باعث می‌شود سلیقه‌ای عمل شود یا دخل و تصرفی انجام شود. از ابتدای دولت چهاردهم وزیر راه وشهرسازی بر به روزرسانی آمار دقیق تاکید شد.

 

وی افزود: در سنوات گذشته برخی آمار کارشناسی نشده و خلاف واقع بود، توسعه داشبورد مدیریتی در دستور کار قرار گرفت که اطلاعات شفاف و برخط در دسترس قرار گیرند. بر اساس ماده ۱۹ فانون جهش تولید مسکن، وزارت راه و شهرسازی مکلف است هر سه ماه یکبار آمار طرح ملی نهضت مسکن را اعلام کند. داشبورد مدیریتی مبنای تصمیم گیری وزارت راه و شهرسازی است، زیرا به راحتی اطلاعات تحلیل می‌شود و روند پیشرفت قابل مشاهده است که می‌توان بر آن اساس آسیب شناسی کرد.

 

معین عبدالملکی مدیر توسعه سامانه تم با ذکر آمار گفت: آمار‌های ارایه شده در داشبورد مدیریتی سامانه طرح‌های حمایتی مسکن شامل آمار‌های پالایش متقاضیان است که از ابتدا بالغ بر ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در طرح‌های حمایتی مسکن ثبت نام کردند. با توجه به ابلاغ قانون جهش تولید مسکن در نیمه ۱۴۰۰ نام این طرح به طرح نهضت ملی مسکن تغییر کرد. از این ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بالغ بر یک میلیون و ۵۵۰ هزار نفر تایید نهایی شدند.

 

وی گفت: در این سامانه علاوه بر آمار متقاضیان، بخش‌های مختلف ساخت از شروع پروژه تا اتمام کار، آمار تسهیلات بانکی نیز وجود دارد. اینکه هر بانکی در بخش‌های مختلف مسکن چه مقدار انعقاد و پرداخت داشته است.

 

طرح‌های نهضت ملی مسکن شامل چهاردسته است که شامل طرح‌های حمایتی روی اراضی ۹۹ ساله برای متقاضیان واجد شرایط، مسکن روستایی، بافت فرسوده و مسکن خودمالک است که در سامانه قابل مشاهده و آمارگیری است

 

احسان مسعودی گفت:تاکنون ۴۴۸ هزار واحد انعقاد قرارداد مشارکتی برای تخصیص تسهیلات بانکی به پروژه‌ها انجام شده است. از این آمار ۸۵ هزار قرار مشارکتی معادل ۲۰ درصد در دولت چهاردهم منعقد شده است. همچنین، ۶۱۳ هزار واحد پروانه ساختمانی اخذ شده است که از این تعداد ۱۲۲ هزار واحد معادل ۱۹ درصد در دولت چهاردهم انجام شد. ۱۶ درصد اتمام فونداسیون نیز از ابتدای دولت چهاردهم بوده است.

 

مسعودی گفت: در این سامانه علاوه بر آمار متقاضیان، بخش‌های مختلف ساخت از شروع پروژه تا اتمام کار، آمار تسهیلات بانکی نیز وجود دارد. اینکه هر بانکی در بخش‌های مختلف مسکن چه مقدار انعقاد و پرداخت داشته است.

 

وی افزود: در دولت گذشته در آخرین جلسه شورای عالی مسکن عدد واگذاری زمین بر اساس جوانی جمعیت را ۷۴ هزار و ۶۵۸ واحد اعلام کردند. ادبیات بیان شده در آن زمان بر اساس تامین و واگذاری بود. رصد کردیم در همان روز که عدد ۷۴ هزار واحد ارایه شد در واقع ۳۱ هزار واحد به مرحله آماده‌سازی رسیده بود و امکان جانمایی برای متقاضی وجود داشت. در حال حاضر این عدد به حدود ۵۶ هزار واحد رسیده است.

 

تین مقام مسئول گفت: استان فارس با ۱۱ درصد بیشترین سهم از متقاضیان مؤثر مسکن ملی را داراست و استان‌هایی همچون مازندران و گیلان به دلیل درصد کمتر متقاضیان، متعاقباً تعهد کمتری دارند.

 

وی در پایان اقزود: روند یک ساله ثبت‌نام و تخصیص پروژه‌ها بررسی شده و در بخش ساخت، الگوی کلی بر اساس تعهدات تعریف شده است. همچنین نسبت صدور پروانه‌های ساختمانی به تعهدات ۷۲.۶ درصد و نسبت انعقاد قرارداد مشارکت مدنی ۵۳ درصد گزارش شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار