آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۱۵۸۷

ساختارهای معیوب، سرمایه‌های ایرانی را فراری داده است/سرمایه‌گذار را با پیمانکار اشتباه نگیرید+فیلم

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری تهران با انتقاد از موانع قانونی و ساختاری در کشور گفت: نباید سرمایه‌گذار را با پیمانکار یکی دانست؛ سرمایه‌گذار ریسک می‌کند و حق سود دارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نوید خاصه‌باف، مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران در حاشه صحن شورای اسلامی شهرد تهران با اشاره به ظرفیت‌های بالای ایرانیان خارج از کشور برای مشارکت در توسعه اقتصادی گفت: یک‌سری از عزیزان ایرانی رفته‌اند و سرمایه‌گذاری کرده‌اند؛ جست‌و‌جو کنید، حتی تابلوی شهر کرمان را هم در یکی از ایالت‌های آمریکا، در کالیفرنیا، نصب کرده‌اند. این یعنی آمریکا. برخی از این عزیزان منابع و دانش تولید پسته را به آمریکا برده‌اند، سال‌هاست آن‌جا کار می‌کنند و در حال تولید دانش و صادرات پسته هستند.

وی با انتقاد از موانع قانونی موجود در کشور برای جذب این سرمایه‌ها اظهار داشت: ما نمی‌توانیم به این ایرانیان مقیم آمریکا بگوییم: آقا، پاشو بیا تو ایران سرمایه‌گذاری کن. چرا؟ چون صحبت از قوانین دست‌وپاگیر است. برخی قانون‌گذاران قوانینی تصویب می‌کنند که باعث می‌شود سرمایه‌گذار احساس کند سرمایه‌اش در خطر است. این همان اشکالی است که ما در جذب سرمایه‌گذاری خارجی داریم.

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری تهران همچنین به خروج منابع مالی از کشور از سوی برخی فعالان داخلی اشاره کرد و افزود: حتی کسانی که در داخل کشور هم کارآفرینی می‌کنند، با عناوین مختلف و ابزارهایی، چون رمزارز‌ها به‌راحتی منابع مالی را از کشور خارج می‌کنند.

وی ادامه داد: اگر ما نتوانیم پروژه‌ای جذاب تعریف کنیم که دست‌کم برای ایرانیان خارج از کشور جذاب باشد (که معمولاً هم تاجرانی باهوش و کاربلد هستند) و آنها را برای دو پروژه هم که شده جذب کنیم، قطعاً موفق نخواهیم شد. دلیلش هم این بوروکراسی و مشکلات ساختاری است.

خاصه‌باف تصریح کرد: ما اجازه مذاکره نداریم، باید همه چیز را ببریم در قالب تندر؛ من طرحی دارم، اما اجازه ندارم آن را ارائه بدهم، طرح می‌سوزد و کسی که صلاحیت ندارد، برنده می‌شود.

وی با اشاره به اتفاقات اخیر در روند بررسی قوانین مرتبط با سرمایه‌گذاری، گفت: این اتفاقاتی که امروز افتاد، نیاز به توضیح دارد. دو ماده هم حذف شد که متأسفانه اتفاق خوبی نبود.

وی ادامه داد: به نظر من بحث‌ها در مسیر خوبی پیش می‌رود، اما نمی‌دانم چرا در کشور ما تفاوت میان مناقصه، مزایده و جذب سرمایه‌گذاری هنوز درست در کتاب‌های اقتصادی ترجمه نشده است.

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری تهران با انتقاد از فهم ناقص واژه تندر در فضای اقتصادی کشور بیان داشت: ما تندر را فقط به مناقصه یا مزایده ترجمه کرده‌ایم، در صورتی که در حوزه سرمایه‌گذاری، تندر به معنای فراخوان جذب سرمایه‌گذار است. در خرید می‌شود مناقصه، در فروش می‌شود مزایده. اما ما همه اینها را یکی معنا کرده‌ایم و سرمایه‌گذار را با پیمانکار یکی دیده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: در سرمایه‌گذاری، بخش عظیمی از ریسک پروژه بر عهده سرمایه‌گذار است. طبیعی است که باید بیشتر مراقب او باشیم، باید ملاحظات عددی را در نظر بگیریم و قائل باشیم که سرمایه‌گذار سود خوبی ببرد، همان‌طور که طرف عمومی یا دولتی سود می‌برد.

خاصه‌باف در ادامه افزود: در مناقصه یا مزایده، پیمانکار قوانین مشخصی دارد. کاری را اجرا می‌کند و بعد می‌رود؛ در بهره‌برداری از پروژه نقشی ندارد و درآمدی هم ندارد. یک عدد مشخص دارد، یک ضریب دارد که با استفاده از جداول سالانه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تعیین می‌شود. اما سرمایه‌گذار متفاوت است.

وی توضیح داد: سرمایه‌گذار پروژه را می‌سازد، بازاریابی می‌کند و اگر محصول یا خدمتی تولید می‌کند، باید از محل آن خدمت هم اصل سرمایه را برگرداند و هم سود کسب کند و در عین حال سودی هم به طرف عمومی بدهد. ببینید با چه ریسک بزرگی مواجه است!

وی تأکید کرد: شما نباید جذب سرمایه‌گذار را با مناقصه و مزایده یکی بدانید. بله، اشکالاتی وجود دارد. در گذشته اهلیت‌سنجی درستی انجام نشده و متأسفانه به دلیل رانت یا عوامل دیگر، برخی پروژه‌ها در سطح کشور و حتی شهرداری‌ها با چالش مواجه شده‌اند. ما منظورمان آن موارد نیست.

وی افزود: ما می‌گوییم سرمایه‌گذار واقعی را باید شناسایی و اهلیت‌سنجی کرد، مجوز‌های لازم را داد و با او مذاکره کرد. باید او را ترغیب کرد تا با سرمایه‌اش کشور را بسازد و دولت و نهاد‌های عمومی نیز درآمد‌های خود را صرف سرمایه‌گذاری در درآمد‌های پایدار و امور زیرساختی کنند.

خاصه‌باف با اشاره به وضعیت منابع مالی شهرداری تهران گفت: امروز شهرداری تهران تمام منابع درآمدی‌اش را صرف هزینه‌های جاری خود می‌کند.

وی ادامه داد: اگر بخشی از پروژه‌های عمرانی را از طریق جذب سرمایه‌گذاری و سرمایه بخش خصوصی اجرا کنیم و درآمد‌ها را صرف سرمایه‌گذاری‌هایی کنیم که در آینده بهره‌برداری داشته باشند—مثلاً سهام کارخانه‌های مصالح ساختمانی یا سیمان بگیریم تا در آینده بهای تمام‌شده‌ی بهتری داشته باشیم، یا در بورس سبدگردانی کنیم—اتفاق خوبی رخ خواهد داد.

وی با استناد به بیانات مقام معظم رهبری بیان داشت: همان‌طور که در سخنرانی حضرت آقا در روز اول سال اشاره شد، این فاجعه‌ای است که مردم سرمایه‌شان را از دست داده‌اند. شما آنها را به سمت تولید سوق دادید.

وی افزود: تولید چیست؟ یک مرکز تفریحی، یک دانش، یک پروژه شهری که به مردم خدمت می‌رساند. اگر اینها تولید نیست، پس چیست؟

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری تهران تصریح کرد: ما سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را داریم، سرمایه‌های خورد مردم را به‌سمت پروژه‌های شهری سوق می‌دهیم تا به‌جای خرید دلار و سکه، در تولید مشارکت کنند.

وی در پایان گفت: درآمد‌های من نیز باید صرف سرمایه‌گذاری در تولید‌هایی شود که با امور شهری مرتبط‌اند و در آینده درآمد پایدار ایجاد می‌کنند.

 

کد ویدیو

 

 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار