آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۳۸۲۱

رونمایی از ۷۰ شیء تاریخی ۳۰ هزار ساله در آمل انجام شد

در روز جهانی موزه، ۷۰ اثر تاریخی ۳۰ هزار ساله در موزه تاریخ آمل رونمایی شد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، قطعه شی تاریخی و قدیمی با قدمت بیش از ۳۰ هزار ساله که درکاوش‌های باستان شناسان درمنطقه جنگلی بلیران شهرستان آمل پیدا شده بود، همزمان با روزجهانی موزه‌ها در موزه تاریخ شهر آمل به نمایش گذاشته شد.

آثار کاوش شده از محوطه پارینه سنگی گرم رود ۲ بلیران شهرستان آمل، همزمان با روزجهانی موزه در کنار هفت استان دیگر به صورت همزمان وبرخط با حضور قائم مقام وزیرمیراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری و با حضور مدیرکل و معاونان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری مازندران و سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان آمل در موزه تاریخ شهر آمل رونمایی شد.

مدیر موزه تاریخ شهر آمل درخصوص رونمایی از آثارجدید واضافه شده به این موزه گفت: آثار کشف شده از محوطه گرم رود ۲ از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ در سه فصل کاوش توسط گروه مشترک دیرین انسان شناسی ایران و فرانسه به سرپرستی دکتر عسگری خانقاه و دکتر ژیل بریون مورد بررسی قرار گرفت.

جمشید محمدی نشلی افزود: دستاورد این کاوشها، کشف بیش از ۷۰ قطعه دست افزارهای سنگی شامل تبر، تیغه‌ها و ریز تیغه‌ها که به روش ضربه زنی مستقیم ساخته شدند همراه با بقایای استخوانی بود.

وی اضافه کرد: آزمایش‌ها نشان می‌دهد، محوطه پارینه سنگی گرم رود آمل، در بیش از ۳۰ هزار سال پیش به عنوان یک سایت شکار و قصابی توسط شکارچیان مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

مدیر موزه تاریخ شهر آمل با بیان اینکه اهمیت محوطه پارینه سنگی و تاریخی گرم رود بلیران آمل با قرار گرفتن در منطقه روباز در شمال ایران منحصربه‌فرد است، افزود: با توجه به موقعیت جغرافیایی و اقلیمی مناسب خود در میان جوامع پیش از تاریخ، شاهراه ارتباطی مهمی به شمار می‌رفته و برای شناخت جوامع انسانی در دوره پلیستوسن» ناحیه‌ای کلیدی محسوب می‌شود.

محمدی نشلی اضافه کرد: یکی از ویژگی‌های برجسته پارینه سنگی جدید تنوع بیشتر صنایع سنگی در مقایسه با دوران پیشین فرهنگ موستری است.

وی همچنین با اشاره به اینکه این تحول را می‌توان نتیجه ظهور انسان مدرن تغییرات محیطی اقتصادی و گسترش مناطق مناسب استقرار انسان‌ها دانست، یادآورشد: وجود آثار سوختگی بر روی تعدادی از استخوان‌ها ثابت میکند که انسان‌های این محدوده مانند زاگرس نشینان آتش را می‌شناختند و در نتیجه پختن پروتئین بیشتری جذب می‌کردند که این امر بر روند تکامل آنها تاثیر گذار بوده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار