آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۶۶۳۵

لاهیجان شهر مشتاق کتاب ایران شد

در نشست معرفی و انتخاب نهمین دوره پایتخت کتاب ایران در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی «لاهیجان» به عنوان شهر مشتاق کتاب ایران معرفی شد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، نشست معرفی و انتخاب نهمین دوره پایتخت کتاب ایران، با حضور شهرهای منتخب و ارائه گزارش در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد و در این ارزیابی «لاهیجان» به عنوان شهر مشتاق کتاب ایران انتخاب شد.

در این نشست محسن جوادی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایوب دهقان‌کار مشاور علمی، مدیریتی و اجرایی معاون امور فرهنگی، علیرضا نوری‌زاده مدیرکل مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی، اعضای شورای هیأت انتخاب نهمین پایتخت کتاب ایران، مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های آذربایجان غربی، اصفهان، قزوین گیلان، فارس، مازندران حضور داشتند.

علیرضا نورزی‌زاده، مدیرکل اداره مجامع و تشکل‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی در این مراسم درباره روند برگزاری پایتخت کتاب تهران اظهار کرد: در ابتدا به همه شهرها فراخوان دادیم که ۱۱۰ شهر شرکت کردند و از این میان ۴۷ شهر به مرحله داوری رسیدند و برنامه‌هایشان قابلیت اجرایی داشت.

نوری‌زاده افزود: در نتیجه داوری شهرهای اِوز، شاهین‌شهر، ارومیه، قزوین و یکی از شهرهای بهشهر یا لاهیجان به عنوان شهر دوستدار کتاب معرفی شدند و به‌واسطه نزدیکی امتیاز بهشهر و لاهیجان، داوران با ارزیابی میدانی به این نتیجه رسیدند که لاهیجان به عنوان شهر مشتاق کتاب و بهشهر به عنوان دوستدار کتاب انتخاب شود و شهر «اِوَز» در لارستان استان فارس به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شد.

وی اضافه کرد: طرحی داشتم که پایتخت کتاب به‌صورت دوسالانه باشد اما هیئت داوران به این نتیجه رسیدند با توجه به اینکه ۱۰ سال به صورت یک‌ساله بوده، امسال نیز پایتخت کتاب یک‌ساله باشد اما پایتخت بعدی دوساله خواهد بود.

او در پایان سخنان خود با سپاسگزاری از شهرهایی که در این طرح شرکت کردند، گفت: این که «شهر اوز» به عنوان پایتخت کتاب انتخاب شده، چیزی از ارزش‌های شهرهای دیگر کم نمی‌کند و امیدواریم همچنان پای کتاب و کتابخوانی بمانند. همکاری بین شهرها توصیه می‌شود تا شبکه شهری پایتخت کتاب را دوباره احیا کنیم.

انتخاب پایتخت کتاب ایران هرساله بر اساس معیارهایی نظیر میزان مشارکت مردم، کیفیت برنامه‌های ترویج کتابخوانی و تأثیرگذاری آن‌ها انجام می‌شود.

افزایش همکاری‌ها و مشارکت نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی در حوزه کتاب، جذب سرمایه‌های موجود در بخش خصوصی، ترویج غیرمستقیم آینده‌نگری و برنامه‌ریزی در حوزه فرهنگ، تمرکززدایی از برنامه‌های حوزه فرهنگ و تقویت عدالت فرهنگی، ترویج کتابخوانی، حمایت از ایده‌های نو و ابتکاری در حوزه کتاب، طراحی برنامه‌های جذاب و مردم پسند در حوزه کتاب و ارتقای جایگاه مدیران فرهنگی در شهرستان‌ها از اهداف طرح پایتخت کتاب است.

در شهرستان لاهیجان این طرح با هماهنگی و همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرمانداری، شهرداری، آموزش و پرورش، نهاد کتابخانه‌های عمومی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و تشکل‌های مردم نهاد فرهنگی اجرا می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار