آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۱۴۹۸
رئیس اتحادیه انجمن‌های انرژی ایران:

بخش خصوصی می‌تواند مشکلات صنعت برق را حل کند

سید هاشم اورعی گفت: مشکلات امروز صنعت برق یک شبه ایجاد نشده و در کوتاه مدت هم حل نخواهد شد؛ می‌توانیم در یک بازه ۵ ساله از صنعت برق دولت زدایی کنیم و دولت به کار‌های حاکمیتی و سیاست‌گذاری و نظارت خود بازگردد و کار‌ها را بخش خصوصی سامان دهد.
بخش خصوصی می‌تواند مشکلات صنعت برق را حل کند

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سیدهاشم اورعی رئیس اتحادیه انجمن‌های انرژی ایران گفت: کسری برق در اوج تابستان سال جاری، به ۲۴ هزار مگاوات خواهد رسید و بحران ناترازی برق، در حال تبدیل شدن به ابربحران است. حتی در پیک تابستان نیز مصرف برق در خانه‌ها فقط ۳۳ درصد از سهم مصرف کل برق است، در نتیجه مشکل ناترازی صرفا با رعایت مصرف در خانه‌ها حل نمی‌شود.

 

اورعی ادامه داد: صندوق بین‌المللی پول اخیرا اعلام کرده که پیش‌بینی رشد اقتصادی ایران در سال جاری سه دهم درصد است و تورم ۴۳ درصد خواهد بود، بانک جهانی نیز اخیرا اعلام کرده پیش بینی رشد اقتصادی ایران در سال جاری صفر درصد و تورم ۴۳ درصد خواهد بود، که این آمار نشان می‌دهد با وجود مصرف فزاینده انرژی و مخصوصا برق، نتوانسته‌ایم به رشد اقتصادی برسیم که این معنای همان شدت بالای مصرف انرژی در کشور است که به رشد GDP ختم نمی‌شود.

 

اورعی با بیان اینکه قرار بود در سال ۱۴۰۴، سهم تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر به ۳۰ درصد برسد، اما هم‌اکنون کمتر از یک درصد است، اظهار کرد: در بخش انرژی، چشم‌انداز ۱۴۰۴ کاملا شکست خورده است؛ قرار بوده شدت مصرف انرژی در این ۲۰ سال کاهش یابد، اما شدت مصرف انرژی در ایران که حدود ۱.۵ برابر متوسط شدت مصرف انرژی دنیا است، اکنون نه تنها کاهش نیافته بلکه به بیش از ۲.۵ برابر متوسط جهان رسیده است.

 

رئیس اتحادیه انجمن‌های انرژی ایران گفت: در دو دهه اخیر، از صادرکننده انرژی به واردکننده تبدیل شده‌ایم، به طوری که ارزش انرژی مورد نیازی که امسال باید وارد کنیم تا ناترازی‌ها صفر شود، ۳۴ میلیارد دلار است. درحالی که درآمد حاصل از صادرات نفت ما، برای امسال حدود ۲۹ میلیارددلار پیش بینی شده است.

 

اروعی با اشاره به این موضوع که در بهار سال جاری رشد ۳۷ درصدی مصرف برق را شاهد هستیم، گفت: هیچ کجای جهان نمی‌تواند در طول یک‌سال ظرفیت تأمین برق را ۳۷ درصد ارتقا دهد؛ این بخش مصرف است که باید مدیریت شود. می‌توانیم در یک بازه ۵ ساله از صنعت برق دولت زدایی کنیم و دولت به کار‌های حاکمیتی و سیاست‌گذاری و نظارت خود بازگردد و کار‌ها را بخش خصوصی سامان دهد.

 

وی در پایان اظهار کرد: مشکلات امروز صنعت برق یک شبه ایجاد نشده و در کوتاه مدت هم حل نخواهد شد، صنعت برق کشور راه حل کوتاه مدت و بدون درد ندارد، اما مردم در شرایطی این جراحی صنعت برق  می ‌پذیرند که از مسئولان صنعت برق، صداقت ببینند؛ ما نیاز به برنامه ۲۰ ساله برای صنعت برق داریم، باید دولت حکمرانی کند و بخش خصوصی کار را در دست بگیرد و بازار برق به‌معنای واقعی شکل بگیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار