
نقش «کتابخانههای عمومی» در توسعه فرهنگی کشور کلیدی است

بهگزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سیدعلی یزدیخواه، نایبرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم تهران، با اشاره به اهمیت کتابخانههای عمومی در شکلگیری فرهنگ مطالعه در کشور، اظهار کرد: شبکه کتابخانههای عمومی کشور با داشتن حدود ۳۵۰۰ شعبه ثابت و سیار، توانسته است کتاب را تا درب منازل مردم ببرد و نقش فعالی در گسترش فرهنگ مطالعه ایفا کند.
وی با تأکید بر تفاوت این نهاد با سایر کتابخانههای وابسته به نهادهای دولتی و آموزشی گفت: در حالی که کتابخانههای موجود در وزارت علوم، آموزش و پرورش و دیگر دستگاهها با محدودیتهایی مواجهاند، نهاد کتابخانههای عمومی بهدلیل نگاه تخصصی و بهرهمندی از کتابداران آموزشدیده و علاقهمند، موفقتر عمل کرده است.
یزدیخواه نقش کتابداران را در جذب اقشار مختلف جامعه به کتابخوانی بسیار مؤثر دانست و افزود: بخش مهمی از علاقهمندی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان به مطالعه، مرهون تلاشهای کتابداران و خدمات متنوع این نهاد است.
این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به تأثیر کتاب در ساختار فرهنگی خانوادهها گفت: عرضه کتاب در قالبهای فیزیکی و الکترونیکی، علاوهبر افزایش آگاهی عمومی، به ارتقای نخبگی جامعه و فرهنگسازی در میان خانوادهها کمک میکند. وقتی پدر خانواده با کتاب مأنوس باشد، فرزندان نیز این رفتار را الگو قرار میدهند.
یزدیخواه در پایان با اشاره به کمتوجهیهای صورتگرفته به این نهاد در سالهای گذشته، خاطرنشان کرد: با وجود بیمهریهای مختلف، نهاد کتابخانههای عمومی همچنان یکی از مراکز ارزشمند کشور در حوزه کتاب و کتابخوانی است.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) ادامه خواهد یافت. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان فراهم کرده است.