آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۳۵۱۰
استاندار خراسان‌رضوی:

پیگیری تعهدات ، کلید حل بحران زیست‌محیطی کشف‌رود

استاندار خراسان‌رضوی گفت: تغییرات مدیریتی نباید باعث توقف طرح‌ها و یا تعویق تصمیمات مدیران قبلی شود.

به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، استاندار خراسان‌رضوی در نخستین نشست کارگروه رودخانه کشف‌رود که با حضور مسئولان و مدیران اجرایی استان گفت: اگر تصمیمی در دوره‌های مختلف اتخاذ شده است باید با قوت و قدرت پیگیری و اجرا شود؛ مگر در مواردی که نیاز به اصلاحات اساسی داشته باشد که در این صورت باید به صورت جمعی مورد بررسی و اصلاح قرار گیرد. 

غلامحسین مظفری افزود: تمام دستگاه‌ها و مسئولان باید نسبت به تعهدات خود پایبند باشند، هر تصمیم یا تفاهم‌نامه‌ای که در گذشته به ویژه از سوی استانداری یا دیگر دستگاه‌ها امضا شده است باید اجرایی شود.

وی با تأکید بر استفاده بهینه از ظرفیت‌ها و منابع موجود ادامه داد: نباید منتظر تامین منابع مالی جدید باشیم؛ باید از ظرفیت‌های موجود و هم‌ افزایی با سایر نهاد‌ها استفاده کنیم تا سرعت حل مسائل افزایش یابد و زمینه تحقق تصمیمات فراهم شود.

استاندار خراسان رضوی گفت: نمی‌خواهیم مسائل زیست‌محیطی را نادیده بگیریم بلکه باید آنها را به درستی شناسایی و برای حل آن تلاش کنیم.

وی بر اهمیت مشارکت عمومی و نظارت فعالانه مردم و فعالان محیط‌زیستی تأکید کرد و افزود: مدیران اجرایی نمی‌توانند به تنهایی تمام مشکلات را حل کنند، مشارکت فعالان محیط‌زیستی و کارشناسان، حلقه واسطه مهم بین حاکمیت و مردم است و می‌تواند در پیشبرد اهداف مؤثر باشد.

وی با اشاره به اهمیت برنامه‌ریزی دقیق در مدیریت منابع آب و توسعه الگو‌های کشت ادامه داد: باید با دقت و بر اساس اطلاعات علمی، الگو‌های کشت و تأثیر آنها بر منابع زیست‌محیطی و بهداشتی بررسی و مدیریت شود تا آسیب‌های احتمالی کاهش یابد.

استاندار خراسان رضوی همچنین بر لزوم برنامه‌ریزی زمان‌بندی‌شده برای اجرای طرح‌ها تأکید کرد و گفت: برای رفع این مسائل باید برنامه زمان‌بندی مشخصی وجود داشته باشد و از تمامی فرصت‌ها برای تأمین منابع و جلب همراهی نهاد‌های دولتی و غیردولتی استفاده شود، این موضوع باید در اولویت‌های کاری ما قرار گیرد و به صورت مستمر پیگیری شود.

وی از شهرداری و سایر دستگاه‌های اجرایی خواست همکاری خود را افزایش دهند و افزود: بازدید‌های میدانی بسیار مؤثر است، همچنین جلسات مشترک و مکرر با حضور تمام دستگاه‌ها برای حل مشکلات باید ادامه یابد.

مظفری ادامه داد: استفاده از ظرفیت‌های موجود استان و تعامل مؤثر میان مسئولان و فعالان زیست‌محیطی یکی از راه‌های اصلی برای حل معضلات است تا به نتایج ملموس و مطلوب دست یابیم.

رودخانه تاریخی کشف رود با دیرینگی بیش از ۸۰۰ هزار ساله، از سرمایه‌های طبیعی کلانشهر مشهد است که شعبه‌ای از آن از کوههای هزارمسجد و شعبه دیگر از کوههای بینالود سرچشمه گرفته و پس از پیوستن به هم از شمال شهر مشهد می‌گذرد.

این رود، از غرب به شرق خراسان رضوی جریان دارد و پس از ادامه مسیر در محل پل خاتون به هریرود می ریزد و از آنجا به بعد تجن نام گرفته و به سوی ترکمنستان ادامه مسیر داده و در ریگزارهای کشور همسایه فرو می رود.

حدود ۳۰ سال است که این رودخانه دستخوش تجاوز انسان شده و فاضلاب های آلاینده صنعتی، خدماتی و خانگی به کشف رود ریخته و زمین های کشاورزی اطراف آن نیز با همین آب آلوده آبیاری می‌شود و هم اکنون از آلوده‌ترین رودهای شرق کشور محسوب می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار