آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۸۷۳۷
معاون تولید کانون در آستانه نمایشگاه کتاب:

اقتباس به نفع نویسنده، مخاطب و فیلم‌ساز است

معاون تولید کانون پرورش فکری در آستانه سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: اقتباس به نفع نویسنده، مخاطب و فیلم‌سازاست و نمونه آن را در کتاب «باغ کیانوش» دیدیم که بعد از اکران فیلمش از چاپ ششم به چهل‌ودوم رسید.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا کریمی‌صارمی، از اکران فیلم «زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی و تهیه‌کنندگی سیدمازیار هاشمی خبر داد و گفت: این فیلم شامگاه ۱۳ اردیبهشت در موزه سینما برای جامعه هنری به نمایش درآمد و از ۱۷ اردیبهشت در سینماهای کشور به نمایش عمومی گذاشته می‌شود.

«زیبا صدایم کن»؛ فیلم اقتباسی از رمانی پرفروش

کریمی‌صارمی با اشاره به این که «زیبا صدایم کن» فیلم اقتباسی از یکی از رمان‌های پرمخاطب است که در مراکز کانون طرفدار زیادی دارد، افزود: کتاب «زیبا صدایم کن» اثر فرهاد حسن‌زاده است که آن‌را چهار سال پیش که مصادف با کرونا شد به رسول صدرعاملی دادم زیرا کتاب را نزدیک به کارهای این کارگردان دیدم.

او در مورد فیلم «باغ کیانوش» سال گذشته اکران شد، اظهار داشت: یکی از رمان‌های پرفروش ما به عنوان «باغ کیانوش» انتخاب و با کار مشترک بین سوره و کانون پرورش فکری تبدیل به فیلم شد که در جشنواره فیلم فجر هم برنده شد و درخشید. این فیلم با موضوع دفاع مقدس و چاشنی طنز تاکنون بیش از ۴۰میلیارد تومان فروش داشته است.

معاون تولید کانون اقتباس را به نفع نویسنده، مخاطب و فیلم‌ساز دانست و گفت: کتاب «باغ کیانوش» طی سال‌ها به چاپ ششم رسیده بود ولی در هفت هشت ماه اخیر که فیلم آن به نمایش درآمد به چاپ چهل‌ودوم رسید. اگر بتوانیم هنر اقتباس را جا بیندازیم متوجه خواهیم شد که چرا در ۱۰۰ سال گذشته فیلم‌های پرفروش دنیا بر اساس اقتباس تولید می‌شوند. با اقتباس می‌توان چرخه‌ای بین مخاطب و اثر برقرار کرد.

کریمی‌صارمی ضمن ابراز امیدواری از ایجاد جریان‌سازی جدید در حوزه اقتباس خاطرنشان کرد: خوشبختانه کانون در این زمینه موفقیت و تجربه خوبی داشته است. «باغ کیانوش» نیز مانند انیمیشن سینمایی «بچه زرنگ» فیلم موفقی در جذب مخاطب شد. براین اساس با توجه به موفقیت کار و نتایج خوب باید برای حوزه اقتباس اهمیت بیشتری قائل باشیم.

جریان اقتباس از سال ۱۳۷۳ در کانون رقم خورد

او در پاسخ به این سئوال که چه کتاب‌هایی از کانون قرار است به فیلم تبدیل شود، عنوان کرد: سال ۱۳۷۳ جریان اقتباس را با تولید کتاب‌هایی که ظرفیت تبدیل شدن به انیمیشن داشتند را شروع کردیم و اسم طرح را «کتاب فیلم» گذاشتیم. اثر در فروش، امانت‌داری و امانت گرفتن با استقبال روبرو شد. ما لوح فشرده فیلم را در صفحه آخر کتاب می‌گذاشتیم. این جریان به صورت تجربی انجام و آرام آرام حرفه‌ای شد.

معاون تولید کانون اظهار داشت: در سال ۱۳۸۰ به این نتیجه رسیدیم که فیلم‌های خوبی در کانون وجود دارد که می‌توانیم بر اساس آن کتاب چاپ کنیم. اسم طرح را «فیلم کتاب» گذاشتیم که توانست جریان‌ساز باشد. سپس بسیاری از نمایش‌نامه‌های کتاب‌های کانون را به تئاتر تبدیل کردیم و اسم طرح را «تئاتر فیلم» گذاشتیم.

چرخه تولید کتاب با اقتباس تقویت می‌شود

او با اعتقاد بر این‌که اقتباس می‌تواند نگاه جدیدی در حوزه سینمای کودک باشد، بیان کرد: به‌ویژه وقتی می‌گویند فیلم‌نامه مناسب پیدا نمی‌شود و هزینه‌ها بالاست. می‌توانیم درحوزه اقتباس با هزینه کمتر فیلم‌هایی تولید ‌کنیم که پیشینه برقراری ارتباط با مخاطب را داشته باشد و چرخه تولید کتاب را تقویت کند.

کریمی‌صارمی خاطرنشان کرد: نمونه اخیر موفقیت و اثرگذاری اقتباس را در فیلم «باغ کیانوش» دیدیم. کتاب «باغ کیانوش» بعد از اکران فیلمش به چاپ چهل و دوم رسید و در هر نوبت ۲۵۰۰ نسخه منتشر شد. این در شرایطی هست که انتشارات خصوصی ۲۰۰، ۳۰۰ نسخه در هر نوبت، چاپ می‌کنند.

نویسنده‌ها به فیلم‌سازان پیشنهاد بدهند

معاون تولید کانون با اشاره به این‌که پیوند خوبی می‌تواند بین کتاب و فیلم برقرار شود، عنوان کرد: در گذشته تعاریفی از اقتباس داشتیم که مختص زمانِ خودش بوده است. این نظر وجود داشت که وقتی کتابی تبدیل به فیلم می‌شود به‌طور طبیعی نباید فروش داشته باشد اما می‌بینیم که امروز بر عکس شده است و «باغ کیانوش» از چاپ ۶ به ۴۲ سید.

وی با بیان این‌که امروزه یک سری تعاریف به هم خورده است، تصریح کرد: زمانی نویسنده‌ها فکر می‌کردند که اگر کتاب‌شان به فیلم تبدیل شود، دیگر فروشی نخواهد داشت و آن‌ها با مشکل مواجه خواهند شد. امروزه جریانی در خصوص پیوند کتاب و فیلم به وجود آمده است که به نفع هر دوست.

کریمی‌صارمی در پایان بیان کرد: نویسنده‌ها باید به فیلم‌سازان پیشنهاد بدهند و دست فیلم‌سازان را باز بگذارند. به هر حال تخیل، سبکی در سینماست و نباید انتظار داشت که کتاب عیناً به فیلم تبدیل شود. در حال حاضر نویسنده کتاب «باغ کیانوش» در سفر است و به معرفی کتاب خود می‌پردازد. بنابراین اقتباس فرصت خوبی برای تصویر و همچنین ادبیات است.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سالن‌ شمالی ناشران کودک و نوجوان، سالن ناشران عمومی (شبستان)، راهرو ۱۸، غرفه شماره ۵۸۱ و سالن ناشران آموزشی (ویژه کانون زبان) و بخش مجازی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به نشانی book.icfi.ir حضور دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار