آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۶۶۳۶
در پاسخ به SNNTV:

برق تولید شده از نیروگاه‌ها باید به نرخ روز خریداری شود

رئیس سابق اتاق بازرگانی سمنان گفت: اگر حاکمیت متعهد شود که برق تولیدی در یک بازه زمانی مشخص، مثلا ۱۰ سال به‌صورت تضمینی و با قیمت عادلانه خریداری می‌شود، قطعاً سرمایه‌گذاران وارد میدان خواهند شد.

علی اصغر جمعه‌ای، رئیس خانه صنعت و معدن استان سمنان در نشست خبری اکسپو ۲۰۲۵ در پاسخ به SNNTV گفت: سرمایه‌گذاران نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای در توسعه زیرساخت‌های کشور دارند، اما تا زمانی که مسئله تحریم‌ها حل‌وفصل نشود، نمی‌توان انتظار داشت که روابط خارجی به‌صورت مؤثر و واقعی شکل بگیرد.

 

وی ادامه داد: با این حال، مجموعه‌ای از نیروگاه‌ها با تلاش بخش خصوصی راه‌اندازی شده‌اند. موضوع اصلی این است که دولت و حاکمیت باید نسبت به حمایت از چنین سرمایه‌گذاری‌هایی مسئولانه عمل کنند. برای مثال، انتظار می‌رود که در این شرایط، دولت با سرمایه‌گذاران قرارداد‌های مشخصی منعقد کند؛ به‌نحوی که تضمین شود برق تولید شده از نیروگاه‌های احداث‌شده به‌مدت حداقل ۱۰ سال با نرخ روز خریداری خواهد شد. در غیر این صورت، سرمایه‌گذار در معرض ریسک بالا قرار می‌گیرد و طبیعی است که تمایل چندانی به ورود به چنین پروژه‌هایی نداشته باشد؛ چرا که بار‌ها تجربه کرده که بدون ضمانت اجرایی، بازگشت سرمایه با مخاطره مواجه می‌شود.

 

جمعه‌ای ادامه داد: این موضوع، چه در حوزه انرژی بادی و چه در سایر حوزه‌های انرژی، مصداق دارد. اگر حاکمیت متعهد شود که برق تولیدی در یک بازه زمانی مشخص، مثلا ۱۰ سال به‌صورت تضمینی و با قیمت عادلانه خریداری می‌شود، قطعاً سرمایه‌گذاران وارد میدان خواهند شد. سودآوری در این حالت تضمین‌شده خواهد بود و انگیزه برای سرمایه‌گذاری شکل می‌گیرد.

 

رئیس سابق اتاق بازرگانی سمان در پایان عنوان کرد: اگر در روند توسعه تجدیدپذیر‌ها اتفاقی نمی‌افتد، حتماً یک جای کار مشکل دارد. ممکن است برخی مشکلات به‌ظاهر جزئی باشند، اما در واقعیت مانع بزرگی برای تحقق سرمایه‌گذاری مؤثر محسوب می‌شوند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار