آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۲۸۵۸
نماینده مجلس:

پروژه آب‌های سرانی ۱۲۰ هزار میلیارد اعتبار نیاز دارد

نماینده بجنورد در مجلس گفت: اجرای پروژه آب‌های سرانی ۱۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که اکنون ۲۰ هزار میلیارد آن تامین شده است.

به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی شهریاری اظهار کرد: بخش عمده‌ای از مراجعات و مطالبات مردم در بازدیدهای میدانی مربوط به تأمین آب شرب و آب مورد نیاز کشاورزی است و در بسیاری از روستاها، مردم حتی تأمین آب کشاورزی را مقدم بر آب آشامیدنی می‌دانند.

وی افزود: کاهش بارندگی، خشکسالی‌های پیاپی و افت سطح آب چاه‌ها سبب شده تا برخی روستاها با کمبود شدید آب مواجه شوند و تأخیر در حفر چاه‌های جدید نیز موجب گلایه مردم شده است.

شهریاری با اشاره به فرسودگی تجهیزات آبرسانی خاطرنشان کرد: گرمای هوا و افزایش برداشت آب از چاه‌ها فشار زیادی به پمپ‌ها وارد کرده و در برخی مناطق موجب سوختن تجهیزات شده است، اما به دلیل نبود پمپ جایگزین در شرکت آبفا، تأمین تجهیزات با تأخیر صورت می‌گیرد و همین مساله زندگی روستاییان را تحت تأثیر قرار داده است.

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفت: تنش آبی در روستاها یک مشکل جدی و ساختاری است و اگر برای آن چاره‌اندیشی نشود، ممکن است منجر به بروز تنش اجتماعی شود، از این رو لازم است دستگاه‌های متولی از هم‌اکنون برای تابستان پیش‌رو برنامه‌ریزی دقیق‌تری داشته باشند.

وی همچنین با اشاره به افزایش چاه‌های غیرمجاز گفت: در برخی روستاهای استان شمار چاه‌های غیرمجاز به بیش از ۲۰۰ حلقه رسیده است و در حال حاضر مصرف آب از این چاه‌ها چند برابر چاه‌های مجاز است که این وضعیت منابع زیرزمینی را به شدت تهدید می‌کند.

شهریاری افزود: در توافقی با مسئولان، مقرر شده در صورت همکاری روستاییان برای مسلوب‌المنفعه کردن چاه‌های غیرمجاز، ۲ حلقه چاه دارای مجوز به‌صورت قانونی در اختیار آنان قرار گیرد تا بخشی از نیاز آبی به‌صورت اصولی تأمین شود.

نماینده مردم بجنورد در مجلس با اشاره به اجرای طرح بزرگ انتقال آب از منطقه سرانی در شیروان اظهار کرد: این طرح به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های آبرسانی استان، می‌تواند بخش قابل توجهی از مشکلات آب شرب در مناطق شهری و روستایی را کاهش دهد.

وی گفت: برای اجرای این طرح در سال جاری ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار از محل مصوبات سفر دولت به استان در نظر گرفته شده که با قول مساعد سازمان برنامه و بودجه، تخصیص آن قطعی خواهد بود.

شهریاری اضافه کرد: در مجموع این طرح برای تکمیل کامل، نیازمند ۱۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است و با توجه به گستردگی آن، اجرای آن به صورت مرحله‌ای پیش می‌رود؛ در حال حاضر عملیات حفر بخشی از چاه‌های مورد نیاز آغاز شده و پیمانکار نیز انتخاب شده است.

وی اظهار امیدواری کرد با اجرای این طرح، علاوه بر حل مشکل آب در شهرهای بجنورد، شیروان، اسفراین، فاروج و سایر مناطق از مهاجرت ناشی از کم‌آبی نیز جلوگیری شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار