آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۵۸۰۸

فیروزفر: قانون مدیریت داده‌های ملی حدود دو سال است تصویب شده، اما هنوز اجرایی نشده است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران گفت: تا زمانی که داده‌های جامع نداشته باشیم، امکان بهره‌گیری از هوش مصنوعی وجود ندارد.
فیروزفر: قانون مدیریت داده‌های ملی حدود دو سال است تصویب شده، اما هنوز اجرایی نشده است

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ علیرضا فیروزفر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، در دومین همایش ملی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در روز نخست نمایشگاه اینوتکس، بر نقش اساسی دانشگاه‌ها در اثرگذاری اجتماعی و حرکت به‌سوی ایران هوشمند تأکید کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان یک دانشگاه جامع، برنامه‌ریزی‌های خود را به‌گونه‌ای تدوین کرده که فعالیت‌های علمی آن منجر به تحولات اجتماعی شود. اگر می‌گوییم دانشگاه هوشمند، هدف نهایی ایران هوشمند است.

 

فیروزفر هوشمندسازی کشور را وابسته به داده‌های یکپارچه و کامل دانست و اظهار کرد: تا زمانی که داده‌های جامع نداشته باشیم، امکان بهره‌گیری از هوش مصنوعی وجود ندارد. قانون مدیریت داده‌های ملی حدود دو سال است تصویب شده، اما هنوز اجرایی نشده است. امیدواریم با شکل‌گیری فراکسیون هوش مصنوعی در مجلس، روند اجرای این قانون تسریع شود.

 

وی با اشاره به اقدامات دانشگاه آزاد در مسیر ایجاد زیرساخت‌های هوشمند، بیان کرد: حرکت به سمت هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد از شش سال پیش با رویکرد هوشمندانه‌ای آغاز شده و اکنون ثمرات آن قابل مشاهده است، ازجمله ایجاد سیستم آموزش یکپارچه با مدیریت واحد و داده‌های منسجم نمونه آن است.

 

فیروزفر همچنین به چالش‌های موجود در کشور در زمینه انتقال داده‌ها پرداخت اشاره کرد و گفت: ما هنوز بستر مناسبی برای انتقال داده در کشور نداریم. یکی از ملزومات تحقق هوش مصنوعی، تکمیل شبکه فیبر نوری در کشور است. باید صادقانه بپذیریم که بدون این زیرساخت‌ها نمی‌توان به مدیریت هوشمند دست یافت.

 

وی یکی از کاربرد‌های حیاتی هوش مصنوعی را در حوزه مدیریت بحران برشمرد و افزود: مدیریت بحران یکی از ارکان اصلی حکمرانی است. در کشور‌های پیشرفته‌ای مانند ژاپن، سیستم‌های هوشمند مبتنی بر اختلاف زمانی میان دو موج زلزله (P و S) طراحی شده‌اند که تنها در ۷ تا ۸ ثانیه عمل می‌کنند. این امر به‌واسطه دسترسی به داده‌های یکپارچه و شبکه‌های ارتباطی پیشرفته امکان‌پذیر شده است.

 

فیروزفر در پایان پیشنهاد داد که هوش مصنوعی را علاوه بر نام‌هایی که تا کنون بر روی آن گذاشتیم به عنوان «مدیر زمان» نیز بشناسیم.

 

وی اظهار کرد: پدیده‌های فیزیکی جهان، فرصتی برای مدیریت هستند، به‌شرط آنکه ابزار لازم را بشناسیم و از آنها استفاده کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار