آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۹۳۷۷

گیلان وارد مرحله جدید توسعه دریامحور می‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تشریح عملکرد این سازمان در حوزه تسهیلات، اشتغال‌زایی، مکانیزاسیون، منابع آبی و سیاست‌های دریامحور، از پرداخت بیش از ۲۶۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات و تعیین تکلیف ۶۷ پرونده در کارگروه تولید خبر داد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، استان گیلان با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی، جایگاه نخست تولید برنج، دومین استان در چای، ظرفیت‌های کم‌نظیر شیلاتی، باغی و دامی، از ستون‌های کشاورزی کشور است و با این وجود، در دهه اخیر فشارهایی نظیر تغییرات اقلیمی، محدودیت منابع آبی، واردات بی‌رویه، خرد شدن اراضی، و فرسودگی تجهیزات، بهره‌برداری را برای بهره‌برداران سخت کرده است.

صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به عملکرد این سازمان منتهی به ۱۴۰۴ اظهار کرد: با تمرکز بر تحقق شعار سال، ارتقای بهره‌وری و رفع موانع ساختاری، مجموعه‌ای از طرح‌ها، تسهیلات و سیاست‌ها در بخش کشاورزی گیلان عملیاتی شده است.

به گفته وی، در قالب تسهیلات بند الف ماده ۵۲ و تبصره ۱۸، تاکنون 6 طرح با مجموع مبلغ ۴۵۷۹۱ میلیون ریال جهت دریافت تسهیلات به بانک کشاورزی معرفی شده‌اند که این طرح‌ها شامل افزایش تولید زراعی و توسعه مکانیزاسیون بوده‌اند که از طریق سامانه سیتا ثبت و معرفی‌نامه فیزیکی نیز ارسال شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین در کنار این موارد، ثبت اشتغال‌ها در سامانه رصد با همکاری تمام دستگاه‌های اجرایی با جدیت پیگیری شده و سهم جهاد کشاورزی در این زمینه قابل دفاع است.

محمدی افزود که در چارچوب برنامه ملی مکانیزاسیون، ۹ طرح در حوزه دام، طیور، باغبانی و شیلات به ارزش ۲۲۹۳۲۰ میلیون ریال در کمیته کارشناسی تصویب و جهت تأیید نهایی به کارگروه استان ارسال شد که از این میان ۴ طرح به مبلغ ۳۷۲۶۰ میلیون ریال پرداخت شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین گفته است که در سال ۱۴۰۴، کارگروه تسهیلات رونق تولید استان با ۲۰ جلسه فرعی و ۷ جلسه اصلی، موفق به تعیین تکلیف ۶۷ پرونده در بخش کشاورزی شده که عمدتاً شامل بدهی‌های معوق، موانع صادراتی، و مشکلات اجرایی بنگاه‌های تولیدی بوده‌اند.

محمدی گفت که از دیگر اقدامات زیرساختی می‌توان به قرارداد احیای قنات علی‌آباد به ارزش ۱۰ میلیارد ریال و پروژه‌های آبیاری کم‌فشار و تحت‌فشار در اراضی خرد استان اشاره کرد که با هدف ارتقای بهره‌وری آب و کاهش تلفات در حال اجرا هستند.

محمدی با تأکید بر نقش راهبردی گیلان در اقتصاد دریاپایه، گفته است که در پی ابلاغ سیاست‌های توسعه دریا محور از سوی مقام معظم رهبری در آبان ۱۴۰۲ و تصویب‌نامه هیئت وزیران در اردیبهشت ۱۴۰۳، با پیشنهاد استاندار محترم گیلان، ۸ کمیته تخصصی برای تدوین برنامه عملیاتی این سیاست‌ها تشکیل شد.

گفتنی است سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان مسئول مستقیم کمیته‌های شیلات و کشاورزی دریایی شده و در پنج کمیته دیگر از جمله محیط زیست دریایی، حمل‌ونقل، خدمات برتر و بازرگانی عضویت فعال دارد.

به گفته وی، با مشارکت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، جلسات کارشناسی متعددی برگزار و نتایج با سند آمایش سرزمین ایران و گیلان تطبیق داده شد و خروجی این جلسات، اولویت‌بندی اقدامات و تدوین برنامه‌های اجرایی در حوزه دریا بوده که هم‌اکنون آماده اجراست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار