آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۷۴۰۳
استاندار کرمان:

باید از تكرار وقوع بحران پیاز در کرمان جلوگیری شود / سند کرمان برفراز شعار نیست

استاندار کرمان با اشاره به اینکه سند کرمان برفراز شعار نیست، گفت: باید همگی با همکاری و هم‌افزایی، یک برنامه‌ریزی مناسب در سطح استان داشته باشیم تا از بروز اتفاقاتی نظیر بحران پیاز در استان جلوگیری شود.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو ، محمدعلی طالبی استاندار کرمان در اولین شورای اصلاح کشت با اشاره به سند تحرک‌بخشی به توسعه استان کرمان (بر فراز) گفت: در این سند، برنامه‌ای تحت عنوان تحول در اقتصاد کشاورزی استان مطرح شده است.
 
او افزود: با مصرف ۵.۵ میلیارد متر مکعب آب و اشتغالزایی برای ۴۰ درصد از شاغلین استان، سهم GDP کشاورزی استان تنها ۱۶ درصد است که واقعاً توجیه اقتصادی ندارد، این در حالی است که مناطق کشاورزی استان عمدتاً مناطق کمتر برخوردار هستند و کشاورزی نتوانسته آن‌طور که باید در معیشت، اقتصاد خانوار‌ها و رشد و توسعه این مناطق تاثیر مثبتی داشته باشد.
 
 طالبی با اشاره به ضرورت تحول در الگوی کشت گفت: باید تغییر یا اصلاح جدی در الگوی کشت در استان صورت گیرد.
 
وی ادامه داد: نمی‌توانیم تضمین کنیم که شرایط برای محصولاتی مانند پسته و خرما در شمال و جنوب به همین منوال ادامه پیدا کند و همواره تهدید‌هایی مانند کمبود آب و برق و مسائل دیگر وجود دارند که بر اقتصاد کشاورزی تاثیرگذار خواهند بود.
 
او با اشاره به بحران اخیر پیاز در جنوب استان افزود: وقوع بحران پیاز نشان‌دهنده عدم برنامه‌ریزی مناسب در این حوزه است و متاسفانه کل کشور درگیر این بی‌برنامگی است.
 
وی در ادامه با بیان اینکه دوره فقدان اطلاعات و آمار گذشته است افزود: امروزه می‌دانیم نیاز کشور به پیاز و یا سایر محصولات کشاورزی چقدر بوده و جمعیت، سرانه مصرف و میزان صادرات بر اساس بازار‌های هدف، کاملاً مشخص است.
 
ایجاد اتاق برنامه ریزی و فکر
 
طالبی بر ایجاد یک اتاق فکر و برنامه‌ریزی در سطح کشوری تاکید کرد و گفت: براساس تحلیل‌ها و آمار‌ها می‌توانیم یک نظام برنامه‌ریزی مدون، به کشاورزان اعلام کرد که براساس آن مشخص شود چه میزان از هر محصول در استان‌های کشور مورد نیاز است و تضمین خرید از سوی دولت صورت گیرد
 
استاندار کرمان افزود: حتی اگر این اقدام در سطح کشور مقدور نباشد، باید همگی با همکاری و هم‌افزایی، یک برنامه‌ریزی مناسب در سطح استان داشته باشیم تا از بروز اتفاقاتی نظیر بحران پیاز در استان جلوگیری شود.
 
طالبی با تاکید بر اینکه در بحث الگوی کشت، باید به سمت توسعه‌ی کشت‌های گلخانه‌ای در مناطق مناسب و موضوعات مرتبط حرکت کنیم خاطر نشان کرد: لازم است الگو‌های کشت موفق را در مناطق مختلف شناسایی و گسترش دهیم. 
 
وی با اشاره به وجود بزرگترین مجتمع کشت و صنعت در جیرفت، گفت: متأسفانه نتوانسته‌ایم تاکنون از این امکانات منحصر‌به‌فرد بر اساس الگوی کشت، بهره‌برداری مناسبی داشته باشیم. 
 
او با تاکید بر ضرورت حمایت دولت از کشاورزان، گفت: دولت می‌تواند با ارائه الگو‌های کشت مناسب، حمایت‌های خود را ارائه دهد.
 
حمایت از صنایع تبدیلی و فراوری کشاورزی
 
طالبی با تاکید بر اهمیت حمایت از صنایع تبدیلی و فرآوری کشاورزی، اظهار کرد: در استان سالانه ده هزار تن کنجد تولید می‌شود، اما متاسفانه واحد فرآوری برای آن وجود ندارد.
 
وی با بیان اینکه توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری کشاورزی در استان می‌تواند مشوقی برای سرمایه‌گذاران باشد افزود: لازم است سازمان‌های صمت وجهادکشاورزی به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند تا تسهیلات بانکی به سمت حمایت از واحد‌های فرآوری کشاورزی سوق داده شود، زیرا این امر می‌تواند تحرک قابل توجهی در این زمینه ایجاد کند. همچنین، موضوع سردخانه‌ها و انبارداری بسیار مهم بوده و ما نیز لز سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها حمایت و مشوق‌های لازم را ارائه خواهیم کرد.
 
استاندار کرمان با اشاره به اهمیت بهره‌وری در منابع آب، بیان کرد: هدف ما کاهش مطلق مصرف آب در بخش کشاورزی نیست، بلکه افزایش بهره‌وری از منابع آب است که می‌تواند به اقتصاد کشاورزان و افزایش میزان کشت کمک شایانی کند و این امر واقعاً امکان‌پذیر است و برنامه‌ریزی برای آن در دسترس ما قرار دارد.
 
کرمان برفراز یک برنامه آرمانی نیست
 
طالبی اظهار کرد: وقتی از “سند کرمان بر فراز” صحبت می‌کنیم، منظور این است که کار شدنی است و در تدوین این سند، اصلاً شعار نداده‌ایم و سراغ برنامه‌های آرمانی نرفته‌ایم، بلکه برنامه‌هایی با رویکرد عملیاتی و اجرایی را دنبال کرده‌ایم.
 
وی در ادامه افزود: اصلاح الگوی کشت باید به یک برنامه عملیاتی و اجرایی در استان تبدیل شود، همچنین، بهره‌وری در منابع آب و توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری کشاورزی نیز باید در همین راستا عملیاتی شوند.
 
طالبی در مورد وضعیت دامپروری در استان گفت: با توجه به ویژگی‌های اقلیمی و منابع موجود در استان کرمان، وضعیت پرورش دام و طیور در برخی موارد چندان مناسب نیست. 
 
استاندار کرمان خاطر نشان کرد: بر اساس اطلاعات موجود، استان می‌تواند در برخی زمینه‌هایی که ظرفیت تولید دارد، محصولات خود را در بازار داخلی عرضه کرده و می‌توانیم با نگاه صادراتی، این تولیدات را داشته باشیم و امیدوارم در زمینه ظرفیت‌سازی برای تولید دام نیز اقدامات موثری انجام شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار