تمام متخصصین برق معتقدند قیمتهای برق به صرفه نیست، اما واقعیت این است که هزینهها بسیارپایین است. اگرقیمت برق اصلاح شود مشکل برق ما حل میشود و شرکت توانیر و وزارت نیرو نیز مشکل مالی در این حوزه پیدا نمیکنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، نشست خبری کارگروه نیروی دولت سایه با حضور کارشناسان این حوزه برگزار شد.
در این نشست خبروی کارشناس حوزه برق گفت: بین سالهای ۶۳ تا ۷۵ اوج پیک برق در سراسر کشور ۶ هزار مگابابایت و در این سی سال به بیش از ۴۰ هزار مگابایت رسیده است و این یک رشد زیاد است؛ لذا این توان وزارت نیرو است.
وی افزود: این قطعی برق بخاطر ناتوانی دولت نیست، اما ما انتظار داریم در اینده مشکل کمبود برق رفع شود.
خبروی ادامه داد: قیمت تمام شده برق برای وزارت نیرو بسیار بالاتر ازهزینهای است که برای مردم تمام میشود و برای هر کیلو وات ساعت بیش از ۷۰ تومان برای وزارت رقم میخورد؛ لذا مردم اگر بدانند چه هزینههایی برای برق صرف میشود بیشتر رعایت میکردند پس بای همت کنیم و با کاهش مصرف به دولت و جامعه کمک کنیم که با کمبود برق مواجه نشویم.
میرزا حسینی متخصص انرژی و محیط زیست نیز در این نشست گفت: وضعیت محیط زیست در کل دنیا جالب نبوده و مشکلاتی وجود دارد. تا سال ۲۰۵۰ اگر ایران نتواند خود را به رشد کشورهای همسایه برساند با مشکل جدی روبروخواهد شد.
وی افزود: اکثر نیروگاههایمان از گاز طبیعی استفاده میکند، اما نگرش دنیا برای کنترل این گاز است لذا این زنگ خطری برای اینده کشور است و باید به سمت انرژیهای باد و خورشیدی (انرژیهای تجدیدپذیر) برویم. انرژیهای فسیلی نیز یکی دیگر از انرژیهای تجدیدپذیر است، اما استفاده از آن برای ایران تا ۲۰ سال آینده مناسب نخواهد بود.
حسینی ادامه داد: در المان ۸۰ درصد سهم انها از انرژیهای تجدیدپذیر است و این نشان میدهد کشورهای پیشرفته به سمت استفاده از این انرژیهای پاک است. در کشور ما میزان بهره وری انرژی ما رشدمثبت ندارد. اگر یارانه انرژیهای فسیلی در کشور برداشته شود مردم بیشتر در مصرف برق صرفه جویی میکنند. درنتیجه تعهدات ایران در معاهده پاریس هیچ ارتباطی با قطعیهای اخیر برق ندارد.
موسوی مدیر عامل انجمن انرژیهای تجدیدپذیر در ادامه نشست با بیان مطالبی گفت: ظرفیت نیروگاههای کشور ما ۷۵ هزار مگابایت است که در حدود ۵۷ هزار مگاوات توان تولید داریم. تمام متخصصین برق معتقدند قیمتهای برق به صرفه نیست، اما واقعیت این است که هزینهها بسیارپایین است. اگرقیمت برق اصلاح شود مشکل برق ما حل میشود و شرکت توانیر و وزارت نیرو نیز مشکل مالی در این حوزه پیدا نمیکنند.
وی ادامه داد: نمایندگان مجلس ادعا میکنند وزارت نیرو ضعیف عمل کرده، اما این حرف اشتباه است. فلذا خاموشیهای اخیر برق بخاطر قیمتهای یارانه شدهی حوزه انرژی است و شدت و افزایش مصرف انرژی ما بوده که به ۱۰ برابر ژاپن رسیده است. 75 درصد تولید انرژیهای بادید خورشیدی ما دراوج مصرف انرژی ما صورت گرفته و سوال اینجاست که بدلیل به صرفه نبودن هزینه مالی تولید این نوع انرژی هارا متوقف کرده است. شاید سرمایه گزاری این انرژیها زیاد باشد، اما بسیار ارزانتر میتواند برق و انرژی تولید کند و در اینده بسیار ارزانتر و به صرفهتر خواهد بود لذا این نیرو در زمان پیک مصرف میتواند موثر باشد.
موسوی تصریح کرد: اگر انرژیهای تجدیدپذیر بومی شود اشتغالزایی چند برابری را شاهد خواهیم بود. در نتیجه اگر دهه ۶۰ توسعه انرژیهای گازی باشد دهه ۷۰ انرژیهای برق آبی و دهه ۸۰ انرژیهای خورشیدی و بادی توسعه یافته است. گفتنی است که تعهدات ایران در پاریس در راستای منافع ملی و جهانی بوده و هیچ ارتباطی با کاهش انرژیهای برق ندارد.