آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۶۴۳۸

تحقق کامل جایگاه شوراها هنوز محقق نشده است

رئیس شورای عالی استان‌ها با اشاره به نقش محوری شوراها در مردم‌سالاری دینی گفت: علی‌رغم اقدامات صورت‌گرفته شوراها هنوز به جایگاه واقعی خود در نظام اداره کشور نرسیده‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو،  موسی‌الرضا حاجی‌بگلو، رئیس شورای عالی استان‌ها ظهر امروز در مراسم گرامیداشت روز ملی شوراها که در سالن شهیدان نژادفلاح کرج برگزار ش،  با اشاره به دیدگاه بنیان‌گذار انقلاب اسلامی درباره مشارکت مردم در اداره کشور گفت: امام خمینی (ره) همواره بر لزوم نقش‌آفرینی مستقیم مردم در تصمیم‌گیری‌های محلی و کشوری تأکید داشتند و اصول ششم و هفتم قانون اساسی نیز بر این موضوع تصریح دارند.

وی با بیان اینکه از آغاز به کار شوراهای اسلامی در سال ۱۳۷۷ بیش از دو دهه گذشته، خاطرنشان کرد: اگرچه اقدامات خوبی انجام شده، اما هنوز تا رسیدن به جایگاه واقعی شوراها در ساختار حکمرانی فاصله داریم.

رئیس شورای عالی استان‌ها افزود: در برخی موارد شاهد نبود انسجام و هماهنگی میان شوراها، شهرداری‌ها و استانداری‌ها هستیم که این موضوع مانع تحقق مدیریت کارآمد شهری و روستایی می‌شود.

وی اختلافات داخلی در شوراها را از جمله آسیب‌های جدی دانست و تأکید کرد: اگر شوراها به‌جای وحدت، گرفتار اختلاف شوند، این مسئله مستقیماً به مردم ضربه خواهد زد. ما وظیفه داریم تعامل را بر هر چیز مقدم بدانیم.

حاجی‌بگلو با قدردانی از همکاری مجلس شورای اسلامی در اصلاح قانون شوراها، گفت: مجلس با حمایت ویژه دکتر قالیباف، گام‌های مؤثری در اصلاح قانون شوراها برداشته و در صورت ادامه این روند، می‌توان انتظار بهبود عملکرد شوراها را داشت.

وی همچنین از تصویب اصلاحیه مربوط به حق‌الجلسات اعضای شوراها توسط هیئت وزیران خبر داد و گفت: امیدواریم این مصوبه هرچه سریع‌تر اجرایی شود تا انگیزه و پشتوانه‌ای برای ادامه فعالیت این اعضا فراهم گردد.

رئیس شورای عالی استان‌ها به موضوع بیمه اعضای شوراهای روستا نیز پرداخت و افزود: این افراد باید از حداقل‌های رفاهی برخوردار شوند. خدمات آن‌ها باید همراه با حمایت قانونی باشد تا خانواده‌هایشان نیز از پشتوانه‌ای مطمئن برخوردار باشند.

حاجی‌بگلو هشدار داد: در صورت عدم اجرای مصوبات هیئت وزیران، این مسئله می‌تواند مصداق ترک فعل تلقی شده و از سوی مراجع قضایی پیگیری شود؛ زیرا آیین‌نامه‌های اجرایی نیز بخشی از قوانین کشور به شمار می‌روند.

وی با اشاره به آمار تخلفات در میان اعضای شوراها اظهار کرد: از میان حدود ۲۰۰ هزار عضو شورا در سراسر کشور، تنها ۹۰ نفر به دلایل مختلف از جمله تحصیل یا مهاجرت سلب عضویت شده‌اند که بسیاری از آن‌ها ناشی از تخلفات مالی نبوده است.

رئیس شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: اگرچه این رقم نسبت به سایر دستگاه‌ها بسیار پایین است، اما چون شوراها نمایندگان مستقیم مردم‌اند، حتی یک مورد تخلف هم زیاد است و باید برای کاهش آن به صفر تلاش کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار