آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۰۲۶۷
دانشجو گزارش می‌دهد؛

پالایشگاه آناهیتا، پروژه‌ای که هنوز روی کاغذ مانده/تکمیل پروژه سرمایه‌گذار می‌خواهد

با گذشت ۱۹ سال از کلنگ‌زنی پالایشگاه آناهیتا این پروژه همچنان با پیشرفت فیزیکی کمتر از پنج درصد در بلاتکلیفی مطلق به‌سر می‌برد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حانیه مرادی‌فر؛ پروژه پالایشگاه آناهیتا در استان کرمانشاه، با هدف احداث یک پتروپالایشگاه با ظرفیت پالایش ۱۵۰ هزار بشکه در روز کلید خورد.

این پروژه در زمینی به مساحت ۵۷۱ هکتار در کیلومتر ۱۵ جاده کرمانشاه به همدان جانمایی شده است.

این پالایشگاه برای نخستین بار در سال ۱۳۸۵ و در جریان سفر اول هیئت دولت نهم به استان کرمانشاه، به تصویب رسید. در سال ۱۳۸۷ عملیات کلنگ‌زنی آن آغاز شد، اما پروژه به‌دلیل مشکلات مالی به حالت تعلیق درآمد. در سال ۱۳۹۴ کلنگ‌زنی مجدد آن انجام شد اما همچنان پیشرفت فیزیکی قابل‌توجهی حاصل نشد.

در سال‌های اخیر، هزینه اجرای کامل طرح حدود ۲ میلیارد دلار برآورد شده است. به دلیل پایین بودن نرخ بازگشت سرمایه، صندوق توسعه ملی صرفاً با پرداخت تسهیلات بانکی موافقت و از سرمایه‌گذاری مستقیم در پروژه خودداری کرده است.

محصولات پیش‌بینی‌شده در این پالایشگاه شامل گاز مایع، بنزین معمولی و سوپر، ریفرمیت، سوخت جت، نفت سفید، نفت گاز، نفت کوره، قیر و گوگرد خواهد بود که همگی بر اساس استانداردهای بین‌المللی از جمله یورو ۵ (EURO V) تولید خواهند شد.

در حال حاضر، با وجود گذشت بیش از ۱۶ سال از آغاز پروژه، میزان پیشرفت فیزیکی آن کمتر از ۵ درصد گزارش شده است. مسئولان استان در تلاش‌اند با جذب سرمایه‌گذاران جدید و تسهیل فرایند تأمین مالی، پروژه را از وضعیت رکود خارج کرده و آن را به مرحله اجرا برسانند.

 

تکمیل پالایشگاه ۲ میلیارد دلار اعتبار می‌خواهد

محمد رشیدی نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی و عضو هیئت رئیسه مجلس در این خصوص در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: نمایندگان در سفر رئیس جمهور به استان کرمانشاه خواستار تعیین تکلیف پروژه پالایشگاه آناهیتا هستند. 

وی افزود: این پروژه از مصوبات سفر هیات دولت در سال ۱۳۸۷ و همچنین سفر مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۰ به استان کرمانشاه بوده که برای تکمیل و راه اندازی به اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد دلار نیاز دارد و در مقابل این اعتبار سنگین اشتغال زایی متناسبی ندارد.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ۷۰ درصد از سهام این پروژه مربوط به قرارگاه خاتم الانبیا است، در حال حاضر قرارگاه تمایل دارد سهام خود را به سرمایه‌گذارانی که توانایی اجرای پروژه را دارند واگذار کند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به هزینه بالای مورد نیاز برای تکمیل پروژه، سرمایه‌گذاری لازم برای آن انجام نشده است، در دوره‌های گذشته پیگیری‌های زیادی برای این موضوع صورت گرفته اما همچنان اعتبار سنگین مورد نیاز آن مانع از تکمیل و راه اندازی پروژه شده است.

رشیدی با اشاره به پیگیری های متعدد از طریق صندوق توسعه افزود: صندوق توسعه به طور مستقیم در پروژه سرمایه‌گذاری نمی‌کند، اما آمادگی خود را از ابتدا برای اعطای تسهیلات از طریق بانک‌های عامل به سرمایه‌گذار اعلام کرده؛ با این وجود با عدم آمادگی و تقاضای هرگونه سرمایه‌گذار مواجه هستیم، البته تامین خوراک پالایشگاه مصوب شده و این از مزایای پروژه است اما همچنان سرمایه گذاری که بخواهد بصورت جدی پروژه را تکمیل و راه اندازی کند اعلام آمادگی نکرده است.

رشیدی در ادامه گفت: تعیین تکلیف پروژه آناهیتا مطالبه نمایندگان استان بوده و در جلسه هماهنگی قبل از سفر رئیس جمهور خواستار این موضوع بودیم که پروژه در جریان این سفر پیگیری شده و بعد از سال‌ها برای مردم تعیین تکلیف شود.

با توجه به سفر رئیس جمهور دولت چهاردهم در روزهای آتی به استان کرمانشاه باید دید آیا تصمیمی برای این پروژه بر زمین مانده اخذ می‌شود یا نه.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار