
افزایش تولید برق در دستور کار مدیران چهارمحال و بختیاری

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، ملکمحمد قربان پور عصر یکشنبه در نشست خبری استاندار چهارمحال و بختیاری با اصحاب رسانه این استان گفت: یکی از محورهای کلیدی در استان، بهرهوری است که شامل بهرهوری منابع انسانی، سرمایه، و نیروی کار میشود، در حوزه اقتصادی، تأکید بر ظرفیتهای بلااستفاده و طرحهای نیمهتمام است که تعداد آنها حدود ۲۰۰ طرح است و سرمایهگذاری بالغ بر ۹۰ همت را شامل میشود، این طرحها در حوزههای کشاورزی، گردشگری، و صنعت میتواند مشکلات اقتصادی را کاهش دهد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: زیرساختهای سرمایهگذاری در حوزههای سختافزاری، منابع انسانی، و زیرساختها در گام دوم اهمیت دارد، چرا که هدف نهایی، تولید و خلق ثروت است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: یکی از چالشهای مهم کشور، مسئله انرژی است، در این راستا، شورای راهبری توسعه انرژیهای تجدیدپذیر تشکیل شده است که با دستور استاندار، جلسات هفتگی یا دوهفتگی با هدف صرفهجویی یا تولید انرژی برگزار میشود.
افزایش تولید برق در دستور کار استان است
قربان پور بیان کرد: تاکنون مجوزهای صادر شده برای پروژههای انرژی حدود ۲۱۲ مگاوات است و در حال بررسی پروژههایی با ظرفیت تقریبی ۶۰۰ مگاوات هستیم، مصرف برق استان در ماههای گرم حدود ۵۷۴ تا ۶۰۰ مگاوات است و با اجرای طرحهای صرفهجویی و تولید انرژی، هدفگذاری شده است که در صورت فراهم شدن شرایط، بتوان تا ۳۶ مگاوات به تولید برق استان افزود.
وی تاکید کرد: در حوزه اشتغال، نرخ بیکاری استان حدود ۶ درصد است که نسبت به میانگین کشوری (۷.۶ درصد) پایینتر است، اما نرخ تورم در کشور ۳۳.۱ درصد و در استان حدود ۳۰ درصد است، جمعیت جویای کار در استان حدود ۴۳.۱ درصد است که کمی بالاتر از میانگین کشوری (۴۱ درصد) است، اما تلاشها برای کاهش این رقم ادامه دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در بخش حمل و نقل و پروازها، پس از استقرار استاندار، یکی از دغدغهها، بهبود پروازهای استان بود، در ابتدا به دلیل کمبود هواپیما، پروازها کاهش یافته بود، اما با مذاکره با شرکتهای هواپیمایی مانند تابان و رایمون، تلاشهایی برای بیس کردن هواپیما و استفاده از ظرفیتهای داخلی و خارجی انجام شده است.
پتروشیمی بروجن و فولاد اولویت سرمایهگذاری استان
قربان پور یادآور شد: در حوزه سرمایهگذاری، اولویتها بر اساس نیازهای شهرستانها مشخص شده است، به عنوان مثال، توسعه پتروشیمی در بروجن، پروژه زنجیره فولاد با سرمایهگذاری بالغ بر ۲۰ همت، و بهرهبرداری از صنایع سنگین فولاد و پتروشیمی در استان در دستور کار قرار دارد، هدف، نه تنها تولید ثروت، بلکه توزیع عادلانه آن در سطح استان است.
وی عنوان کرد: در حوزه جمعیت و جوانان، استان توانسته است سهم قابل توجهی در جذب تسهیلات ازدواج و جوانی جمعیت داشته باشد، و در حال حاضر، وضعیت ناباروری و شرایط جمعیتی در استان نسبت به میانگین کشوری مطلوب است، تلاشها برای بهبود شرایط در شهرستانهای مختلف ادامه دارد، و برنامهریزیها بر اساس نیازهای محلی و ظرفیتهای بومی صورت میگیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: در حوزه جذب سرمایهگذاری، تمرکز بر حفظ اشتغال موجود و تکمیل طرحهای نیمهتمام است، رفع موانع و ایفای نقش فعال دولت در اقتصاد مردمی، از اولویتهای مهم است و نیازمند همکاری و همت رسانهها و نهادهای مختلف است، برنامه هفتم بر نظام اولویتها و نظاممند کردن توسعه تأکید دارد و سعی دارد با بهرهگیری از قابلیتها و پتانسیلهای داخلی، توسعه پایدار و عادلانه را محقق سازد.
حمایتهای مالی و بیمهای به صورت عادلانه میان خبرنگاران توزیع شود
عبدالعلی ارژنگ نیز در ادامه با اشاره به مشکلات خبرنگاران در خصوص بیمه، حقوق و… تاکید کرد: جلسهای در این زمینه با مدیرکل ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد، چراکه حمایتهای مالی و بیمهای باید به صورت عادلانه و منسجم صورت گیرد.
وی با اشاره به گلایههای مطرح شده در خصوص انتصابات، تصریح کرد: در تمامی دولتها و بهویژه در استان ما، چالشهایی در این زمینه وجود دارد و این چالشها فرصتهایی برای تغییر مدیریتها و بهبود آنها به نفع مردم است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری یادآور شد: استاندار در همان ابتدا معاونین خود را انتخاب و معرفی کرد، اما برخی این موضوع را مطرح کردند که هر معاون سهم یک نماینده بوده است که باید در این زمینه شفافسازی و تنویر افکار عمومی صورت گیرد.
ارژنگ با بیان اینکه در بخش انتصابات، استاندار بر اهمیت بهرهگیری از ظرفیتهای مجمع نمایندگان، امام جمعه و نماینده ولیفقیه در استان تأکید دارد اذعان داشت: انتصابات بر اساس توانمندیها و نیازهای توسعه استان انجام میشود.
انتصابات در حال انجام است
وی ادامه داد: فرمانداران ۱۲ شهرستان تعیین شده است، همچنین، در حوزه بخشداران، حدود ۳۵ درصد تعیین تکلیف شدهاند و در حوزه مدیران کل ستادی، روند انتصابها کند است اما پیگیریهای بهصورت مستمر انجام میشود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری به تنوع قومیتی در استان اشاره و خاطرنشان کرد: چهارمحال و بختیاری از نظر قومیتی غنی است و همزیستی مسالمتآمیز بین اقوام مختلف در مرکز استان نمونهای قابل تقدیر است.