پشتیبانی گسترده سازمان بسیج علمی از هستههای فناور، شرکتهای دانشبنیان

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری از پشتیبانی گسترده این سازمان از هستههای فناور، شرکتهای دانشبنیان و صنایع خلاق خبر داد و گفت: در قالب طرحهایی، چون «نهضت فیزیک جدید علمی»، «باقرالعلوم» و «امام صادق (ع)»، بسیج علمی با رویکرد تمدنساز در حال توانمندسازی نخبگان و همرسانی ظرفیتها در سراسر کشور است.
سید روحالله رضوینژاد، رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری با اشاره به نقش این سازمان در همرسانی ظرفیتها و بسیج نخبگان علمی، گفت: «ما حضور جوانان، محققان، نوآوران و فناوریوران را از شبکه پاسخ، شبکه الگوی منسجم، کارفرمایان و بسترهای ارائه خدمات در اختیار داریم. وظیفه سازمان بسیج علمی، همانطور که از نامش پیداست، بسیج این ظرفیتها و تسهیل ارتباط میان آنهاست.»
وی ادامه داد: «در دو سال اخیر طرحی با عنوان «نهضت فیزیک جدید علمی» در دستور کار قرار گرفته است که سه مأموریت اصلی را دنبال میکند: گفتمانسازی و توسعه ارتباطات، تربیت کادر فناور و تعمیق علم و فناوری. ما در این مسیر، مکمل شبکههای پاسخ و پشتیبان هستیم و تلاش میکنیم صاحبان ایده را از مرحله ایده تا تجاریسازی همراهی کنیم.»
رضوینژاد با اشاره به دستاوردهای سال گذشته اظهار داشت: «ما از هزار و هجده شرکت شناسنامهدار حمایت کردیم که سیصد و نود و دو شرکت موفق به دریافت تسهیلات شدند. این تسهیلات از طریق تبصرههای بسیج سازندگی و طرحهایی نظیر «تأسف و رعیت» به شرکتها اعطا شده و به تجاریسازی محصولات آنها کمک کرده است.»
رئیس بسیج علمی درباره طرحهای راهبردی نیز گفت: «در طرح باقرالعلوم (ع)، تمرکز بر شرکتهای فنی و ایجاد واحدهای فناور است و در سال گذشته موفق به حمایت از بیش از ۵۰۰ هسته رشد شدیم. همچنین در طرح امام صادق (ع) که حوزه علوم انسانی و نوآوریهای اجتماعی را پوشش میدهد، بیش از ۲۰۰ هسته رشد به ما مراجعه کردند که حدود ۳۰ هسته وارد فرآیند رشد شدند. در حال حاضر بیش از ۱۸ مرکز رشد علوم انسانی در استانها راهاندازی شدهاند.»
وی با تاکید بر نقش تمدنی طرح امام صادق (ع)، افزود: «این طرح بهویژه با تمرکز بر علوم انسانی اسلامی و تمدن نوین اسلامی، ظرفیت بزرگی در حوزه فرهنگی و نرم دارد و امسال امیدواریم شاهد جهش قابلتوجهی در این حوزه باشیم.»
در پایان، رضوینژاد درباره راههای ارتباط با سازمان گفت: «در حال حاضر، ارتباط از طریق معاونتهای علمی بسیج در سپاههای استانی و مراکز رشد استانها صورت میگیرد. ما ۲۸۰ مرکز رشد فنی و ۱۸ مرکز رشد علوم انسانی داریم. همچنین در حال طراحی سامانهای با نام «صدرا» هستیم که بستری برای همرسانی و ارائه خدمات فناورانه به سراسر کشور خواهد بود.»